Tuorein sisältö

V2.fi testasi: UE Roll

Vieras

27.10.2015 klo 21.23 | Luettu: 4971 kertaa | Teksti: Vieras

Kaiutin mukaan kaikkialle
UE Roll on Logitechin omistaman Ultimate Earsin uusin lisäys yhtiön langattomien kaiuttimien sarjaan UE Boomin ja Megaboomin rinnalle. Kysessä on sarjan pienin kaiutin ja se korvaa UE Miniboomin. Laite on muodoltaan pyöreä ja litteä ja siitä löytyy ainoastaan äänenvoimakkuuden säätimet sekä virtanäppäin. Rollissa on IPX7-suojaus, eli se on vedenpitävä ja kestää upottamista enintään metrin syvyyteen 30 minuutiksi. Valmistaja lupaa tuotteelle 9 tunnin akkukestoa ja aika lailla näihin lukemiin se myös testissä pääsi.


Laite yhdistetään äänilähteeseen bluetooth-yhteydellä (myös AUX-liitäntä löytyy) ja musiikin kuuntelu voi alkaa. Kännykälle tai tabletille ladattavalla ilmaisella applikaatiolla (löytyy iOS:lle ja Androidille) onnistuu äänenvoimakkuuden säätö, laitteen kytkeminen päälle ja pois sekä kahden UE:n kaiuttimen yhdistäminen pariksi. Applikaatiolla onnistuu myös äänen sävyjen säätö joko parin esiasetuksen kautta tai taajuuskorjaimen avulla.

Kaiuttimen äänenlaatua ei voi suoranaisesti kehua. Keski- ja diskanttialueiden sointi menettelee, mutta bassotoisto jättää toivomisen varaa, joten kovin tasapainoisesta elämyksestä ei voi puhua. Tämän hintaiselta tuotteelta voisi odottaa parempaa. Ei äänenlaatu kuitenkaan kelvoton ole ja pieneksi kaiuttimeksi Roll tuottaa ihan kohtalaista ääntä. Hintaan nähden äänenlaatu on kuitenkin pettymys.


UE Roll on tarkoitettu otettavaksi mukaan minne vain. Parhaiten tämä pikkukaiutin sopiikin reissukäyttöön matkapuhelimen kaveriksi. IPX7-suojauksen ansiosta kaiutin soveltuu mainiosti myös ulkona käytettäväksi niin kesällä kuin talvellakin ja sen voi viedä myös esimerkiksi saunaan. Lisäksi kaiuttimen takaa löytyvän hihnan avulla sen voi ripustaa lähes minne vain. Vedenpitävyys, pieni koko, takaa löytyvä hihna ja helppo kannettavuus ovatkin ehdottomasti kaiuttimen parhaita ominaisuuksia ja tekevät siitä moniin tilanteisiin sopivan kapineen. Laite onkin tutustumisen arvoinen, jos edellä mainitut asiat ovat tärkeitä eikä äänenlaadulta odota liikoja.



Hintaluokka: 150€
Lisätietoa: Ultimate Ears
Teksti: Marko Haarni

V2.fi | Vieras
< V2.fi vieraili: Tech... V2.fi-kilpailu: Pape... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova