Tuorein sisältö

Onda V819 Mini

Manu Pärssinen

19.05.2014 klo 14.10 | Luettu: 5431 kertaa | Teksti: Manu Pärssinen

Minitabletti Kiinasta
Onda V819 Mini on kiinalaisten vastaus Applen iPad Minille ja ulkoisesti sitä voisi tarkemmin katsomatta moiseksi luullakin - ainakin kotiväki kummasteli, että miksi pöydällä oli Applen laitteita yhtäkkiä kaksi. Onda tuntuu myös tukevasti rakennetulta ja laadukkaalta kädessä, mutta suurin ero on tietenkin sisuksissa: iOS:n sijaan Ondassa pyörii Android 4.2. Koska se on kuitenkin Applen laitteen kilpailijaksi tarkoitettu, keskityin testissäni käyttämään sitä samoihin asioihin, joihin mini-iPadia tulee käytettyä.


Ensimmäinen Onda-kokemus on täynnä hämmennystä, sillä vaikka asetuksista on valittu käyttökieleksi englanti, ovat kaikki laitteelle valmiiksi laitetut ohjelmistot kiinalaisia, joten aluksi näyttö on täynnä kummallisia kirjoitusmerkkejä. Yhden kansion sisuksista löytyy kuitenkin Google Play -kauppa ja länsimaisten ohjelmistojen asentelu voi alkaa. Chrome, Spotify, Netflix, Angry Birdsit ja Skype toimivat laitteella ongelmitta, mutta jostain syystä en saanut BooxTV:tä näkymään oikeassa kuvasuhteessa, vaan se jäi oudosti alareunaan. Mikäli vastaavia ongelmia ei ole muiden softien kanssa, en näe tätä isona probleemana. Ondan kosketusnäyttö ei tunnu niin herkältä kuin Applen vastaava, mutta isoihin ongelmiin en ruudun tökkimisessäkään törmännyt.


Eniten ongelmia Ondan kanssa oli virtaan ja sen käyttöön liittyvissä tilanteissa. Videokuvaa katsellessa akku imeskeli itsensä tyhjyyksiin muutamassa tunnissa (lupaus on 5-15), mutta yksin jätettäessä laite pysytteli virransäästötilassa pirteänä useita päiviä. Virransäästötilassa käytössä on ilmeisesti vain minimitoiminnot, sillä kun eräänä yönä kytkin laitteen laturiin, se alkoi ilmoitella kaikkien softien päivityksistä, Facebook-viesteistä sun muista ja PLING PLING PLING -äänet kaikuivat läpi talon minuutin verran. Monta kertaa törmäsin tilanteeseen, jossa laite ei herännytkään unitilastaan mitään nappia painaen, vaan se piti kytkeä laturiin herätystä varten, vaikka akkukesto näytti vielä 70 prosenttia. Akun latautuminen tuntui myös kestävän hämäävän kauan, joten joitain hämäryyksiä virrankäyttöpuolella siis on. USB-liitäntäkään ei vaikuta 100% standardilta...


Ondan hinta on kohtuullisesti 170 euron tienoilla, mutta Android-markkinoilla sillä on kovaa kilpailua. Kun esimerkiksi HP Slate 7:n (vähän pienempi näyttö) saa suunnilleen samaan hintaan (tarjouksesta halvemmallakin), ei kovin moni lähde välttämättä tilailemaan outoa kiinalaismerkkiä. Itse en ole Android-laitteiden suuri ystävä koskaan ollut, mutta en voi Ondaa lytätäkään - muun muassa Chromecastin kaukosäätimenä sekä Spotify-soittimena siitä on ollut minulle iloa. Mikäli laitteen alkutilanne olisi kokonaan länsimaihin sopiva, virtaongelmat saataisiin hiottua pois ja hintaa ehkä vielä parikymppiä alemmaksi, tätä varmasti harkitsisi muiden kilpailijoiden ohella laukkuun sopivaksi Android-masiinaksi.



Onda V819 Mini

Android 4.2
A31s 1.0 Ghz neliydinprosessori
PowerVR SGX544MP2 -grafiikkaprosessori
1GB DDR3
16 GB tallennustilaa (+ muistikorttipaikka)
Näytön resoluutio 1024 x 768
Hinta 169,95 (eVille)

V2.fi | Manu Pärssinen
< Haastattelussa Chris... Jack Ryan : Shadow R... >

Keskustelut (2 viestiä)

madeinchina

19.05.2014 klo 15.42 1 tykkää tästä

Kiinassa valmistetut tuotteet ovat syövästä.
lainaa
Dout

19.05.2014 klo 21.20

Jos näihin kiinan leikkuulautoihin saatais joku stokkikitkat niin kaikki hyvin.
lainaa

Kirjoita kommentti




V2.fi Tiktok
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova