Tuorein sisältö

Black Light Discipline: Death By a Thousand Cuts

J.A. Kaunisto

14.03.2014 klo 22.17 | Luettu: 7434 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Kuopion suunnalta maailmalle pyrkivä electrometalliorkesteri Black Light Discipline vaikuttaa kolmannella albumillaan entistä tasapainoisemmalta tapaukselta. Ensimmäisen levyn jälkeen bändi laimensi raskainta industrial-sykettään ja kolmannen kiekon merkkipaalulla rockimpi ulosanti on vallannut tilaa. Kiekolla on myös hieman tummempaa, jopa synkempää materiaalia pelkän metallisen dancejyskeen vastapainona. Hyvä niin.

Vaikka rock on enemmän esillä, kiekko on myös hyvinkin kitaravetoista musiikkia - paksu biitti ei jyrää jokaisella biisillä kaikkea muuta alleen. Parilla viisulla Black Light Discipline on jo jonkinlaista goottimetallielectroa. Freaked-niminen kappale testailee mukavan tummaa ja goottihenkistä, Keski-Eurooppalaista EBM-jytinää. Ilmava Electronic miellyttää korvaa. Tummempi metallipala Hell is around the corner on allekirjoittaneen mielestä kiekon tehokkain puristus. Myös suoraviivaisempi electrometallihumppa On fire tarttuu kertaheitolla hihaan. Suomen kielellä esitetty Syviin vesiin on jo liian ilmiselvä Turmion Kätilöt -tribuutti.

Black Light Discipline on löytänyt raskaan biitin seuraksi tummanpuhuvaa synkistelyä joka toimii mainiosti ja antaa viisuille mielenkiintoista nostetta. Allekirjoittaneen mielipide on selkeä; Death By a Thousand Cuts on bändin uran tasaisin ja vahvin albumikokonaisuus. Black Light Discipline uskaltaa tuoda esille hieman laajempaa soundia armottoman jytkeen rinnalle.

V2.fi | J.A. Kaunisto
< Need for Speed... Non-Stop... >

Keskustelut (3 viestiä)

rob_schneider

15.03.2014 klo 13.39

olipa yllätys 3½ tähteä ;)
lainaa
Grimscheme

17.03.2014 klo 13.15

Syviin vesiinkö Kätilöt tribuutti?
Itseäni raivostuttaa miksi aina suomenkieleksi laulettu industrial-metal nimitetään aina Turmion kätilöt kopioksi? Pikemminkin Syviin Vesiin kappaleessa kalskahtaa enemmänkin RUOSKA yhtyemäinen soundi, Patrik Mennander voisi hyvinkin olla featuroimassa kappaleessa matalammin lauletuissa osioissa. Mutta ihmiset! irroittautukaa siitä Kätilöt leimasta joka suomenkielisen bändin kanssa! Kätilöt on monintavoin erilaista musiikkia kuin Black Light Discipline vaikka samassa "leirissä" työskentelevätkin.
lainaa
May

17.03.2014 klo 13.26

Minusta Against each other oli kyllä paljon tasaisempi kokonaisuus kuin tää uusi. Harmittaa, kun muutn aivan loistava bändi, mutta sävellyksissä on oikeasti aika isoja laatueroja biisien välillä.
lainaa

Kirjoita kommentti




V2.fi Tiktok
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova