Tuorein sisältö

Monster Hunter 4 Ultimate

Arvioitu: Nintendo 3DS
Genre: Roolipelit, Toimintapelit
Pelaajia: 1, moninpeli
Ikärajoitus: 12
Kehittäjä: Capcom
Julkaisija: Capcom
Julkaisupäivä: 13.02.2015
Pelin kotisivut
Aino Tegelman

27.02.2015 klo 18.54 | Luettu: 7168 kertaa | Teksti: Aino Tegelman

Ultimaattista hirviöfarmausta
3DS:n StreetPass -toiminto ei ole olemassa, jotta voisit jakaa dataa kätevästi kaverien kanssa. Oikeasti StreetPassin tärkein piirre on kertoa, mitä ne kymmenet kaupungilla tapaamasi nörtit oikeasti pelaavat. Vaikka myyntitilastot antavat osviittaa rankkojen yleistysten tueksi, voin parin viime vuoden empiirisellä (eli varmasti 100% tieteellisellä) otannalla väittää, että japanilaiset pelaavat Monster Hunteria. Siis ihan jäätävästi. Sarjan tuorein länsimaissa julkaistu osa, paranneltu Monster Hunter 4 Ultimate, ilmestyi kätevästi helmikuussa auttaakseen ymmärtämään miksi – eiväthän kymmenet elämänsä junissa kuluttavat tokiolaiset voi kovin väärässä olla. Vai ovatko?

Samat housut eri kaveri



Jo yli kymmenen vuoden ajan Monster Hunter -sarja on rellestänyt lähes kaikilla mieleen tulevilla konsoleilla, mutta länsimaissa se ei ole koskaan saavuttanut kotimaansa suosiota. Oli kyse sitten brändäyksen vaikeudesta tai siitä, että länsimaiset pelaajat ovat tottuneet keräämään virtuaaliset sienensä pc:llä, kuvittelin itsekin vuosikausia sarjan olevan jokin Pokemonin epäpyhä serkku. Ensimmäinen kerta Monster Hunterin parissa on siis eräänlainen käänteinen kulttuurishokki: puitteet ja pelattavuus tuntuvat tutulta, mutta käyttis on vieras. Kokonaisen MMORPG-maailman tiivistäminen pienen käsikonsolin ruudulle tuntuu jopa Sword Art Onlinen jälkeen kummalta.


Ennakkoluuloista kuitenkin viis, tultiinko tänne kyräilemään vai kissojen kanssa tappelemaan? Ilmassa on nimittäin kunnon fantasiaeepoksen tunnelmaa, kun pelaaja lähtee väkertämään tiensä erilaisten questien läpi kohti Suurempaa Seikkailua. Tulevaisuuden potentiaalia paukutetaan jatkuvasti päähän, sillä luvassa on moninpeliä, kaverien kanssa vaihdettavaa sälää, kiltoja ja ties mitä mopoauton rassausta niille hetkille, kun ei listitä viattomia luontokappaleita. Viesti on selvä: täältä ei hetkessä lähdetä. Ja siitä ne ongelmat oikeastaan alkavatkin.

Toisto on opintojen äiti



Kritisoituani taannoin niinikään 3DS:lle kehitetyn Fantasy Lifen quest-keskeisyyttä sekä itsetarkoituksellista levutusta, sain pyyhkeitä ystävältäni, jolle niiden parissa näpertäminen oli koko pelin suola. Oikeastaan sama ristiriita pätee myös Monster Hunteriin: farmaus ja mikromanagerointi ovat osalle pelaajista hyvin terapeuttisia, toisilla ne aiheuttavat pakkomielteisen reaktion hypätä ikkunasta. Päästäkseen paremmille apajille on jälleen hikoiltava yhdentekevien eräreissujen parissa, joissa Siperia opettaa ja 15 minuutin ajojahti voi päättyä hajoavaan aseeseen. Ja sitte uusiks ovat kolme sanaa, joita en itse halua kuulla pelissä, jonka questeihin on mitoitettu suoritusaikaa lähes tunti.


Jos omistautuminen ei hirvitä ja aikaa riittää, on neljännestä Monster Hunterista vaikeampi löytää ulistavaa. Hieman kummasti sijoitettuja kamerakontrolleja lukuun ottamatta toiminta on suoraviivaisen napakkaa sekä hyödyntää laajalti maastoa. Fysiikanmallinnus on ilahduttavan (tai raivostuttavan, kuten elukoiden kaatuillessa kerättävien esineiden päälle) yksityiskohtaista, ja harva 3DS-peli ylipäätään on yhtä kaunis. Siksi onkin tavallaan turhauttavaa, ettei Monster Hunter 4 Ultimaten vika ole niinkään pelissä – minä en vain ole sille (enää?) oikea kohdeyleisö. Pelin maailma on avara, teknisesti laadukas ja mahdollisuuksia täynnä, mutta motivoida se ei valitettavasti aina osaa.

V2.fi | Aino Tegelman

Monster Hunter 4 Ultimate (Nintendo 3DS)

Vaatii vahvaa pyhittäytymistä palkitakseen, mutta voi sitä elämänsä huomattavasti huonommillekin asioille omistaa.
  • Toteutus tukee kaikin puolin sisältöä
  • Laaja kuin mikä
  • Kaunis kuin mikä
  • Etenemistä rajoittavat pakkotehtävät
  • Massiivisuudessaan lähes uuvuttava
  • Kerää ite munas!!!1
< The Order: 1886... Saints Row: Gat out ... >

Keskustelut (4 viestiä)

Tingle

Rekisteröitynyt 19.04.2007

27.02.2015 klo 21.13

Arvostelu keskittyy harmillisesti lähinnä roolipelielementteihin. Monster Hunter on kuitenkin ensisijaisesti toimintapeli.
Muokannut: Tingle 27.02.2015 klo 23.09 lainaa
ebun

28.02.2015 klo 10.16 6 tykkää tästä

Muuten hyvä mut tälläset massiiviset roolipelit eivät sovi käsikonsoleille. Wii U olis ollu parempi.
lainaa
zip

01.03.2015 klo 09.59 2 tykkää tästä

WiiUlle minäkin olisi tämän voinut ostaa. Trin omistan Wiille ja kyllähän se vähän söi, kun 50min pieket Barrothia ja aika loppuu kesken. Tai et pääse kallion vierestä karkuun kun se alkaa möyrimään siinä vieressä.

Ehkä lännen kaikkimullehetinyt ja äkkiäpeliläpijasituuspeli ajatusmaailma estää tän suurempaa hypeä lännessä.

Mut joo, ei sovi käsikonsolille kuten ei Smashkään.
lainaa
Tingle

Rekisteröitynyt 19.04.2007

02.03.2015 klo 17.08 1 tykkää tästä

Täysin eri mieltä edellisten kanssa. Metsästyshimo kävisi tuskalliseksi mikäli sitä ei voisi tyydyttää missä tahansa ja milloin tahansa. Lokaali moninpeli on Monster Hunterin suola ja ennemmin minä kaverille kannan 3DS:n kuin WiiU:n.
lainaa

Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova