Tuorein sisältö

Elämää metsänvartijana: psykologinen jännäri Firewatch debytoi PAX:issa

31.08.2014 klo 11.00 | Luettu: 7585 kertaa | Teksti: Mats Kyyrö



San Fransiscosta kotoisin olevan indie-studio Campo Santon esikoispeli Firewatch keräsi julkistustilaisuudellaan paljon huomiota huomenna päättyvässä Penny Arcade Expo -tapahtumassa.

Firewatch asettaa pelaajat Henry-nimisen miehen saappaisiin. Henry jättää taakseen hankalan elämänsä kaupungissa ja aloittaa kesätyön metsänvartijana Wyomingin erämaassa pahimpaan metsäpaloaikaan. Ainoana apunaan metsässä Henryllä on radio, jonka avulla hän on yhteydessä palovalvoja Delilahiin.

Trailerin perusteella ei ole selvää, onko kyseessä pelkästään tunnelmallinen kävelysimulaattori vai kenties jotain enemmän. Metsäpalot ovat kuitenkin omaperäinen idea ja visuaalinen tyyli näyttää vaikuttavalta, joten olisi sääli, jos peli kompastuisi liian kovakätiseen kerrrontaan pelaamisen kustannnuksella.

V2.fi | Mats Kyyrö
< Lauantai-illan Kevyi... Nyt se on selvitetty... >

Keskustelut (10 viestiä)

mielensapahoittaja

31.08.2014 klo 12.32 1 tykkää tästä

viimeinen kappale kuuluisi kommenttiosioon :/
lainaa
kyyrma

Moderaattori

Rekisteröitynyt 10.04.2014

31.08.2014 klo 12.43 4 tykkää tästä

mielensapahoittaja kirjoitti:
viimeinen kappale kuuluisi kommenttiosioon :/


Kommentoinpa tätä asiaa nyt, koska tästä on tullut palautetta aiemminkin ja haluan hyvässä uskossa ajatella, että asiaan on tarttunut enemmänkin kuin yksi henkilö.

"Peliuutiset" on hassu käsite sikäli, että useimmiten me toimittajat yksinkertaisesti odotamme kun pelitalot lusikalla syöttävät lehdistötiedotteita ja uusia trailereita. Markkinoinnin ja uutisoinnin raja on varsin häilyvä. Me emme ole juttujen perässä juoksevia huippureporttereita, vaan lähinnä harrastelijoita, joille pelaaminen on sydäntä lähellä oleva asia.

Koska asia on näin, olen itse kokenut tärkeäksi myös tuoda oman ääneni kuuluviin omassa uutisoinnissani: esittää mielipiteitä, avata keskustelua ja usein myös esittää kritiikkiä esimerkiksi trailereiden tai lehdistötiedotteiden suuria lupauksia kohtaan.

Kaikki toimittajat eivät näin tee ja ehkä joidenkin mielestä sellainen ei ole edes sopivaa. Omasta mielestäni pelkkien lehdistötiedotteiden uudelleenjulkaiseminen sanasta sanaan on kuitenkin vielä paljon kauempana "oikeasta" uutisoinnista. Jos sellaista haluaa, voi liittyä vaikkapa suoraan pelistudioiden postituslistoille.
lainaa
manu

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

31.08.2014 klo 12.57 10 tykkää tästä

V2.fi:n linjaus on ollut jo seitsemän vuotta uutisoida astetta viihteellisemmin ja toimittajien omalla äänellä. Mikäli huomasitte tämän vasta nyt, tervetuloa mukaan!
lainaa
Huutaja

Rekisteröitynyt 16.06.2014

31.08.2014 klo 13.15

Pelistä tulee mieleen Five nights at Freddy's. En tiedä miksi
lainaa
fsjopefseo

31.08.2014 klo 13.22

Saitilla on tietty oikeus päättää omasta toiminnastaan, mutta itse käyn v2:ssa koska täältä näkee nopeasti kaiken oleellisen.

Ei tekstin tarvitse olla suoraa lehdistötiedotteen lainausta, mutta tässäkin uutisessa esiintyvä spekuloiva mielipide on esitetty lässyttäen. Tutkiva journalismi ja havainnot ovat aina kivoja, mutta tässä tapauksessa kyse on lähinnä ns. idle talkista. Totta kai se olisi kiva että kaikki pelit olisivat hyviä yms. yms.
lainaa
Mirr5

Rekisteröitynyt 17.03.2009

31.08.2014 klo 15.52 1 tykkää tästä

Ehkä vähän menee bloggaamisen puolelle tuo viimeinen kappale, mutta ei se kohtuullisuudessaan kauheasti haitannut itseä.
Pähkinänkuoressa:
>genre: epävarma
>harvoin käsitelty aihe
>kiva visuaalinen estetiikka
>toivottavasti ei ole pilattu pelattavuutta Taiteella
Meille ainakin lukion ensimmäisellä vuodella opetettiin medianlukutaitoa. Täydellinen neutraalius on lähestulkoon mahdotonta, ja ihminen joka siihen uskoo ainoastaan asettaa itsensä manipuloitavaksi. Kyllä aikuisen ihmisen pitäisi osata poimia faktat mielipiteistä.
lainaa
mirrkriitikko

31.08.2014 klo 17.20 2 tykkää tästä

Mirr, etkö ole tekstitaidon vastausta oppinut tekemään? Ylemmän herran kommentti on nimittäin tulkittu aika pahasti väärin. Hänhän ei kommentoinut missään vaiheessa subjektiivisuutta vastaan, vaan puhui siitä, millä se oma näkökulma sieltä tuodaan esiin.

1p aineiston väärästä tulkinnasta. Kyllä aikuisen pitäisi osata poimia pointit kommenteista.
lainaa
Mirr5

Rekisteröitynyt 17.03.2009

31.08.2014 klo 18.59

mirrkriitikko kirjoitti:
Mirr, etkö ole tekstitaidon vastausta oppinut tekemään? Ylemmän herran kommentti on nimittäin tulkittu aika pahasti väärin. Hänhän ei kommentoinut missään vaiheessa subjektiivisuutta vastaan, vaan puhui siitä, millä se oma näkökulma sieltä tuodaan esiin.

1p aineiston väärästä tulkinnasta. Kyllä aikuisen pitäisi osata poimia pointit kommenteista.


Jos valittaa siitä, että jokin osa artikkelista pitäisi julkaista kommenttien joukossa, eli kirjoittajan tulisi tuoda oma näkökulmansa esiin kommenteissa, eikä asiatekstissä, niin silloin kyseenalainen valitus on melko selkeästi huomautus liiallisesta subjektiivisuudesta artikkelissa.
lainaa
mirrkriitikko

31.08.2014 klo 23.00

Tottahan tuokin, puhuimme eri kommentista.
lainaa
lookscool

03.09.2014 klo 23.40

Visuaaliselta tyyliltään tuli mieleen No Man's Sky, mutta hivenen silmille ystävällisempänä.
lainaa

Kirjoita kommentti




V2.fi Tiktok
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova