Tuorein sisältö

Electronic Frontier Foundation hakee erityislupaa kuolleiden nettipelien elvyttämiseen

09.11.2014 klo 16.00 | Luettu: 5741 kertaa | Teksti: Mats Kyyrö


Jokaisen nettipelin elämänkaaressa tulee vaihe, jolloin alkuperäiset kehittäjät päättävät lopullisesti katkaista tukensa pelille: palvelimet sammuvat viimeisen kerran, eikä peli ole enää pelattavissa. Ainakaan virallisesti!

Viime vuosina ollaan nähty yhä useamman kuolleen verkkopelin nousseen tuhkasta fanivoimin rakennettujen epävirallisten palvelinten avulla. Hyviä esimerkkejä ovat vaikkapa SWGEmu, joka mahdollistaa jälleen Star Wars Galaxiesin pelaamisen, tai vastikään pystyyn nousseet epäviralliset palvelimet edesmenneelle Metal Gear Onlinelle.

Ongelmana näissä projekteissa on se, että ne eivät kestä lainopillista tarkastelua. Periaatteessa tekijänoikeuksien omistajalla on milloin vain mahdollisuus vetää töpseli seinästä ja uhata palvelinten ylläpitäjiä oikeustoimilla. Tämän vuoksi Electronic Frontier Foundation tai lyhyesti EFF on hakenut Yhdysvaltain kongressilta erillislupaa kiertää tekijänoikeuslainsäädäntöä tällaisissa tapauksissa.

EFF:n hakemus kohdistuu perinteisten moninpelien ja massiivi-roolipelien palvelimiin, mutta myös yksinpeleihin, joiden online-komponentit ovat lakanneet toimimasta (kuten on esimerkiksi Alpha Protocolin alelaareista löytyvän kiekkoversion laita). Hakemuksessa vedotaan pelien kulttuurishistorialliseen merkitykseen ja säilömiseen.


V2.fi | Mats Kyyrö
< Blizzard paljasti Wa... EA peruutti Dawngate... >

Keskustelut (3 viestiä)

nlosdi

09.11.2014 klo 19.47 3 tykkää tästä

Haluan pelata NHL 98 jälleen netissä
lainaa
Tahvo

Rekisteröitynyt 18.01.2010

09.11.2014 klo 20.17 3 tykkää tästä

Metal Gear Solid Online 1 ja 2 ;D
lainaa
hienojauutisia

09.11.2014 klo 21.42 3 tykkää tästä

Erittäin hyvällä asialla liikkuvat! Ah niitä aikoja Battlefield 2: Modern Combatin parissa
lainaa

Kirjoita kommentti




V2.fi Tiktok
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova