Tuorein sisältö

Sparkle 2

Arvioitu: Playstation 4
Genre: Älypelit
Pelaajia: 1
Ikärajoitus: 3
Kehittäjä: 10tons
Julkaisija: 10tons
Julkaisupäivä: 20.05.2014
Pelin kotisivut
Kati Alha

30.06.2014 klo 16.46 | Luettu: 4371 kertaa | Teksti: Kati Alha

Kadonneiden avainten metsästäjät
Suomalaisen 10tonsin Sparkle 2 on kuula-ammuskelu edeltäjänsä ja PopCapin Zuman tapaan. Pelaaja hallitsee tähtäintä, josta ammuskellaan tietyn värisiä kuulia toisten kuulien joukkoon muodostaen vähintään kolmen saman värin kokonaisuuksia, jolloin nämä kuulat katoavat. Kuulaketju liikkuu radallaan eteenpäin, ja jos ketjun etupää ehtii loppuun asti, on taso hävitty; jos taas onnistuu ammuskelemaan tarpeeksi monet ketjut kadoksiin, on se voitettu.


Aina kolmen peräkkäisen onnistumisen jälkeen saa randomin powerupin, jolla voi esimerkiksi ampua kolon kuulaketjuun tai muuttaa tietyn alueen kuulat samanvärisiksi. Monilla tasoilla näillä erikoisvoimilla on kriittinen merkityksensä, sillä pelkillä kolmen kuulan yhdistämisillä ketju ehtii usein valumaan ratansa läpi. Mistään vaikeasta pelistä ei silti ole kyse, sillä vaikka nyt joitakin tasoja joutui pelaamaan pari kertaa uudestaan, tuntui pelissä eteneminen turhankin helpolta. Lisähelpotusta tuovat aina muutaman tason välein avautuvat parannukset, joista mieluisimmat voi valita aktiivisiksi. Osa niistä vaikuttaa kenttien toimintaan kun taas osa muuttaa ammuttavia kuulia.

Vaisua tarinaa



Sparkle 2:n tarinamoodissa itse tarina jää hyvin ohueksi: tarkoituksena on etsiä viisi avainta, jotka avaavat mystisen portaalin. Toisaalta mukana on jonkinlaisia välianimaatioita ja ihan kelvollista ääninäyttelyä, mutta käsikirjoitukseen ei ole panostettu käytännössä lainkaan, ja erityisesti loppua kohti se jättää kylmäksi. Soundtrack sen sijaan on pelin parhaita puolia, sillä sävelletyt kappaleet ovat oikein mainioita. Valitettavasti kappaleita on kuitenkin vain muutama erilainen, joten ne alkavat toistua muutaman tason jälkeen.

Kun tarinamoodi on kertaalleen pelattu läpi, voi sen aloittaa uudelleen haasteellisempana, mutta haastetta etsiville on turhauttavaa pelata pelin reilut 90 helpompaa tasoa päästäkseen vaikeampiin kenttiin. Tarinassa etenemisen lisäksi voi valita selviytymis- tai haastemoodin. Selviytymiskentissä tulee selviytyä mahdollisimman pitkään, kun kuulajonoja tulee kentälle lisää loputtomasti. Jos selviytyy tarpeeksi kauan, saa palkinnoksi tähtiä. Koska pelissä ei ole pisteitä, on vähän turhauttavaa jatkaa näiden kenttien pelaamista sen jälkeen, kun maksimitähdet on saavutettu.

Ihan jees, mutta...



PS4:n ohjain ei taivu yhtä hyvin tämän tyyppiseen peliin kuin kosketusnäytöt tai hiiriohjaukset, ja aluksi tateilla taiteillessa pelaamisesta ei tullut oikein mitään – tarkkaa lentorataa kun on vähän hankala arvioida ilman minkäänlaista kursoria tai tähtäintä. Pelin haastavuus ei saisi olla siinä, että osaa arvioida kuulan lentorataa, vaan siinä, että osaa tehdä nopeassa tahdissa fiksuja ja tarkkoja ratkaisuja. Ohjaimen kosketuspinnan avulla homma onnistuu vähän paremmin, mutta johtaa siihen, että ohjainta pitää pidellä käsissä vähän hankalasti.

Kaiken kaikkiaan Sparkle 2 on ihan kelpo kuula-ammuskelu, jonka kanssa viettää leppoisasti jonkun tunnin. Kokonaisuus jää kuitenkin hyvin perustasolle, eikä tarjoa oikein mitään kiinnostavia uudistuksia genreensä. Haasteellisempiin tasoihin kiinni päästäkseen on pelattava lähes sata simppelimpää vaihetta, eikä sen jälkeen uusintakierros oikein enää innosta.

Hinta: 6,95 eur (PSN)

V2.fi | Kati Alha

Sparkle 2 (Playstation 4)

Perustason kuula-ammuskelu, joka tarjoaa hetken leppoisaa ajanvietettä, muttei sen enempää.
  • Leppoisa kuula-ammuskelu
  • Paljon tasoja
  • Musiikki
  • Musiikkikappaleita vain muutama
  • Vaisu tarina
  • Toistuvilta tuntuvat kentät
  • Turhan helppo vaikeustaso
< Playstation Vita Pet... Valiant Hearts: The ... >

Keskustelut (1 viestiä)

jidossf

02.07.2014 klo 22.03

tuo kannen 2 ja muu lähikuviointi on pöllitty suoraan Halo kakkosesta. Microsoftille tienauksen paikka
lainaa

Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova