Tuorein sisältö

Sunnuntaikolumni: Hyytyykö joukkorahoitus?

02.03.2014 klo 20.14 | Luettu: 9423 kertaa | Teksti: Mikko Heinonen

Kolumnissa pohditaan tänään, loppuuko Kickstarterin aloittama pelinteon vallankumous ennen kuin se oikein kunnolla alkoikaan. Mistä kertoo se, että projekti toisensa jälkeen viivästyy ja käyttää rahansa harkitsemattomasti? Oliko perinteisessä kehitystavassa kuitenkin etunsa?

Lue kolumni!

V2.fi | Mikko Heinonen
< Uusia tiedonmurusia ... Vinkkejä seuraavasta... >

Keskustelut (2 viestiä)

laalaalaa

02.03.2014 klo 21.55 1 tykkää tästä

Moni vain rahoittaa vääriä projekteja..
lainaa
dukeearl

02.03.2014 klo 23.31

Perinteisen pelinteon etuna on se että siinä ei saa mitään alpha tai edes beta versioita vaan ovat kuitenkin ns valmiita tuotteita, vaikka osaa patchataankin pitkään.

Joukkorahoituksen ongelma on tasan juuri tuo. Perus rahansa esim kickstarterin kautta joutuu odottamaan kohtuullisen pitkään edes jonkinlaista alpha buildia johon sitten taas saattaa pettyä kun ei ole vielä lähellekkään sellainen jota odotti. Bugaa, kaikki ominaisuudet eivät toimi yms muut rajoitteet.

Ehkä tässä sitten alkaa kysyntä ja tarjonta pian kohtaamaan sen realiteetin, että tavallinen pelaaja ei jatka enään sijoittaa ropojaan lupauksiin ja muuhun tauhkaan.

Hienoin esimerkki tästä on Roberts Space Industriesin star citizen joka on kerännyt jo lähemmäksi 40 miljoonaa. Ja mitä tästä on maksaja osapuoli saanut. Hienoja videoita ja lupauksia mitä kaikkea kivaa tuodaan lisää peliin kun seuraava rajapyykki menee lävitse.

Sentään ollaan saatu hangar moduuli jossa voi jopa avaruusalusta katsella ja istuskella ja kulkea hangaarissa ilman sen enempää sisältöä.

Eli tässä mennään paljon luoton kanssa tekiöihin ja siihen että kun tuote ylipäätään tulee saataville, toivotaan että se tarjoaa edes jotain sitä mitä alunperin luvattiin.

Eli tämä tarvitsee paljon näyttöä pelintekijöiden puolelta että tavallinen kansa saadaan jatkamaan tämäntapaista rahoitusta.
lainaa

Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova