Game advertisements by <a href="http://www.game-advertising-online.com" target="_blank">Game Advertising Online</a> require iframes.

Uutisalueet


Uutisia

Tältä olisi näyttänyt Red Fly Studiosin Darth Maul -peli

09.04.2014 klo 19.00 | Teksti: Mats Kyyrö | Luettu: 1849 kertaa


Polygon uutisoi, että Star Wars: Force Unleashedin Wii-version tehnyt Red Fly Studios kehitti vuosina 2010 - 2011 samaa pelimoottoria käyttäen Darth Maulista kertovaa peliä. George Lucasin paljon haukkuja keränneen prequel-trilogian ensimmäisessä osassa menehtynyt Maul on yksi harvoja uusien elokuvien hahmoja, joka on ollut menestys fanien keskuudessa.

Lyhyestä ruutuajastaan huolimatta Maul on seikkaillut Phantom Menacen jälkeen The Clone Wars -animaatiosarjassa sekä useissa sarjakuvissa ja kirjoissa. Tarinoissa on valotettu sekä hahmon taustaa ennen ensimmäistä elokuvaa, että tämän uudestisyntymää reaktorikuiluun putoamisen jälkeen.

Peli olisi seurannut Darth Maulin ja Darth Talon nimisen Sith-rouvan "buddy-cop" henkisiä seikkailuja, ja ilmestynyt kaikille edellisen sukupolven konsoleille sekä PC:lle. Lucasarts kuitenkin perui projektin kesällä 2011, kahdeksan kuukauden kehitystyön jälkeen.

Keskustelua aiheesta » (5 viestiä)

Listasunnuntai #218: Piilotetut pelimusat

06.04.2014 klo 20.30 | Teksti: Mikko Heinonen | Luettu: 3056 kertaa
Listasunnuntain kirjoittajana vierailee tänään V2.fi:ssä aikanaan arvostelijanakin toiminut Tero Huomo. Hän on etsiskellyt peleistä piilotettuja musiikkeja ja löytänyt niitä juuri sopivasti listan verran.

Lue juttu!

Keskustelua aiheesta » (3 viestiä)

Koji Igarashi kommentoi Metroidvania-termiä: Zeldavania?

25.03.2014 klo 21.00 | Teksti: Toimitus | Luettu: 9491 kertaa


Internetissä ihmiset rakastavat kinastella pienistä asioista. Yksi tällainen nahistelun kohde on Metroidvania-termi, joka on syntynyt kuvastamaan 2D-pelejä, joissa painopiste on yhtä paljon suuren maailman tutkimisessa kuin tasohyppelyssä ja toiminnassa. Se on yhdistelmä sanoista Metroid ja Castlevania, jotka molemmat pelisarjat ovat mallikappaleita edellä mainitusta pelimekaniikasta. Genreä edustavat myös esimerkiksi indie-hitit La-Mulana ja Shadow Complex.

Mikä sitten mättää? Joidenkin mielestä termi on epätarkka ja sen alle lasketaan nykyään liian paljon pelejä. Toisia taas kismittää se, että termiin on pitänyt mennä yhdistämään Castlevania, vaikka pelkkä sana Metroid-kloonikin riittäisi. Nyt soppaan on saatu yksi lusikka lisää, kun Konamilta omaa studiotansa perustamaan lähtenyt Koji "IGA" Igarashi kommentoi Game Developers Conferencessa osaltaan termiä. Hän on ollut mukana kehittämässä Castlevania-pelisarjan tunnetuimpia osia, mukaan lukien Metroidvania-termin synnyttänyttä klassikkoa Castlevania: Symphony of the Night vuodelta 1997.

Igarashin mukaan Symphony of the Nightin inspiraatio ei edes ollut Metroid, vaan Nintendon Legend of Zelda -pelisarja:

"Me halusimme pidentää pelimme kestoa, ja yksi nimi joka tuli koko ajan mieleemme oli Legend of Zelda, joka oli seikkailu-toimintapeli. Koko tiimi, minä mukaan lukien, olivat valtavia Zelda-faneja, joten halusimme tehdä jotain samanlaista. Joten nyt tiedätte, että alkuperäinen inspiraatio ei ollutkaan itse asiassa Metroid."

Samaan hengenvetoon hän kuitenkin totesi, että arvostaa termiä ja ymmärtää, miksi pelaajat haluavat käyttää sitä.

Asiasta uutisoi Joystiq.

Teksti: Mats Kyyrö

Keskustelua aiheesta » (11 viestiä)

Lauantai-illan Keven... atsiu... Kevenneddyjä peleistä ja pelien vierestä

01.03.2014 klo 20.00 | Teksti: Manu Pärssinen | Luettu: 10191 kertaa

Keskustelua aiheesta » (6 viestiä)

Wiillä ja DS:llä ei kohta pääse verkkoon pelaamaan

27.02.2014 klo 15.16 | Teksti: Manu Pärssinen | Luettu: 3249 kertaa

Kotaku kertoo, että Nintendo on sulkemassa Wii- ja DS-konsolien verkko-ominaisuudet kauppoja ja selaimia lukuunottamatta.

Nintendo Australian sivu kertoo, että toukokuun 20. päivästä lähtien Nintendo Wi-Fi Connection -palvelu suljetaan, eikä sen jälkeen näin ollen ole mahdollista käyttää DS:n, DSi:n ja Wiin verkkopalveluita, kuten verkkomoninpeliä. Wii Shop Channel ja DSi Shop jatkavat toimintaansa. Sittemmin sama ilmoitus on julkaistu myös Pohjois-Amerikan ja Japanin Nintendon sivustoilla.

Ikävimpiä uutiset ovat varmasti Mario Kart DS:n ja Pokemon Black & Whiten aktiivisille pelaajakunnille.Keskustelua aiheesta » (15 viestiä)

Poliisi ampui Wii-ohjainta heilutelleen nuorukaisen USA:ssa?

20.02.2014 klo 13.00 | Teksti: Manu Pärssinen | Luettu: 3604 kertaa

Jälleen kerran siivu pelimaailmaa sivuavasta traagisesta tapauksesta kantautuu korviimme Amerikan Yhdysvalloista. Atlantalainen WSB-TV raportoi 17-vuotiaan pojan joutuneen poliisin ampumaksi ja menehtyneen, kun hän oli tullut avaamaan ovea Wii-ohjain kädessään.

Viime perjantai-iltana poliisit saapuivat Christopher Roupen kodille etsiessään nuorukaisen isää, joka oli rikkonut ehdonalaistaan. Poliisi kertoi tutkijoille, että Roupe oli avannut oven ase kädessään, mutta perheen asianajaja kertoo toisen kannan.

"Emme tiedä mistä moinen lausunto on tullut. Silminnäkijät ovat selkeästi kertoneet, että hänellä oli Wii-ohjain kädessään. Hän kuuli koputuksen ovelta ja kysyi kuka siellä on. Kun vastausta ei kuulunut, hän avasi oven ja häntä ammuttiin välittömästi rintaan."

Useat naapurit vahvistavat, että kun he saapuivat paikalle laukauksen kuultuaan, pojalla oli kädessään Wiin ohjain.

"Tämä on traagista. Naispoliisi tuli ulos talosta, peitti kasvonsa käsillään ja itki. Todennäköisesti poika avasi oven kuula-ase kädessään ja luulen hänen leikkineen naapuruston kaveriensa kanssa", kertoi taas tapauksen kauempaa todistanut naapuri.

Keskustelua aiheesta » (34 viestiä)

Lauantai-illan Kevyissä lapset valitsevat konsolisodan voittajan

25.01.2014 klo 21.48 | Teksti: Manu Pärssinen | Luettu: 7603 kertaa

Lauantai-illan Kevyet Peliaiheiset on tänään täynnä asiaa pelien liepeiltä.

Mukana on muun muassa:

- Super Star Smash Bros Wars Mash, tai jotain sen tapaista
- konsolien parhaimmistoa lasten kertomana
- epäonnea GTA Onlinessa
- Street Fighter -piknikki tyttöjen kesken
- Dead Rising 3:n päivittelyä
- KAIKKIEN NES-pelien alkuruudut
- Peliaiheisia uimapukuja
- 10 bonuslinkkiä

ja monenmoista muuta.

Käykää siis katsomassa!

Keskustelua aiheesta » (0 viestiä)

Luvattomasti julkaistu raamattupeli julkaistiin uudelleen Super Nintendolle

14.01.2014 klo 15.00 | Teksti: Manu Pärssinen | Luettu: 4150 kertaa

Wisdom Tree -niminen pelifirma on julkaissut Raamattu-aiheisia pelejä jo Nintendo NES -ajoista lähtien. Erityisen haluttuja ne ovat olleet keräilijöiden keskuudessa sekä pienen julkaisumääränsä että 'laittomuutensa' vuoksi - ne julkaistiin ilman Nintendon virallista siunausta.

Eurogamer kertoo, että nyt 3D Noah's Ark -pelin Super Nintendo -versio on julkaistu uudelleen! Legendan mukaan ID Software veti aikoinaan herneen nenäänsä siitä, että Nintendo sensuroi Wolfenstein 3D:tä. Siksi he antoivat pelin lähdekoodin Wisdom Treelle ilmaiseksi, jotta pelistä tehtäisiin 'todella sensuroitu' versio. Ihan vaan Nintendoa ärsyttääkseen.

Uudelleen julkaisusta on huolehtinut PIKO Interactive ja peli löytyy sen kaupasta (alkaen) 40 dollarin hintaan.

Keskustelua aiheesta » (10 viestiä)

Listasunnuntai #212: Nipa Kuusnepa

12.01.2014 klo 20.00 | Teksti: Mikko Heinonen | Luettu: 8570 kertaa
Nintendo 64 ei jatkanut NES:n ja SNES:n maailmanvalloituslinjaa, mutta myi kuitenkin 30 miljoonaa kappaletta. Sillä sai viidennessä konsolisukupolvessa hopeamitalin: Sony PlayStation viiletti kaukana edellä (100 miljoonaa), mutta Sega Saturn oli selvästi takana (9,5 miljoonaa).

Nipakuusnepa nousi esiin tällä viikolla parissakin yhteydessä: Awesome Games Done Quick -tapahtumassa tehtiin speedruneja monestakin N64-pelistä ja toisekseen sovimme kaveriporukan kesken, että kokoonnumme pitkästä aikaa pelaamaan parhaita neljän pelaajan pelejä. Tällaista tapahtumaa ei voi ilman Nintendo 64:ää järjestää. Siksi listalla on omia muistojani N64:stä.

Lue koko artikkeli!

Keskustelua aiheesta » (0 viestiä)

Lauantai-illan Kevyissä Call of Duty -pilailua ja tulevaisuus-Link

11.01.2014 klo 21.11 | Teksti: Manu Pärssinen | Luettu: 9171 kertaa

Lauantai-illan Kevyet Peliaiheiset #142 tarjoavat muun muassa kattavan valikoiman peliaiheista musiikkia 80-luvulta, mutta lisäksi mukana on World of Warcraft -tunnelmointia, Call of Duty -piilokameraa, The Witcher -lautapeli, Outrun LEGOista ja tutut 10 vanhempaa bonuslinkkiä.

Käykää siis katsomassa!

Keskustelua aiheesta » (0 viestiä)

Katso, kuinka pelejä voi läpäistä vaikka silmät kiinni, kunhan tarpeeksi treenaa

11.01.2014 klo 11.24 | Teksti: Manu Pärssinen | Luettu: 5396 kertaa
Alkuviikosta uutisoimme Awesome Games Done Quick 2014 -tempauksesta, jossa pelien speedrun-pelaajat keräävät varoja syöpätutkimukselle. Nyt tuo tapahtuma on loppusuoralla ja rahaa on kerätty yli 660 000 dollaria tätä kirjoitettaessa. Tapahtumaa voi seurata täältä.

Uutisen otsikko liittyy kuitenkin viime yönä tehtyihin pariin huikeaan pelisuoritukseen, jotka voi katsoa alta (alkaa noin viiden minuutin kohdalta, päättyy noin tunti 20 minuuttia). Ensin "Sinister1" pelasi NES:n Mike Tyson's Punch Out!! -pelin silmät sidottuina viimeiseen vastukseen, eli itse Tysoniin asti. Ilmeisesti moiseen on pystynyt vain yksi pelaaja aiemmin ja Tyson on satunnaisten liikkeidensä sekä yhden lyönnin tyrmäystensä vuoksi mahdotonta voittaa silmät sidottuina.

Sen jälkeen "Zallard1" pelasi silmät sidottuina Super Punch-Out!! -peliä SNESillä ja järkyttyi itsekin sanattomaksi päästyään koko pelin läpi. Käsittämätön suoritus ja käsittämätöntä, miten paljon harjoittelua moinen on mahtanut vaatia.

Keskustelua aiheesta » (11 viestiä)

Nintendo uusi Metroid Prime -tavaramerkin

14.12.2013 klo 14.00 | Teksti: Manu Pärssinen | Luettu: 2828 kertaa
MyNintendoNews kertoo Nintendon uusineen rekisteröinnin tavaramerkkiin Metroid Prime. Tietenkin kyseessä voi olla vain se, että nimestä pidetään kiinni, mutta toiveikkaille Metroid-faneille saattaa olla tulossa hyviä uutisiakin...

Metroidin 25-vuotisjuhlaa vuonna 2011 ei paljon Nintendolla muistettu.

Keskustelua aiheesta » (11 viestiä)

PS3-pelaajat etsivät MILF-pornoa, X360-pelaajat teinejä

05.12.2013 klo 19.00 | Teksti: Manu Pärssinen | Luettu: 5544 kertaa

Destructoid kertoo aikuisviihdesivusto Pornhubin listanneen, mitä hakutermejä sivustolla konsolien selaimilla vierailevat käyttävät.

Konsoleista eniten sivustolla vieraillaan PS3:lla, toiseksi eniten Xbox 360:lla.

Ja eniten haettiin näitä:

Xbox 360 : teen, lesbian, ebony
PS3 : MILF, ebony, lesbian
PS4 : MILF, teen, ebony
Wii : hentai, lesbian, teen


Keskustelua aiheesta » (35 viestiä)

Sunnuntaikolumni: Nintendon rakennemuutos

01.12.2013 klo 22.00 | Teksti: Mikko Heinonen | Luettu: 7003 kertaa
Kolumni pohtii tänään, mitä Nintendon kotikonsoleille kuuluu. Wii U:n myynti on ollut vaatimatonta, joten mitä seuraavaksi?

Lue kolumni ja osallistu keskusteluun!

Keskustelua aiheesta » (0 viestiä)

Rune Factoryn kehittäjä konkurssiin

30.11.2013 klo 16.00 | Teksti: Manu Pärssinen | Luettu: 2934 kertaa

Gamesindusty.biz uutisoi, että Rune Factory -pelisarjan tehnyt Neverland on hakeutunut konkurssiin. Kaikki työn alla olleet projektit on peruttu.

Rune Factory -pelisarjassa on Euroopassakin julkaistu viisi peliä (lista alla). Kuudes, eli Rune Factory 4 oli tulossa näille maille ensi vuoden alkupuolella, mutta sen kohtalo jäänee nyt arvoitukseksi.

Rune Factory: A Fantasy Harvest Moon (Nintendo DS)
Rune Factory 2: A Fantasy Harvest Moon (Nintendo DS)
Rune Factory Frontier (Wii)
Rune Factory 3: A Fantasy Harvest Moon (Nintendo DS)
Rune Factory: Tides of Destiny (Wii, PS3)


Neverlandin työtä on myös Lufia-pelisarja, jonka jotkut saattavat muistaa jo Super Nintendo -ajoilta.

Keskustelua aiheesta » (4 viestiä)

 

Mainos