Tuorein sisältö

Kaisa Vala: International Shaman

Vieras

22.01.2013 klo 17.24 | Luettu: 3776 kertaa | Teksti: Vieras

Rockmuusikko Otra Romppasen tytär Kaisa Vala on vihdoin julkaissut ensimmäisen kokopitkänsä nimeltä International shaman. Viisi vuotta sitten ilmestynyt ep Ghost waltz herätti kiinnostusta musiikkimaailmassa ja uutta materiaalia on odotettu hartaasti. Kaisa on ehtinyt ihastuttaa myös viimevuotisen Uuden Musiikin Kilpailun finaalissa. Kilpailussa mukana ollut kappale Habits of human beings löytyy myös uudelta albumilta. Kaisa Valan levy on yhtä aikaa sekä herkkä että raju ja se soi laajalla skaalalla. Vertailu Tori Amosiin, Kate Bushiin sekä Björkiin ei kerro koko totuutta mutta antaa vahvan suunnan siitä missä mennään.

Uutuusalbumi on ennakkoluuloton kokonaisuus joka kyllä eroaa massasta. Sanoitukset ovat täynnä melankoliaa ja herkkyyttä. Musiikissa on sopivasti koukkuja. Välillä kappaleet ovat helposti kuunneltavia sekä tarttuvia, kuten vaikkapa Some sad situations ja Caught in translation. Dramaattisemman synkistelyosaston suosikkini on tummuudellaan valloittava Father. Piano on pääosassa International shamanilla vaikka Valan ympäriltä löytyykin nykyisin kolmihenkinen bändi. Tämä tuo vaihtelevuutta kappaleisiin. Sekä kepeämpi pop että uskaliaammat kokeilut kulkevat levyllä rinta rinnan tehden kokonaisuudesta aavistuksen sekavan. Vaikkakin toisaalta taidokkaan sellaisen.

Albumin kappaleiden sävellykset ja sanoitukset ovat Kaisan käsialaa. Inspiraationa lauluihin ovat toimineet elämän ja kuoleman teemat. Avioero, läheisen kuolema, hylätyksi tuleminen. Kaisa Vala on sanonut haluavansa tehdä biisejä joissa on merkitys ja sanoma. Hän on myös kertonut pitävänsä siitä, että voi poimia vapaasti elementtejä kappaleisiinsa eri genreistä. Minusta Vala on ehdottomasti tervetullut lisä suomalaisten naislaulajien joukkoon. Persoonallisia lahjakkuuksia kaivataan aina paljon nähneessä ja kokeneessa musiikkiteollisuudessa. Kuten myös haastavaa musiikkia.

Petri Kipinä

V2.fi | Vieras
< Kaappari... Vuonna 85... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




V2.fi Tiktok
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova