Tuorein sisältö

Monarch: Legacy of Monsters 1-1: Godzillan ja King Kongin kirjanpitäjä seikkailee, vai?

Jari Tapani Peltonen

18.11.2023 klo 23.55 | Luettu: 1643 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 1 - Jakso 1:
Aftermath


Godzillan ja King Kongin tappelua alustettiin joten kuten. Oli osuvaa esitellä sympaattisempi Kong 70-luvulla ja antaa hänen paisua kehäkuntoon, mutta se on klisee kliseisimmästä päästä, että salainen järjestö Monarch tietää kaikesta puolet ja sönköttää infoa, jos se on kätevää. Väitetysti tekijät aikoivat lopettaa, kun Godzilla II floppasi ja Tappelu oli jälkituotannossa. Normaalisti Tappelunkin menestystä epäiltäisiin, mutta koronapandemiasta johtuen leffa jäi tavoitteistaan käytännössä muttei teoriassa.

Itseluottamus nousi sille tasolle, että katsomme nyt vuosikymmeniä kattavaksi sukusaagaksi kuvailtua tv-sarjaa Monarchista ennen Tappelu Kakkosta. Homma toimii. Pilottijakso ottaa uudet hahmot vakavasti ja tekee järjestöstä mysteerin heille. Heti alussa nähdään kolme isoa örkkiä John Goodman mukaanlaskien. On huipennus, ja välissä muistutetaan hirviöiden vaikutuksesta yhteiskuntaan. Ideat, jotka pitää keksiä, loistavat poissaolollaan, mutta varmaotteinen Apple-sarja vaikuttaa tv-sarjojen iPhonelta, jos Netflixin ja Disneyn epämääräisemmät viritelmät ovat yhtä kalliita Androideja.

2010-luvulla elävä nuori nainen selvisi San Franciscon Godzilla-iskusta. Kun hän matkustaa Japaniin hoitamaan edesmenneen isänsä asioita, hän oppii isän toisesta perheestä ja alkeet isän kytköksestä Monarchiin. Tärkeimmässä takaumassa seuraamme sotilasta ja tieteilijöitä, jotka oppivat ötökän munineen Neuvostoliittoon 50-luvulla, jolloin Vladimir Putin syntyi, tms. Goodman sekoilee 70-luvulla. Vaikken pidä siitä päätöksestä, että kerronta on näin sirpaleista, jakso kulkee miellyttävästi.

Pitäisi siis kiinnostua palapelistä. Onnistun, koska kuvaan kuuluu Maan ontto sisus, josta hirviöt ovat peräisin. Tappelu käväisi siellä, Tappelu 2 kertoo lisää ja sarjakin viittaa ideaan. Ontto Maa apinakuninkaineen on sen tason humpuukihömppää, että lässähtäneiden multiversumisaagojen maun saa hetkeksi suustaan.

Kurt Russell ei ole mukana vielä. Hän ja poika Wyatt Russell näyttelevät mainittua sotilasta eri ikäisinä.


Jakso 1-2 >

Katsottu: Apple TV+

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< V2.fi testasi: Xiaom... V2.fi testasi: OnePl... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




V2.fi Tiktok
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova