Tuorein sisältö

CD Projekt Red vastasi migreenistä kärsivälle fanille, tekevät hänestä hahmon Witcheriin

16.11.2014 klo 16.00 | Luettu: 9017 kertaa | Teksti: Mats Kyyrö


Eurogamer kertoo sydäntälämmittävän tarinan migreenistä kärsivästä fanista, joka kirjoitti sähköpostia The Witcher -pelisarjastaan tunnetulle CD Projekt Redille.

Nick
-nimellä esiintynyt mies kärsii erittäin pahasta migreenistä, joka vie häneltä lähes kokonaan normaalin toimintakyvyn. Hän käyttää migreenilääkkeittä pitääkseen kivun poissa, mutta aina edes lääkkeet eivät pysty helpottamaan tilannetta. Tällöin kuvioon astuvat videopelit - erityisesti sellaiset kuten The Witcher, jotka voivat imaista Nickin mukaansa.

Nick kirjoitti kirjeen CD Projekt Redille kiittääkseen kehittäjiä siitä helpotuksesta, jota pelit hänelle tuottavat. Nick sai heiltä myös yllätyksekseen vastauksen: pelitalo nimittäin halusi käyttää Nickin kasvoja yhtenä maailman ei-pelaajahahmoista. Nick toimitti kehittäjille valokuvan kasvoistaan ja lopputulos on nähtävillä uutiskuvassa.

CD Projekt Red kommentoi asiaa Eurogamerille seuraavasti:

Saimme jokin aika sitten sähköpostia tältä kaverilta. Hän kuvaili tilannettaan ja halusi, että me studiolla tiedämme mitä hän ajattelee peleistämme ja mitä ne hänelle tarkoittavat. Se oli todella ystävällinen ja koskettava sähköposti. Hän ei pyytänyt mitään muuta, kuin että laittaisimme viestin edelleen kaikille kehittäjille.

Viikonlopun aikana vaihdoimme muutamia sähköposteja ja lopulta keksimme ajatuksen hänen kasvoistaan The Witcher 3:ssa. Lainatakseni erästä sähköposteista: 'On mahtavaa, että voimme tehdä jotain joka saa hänet voimaan paremmin :)'. Mielestäni se tiivistää asian todella hyvin.

V2.fi | Mats Kyyrö
< Grafiikkavertailu: M... Loppuu se possunsyön... >

Keskustelut (7 viestiä)

Sir_Rymylys

Rekisteröitynyt 11.04.2007

16.11.2014 klo 16.10 6 tykkää tästä

Olen saanut pari migreenikohtausta elämäni aikana. Viimeinen asia mikä tulisi mieleen on pelata pelejä. Kaikki valo ja vilinä tuntuu ihan helvetilliseltä. Onkohan feikki?
lainaa
hurts

16.11.2014 klo 16.19 12 tykkää tästä

Tähän sellainen tarkennus, että artikkelissa puhutaan "cluster migrainesta" joka ei siis liene aivan suoraan migreeni vaan tunnetaan suomeksi nimellä Hortonin Syndrooma.
lainaa
Denttis

16.11.2014 klo 17.32 8 tykkää tästä

En usko että on feikki, itselläni on pahoja migreenejä välillä. Joskus kun mikään ei auta niin pakotettava itsensä pois sängystä ja pelattava pelejä. Se ei varsinaisesti auta, mutta siinä saa muuta ajateltavaa.
lainaa
Alajarvi84

Rekisteröitynyt 09.11.2011

16.11.2014 klo 17.53

Itselläni on muutamaan otteeseen töissä sattunut saman tyylisiä hetkellisiä oireita. Noin kuusi vuotta kerkesin timanttikairausta tehdä ja viimeiset pari vuotta työkoneiden xenon valot aiheuttivat muutaman todella epämiellyttävän "kohtauksen".. Silmissä sumeni ja tasapaino katosi muutamiksi minuuteiksi. Sellainen kohina kuului päässä. Lääkäri jupisi migreenistä, mutta itse veikkaisin jo diagnosoidun asperger oireyhtymän + ADD:n aisti-yliherkkyyden vaikuttavan asiaan.
lainaa
asdfqwer

16.11.2014 klo 21.21

Migreeneitäkin tietysti erilaisia. Itsellä kun pahin vaihe menee ohi ja päätä enää jyskyttää, niin hidastemposemmat pelit parantavat kummasti oloa. Sama myös kovemmissa flunssissa. Muutama muuten tylsä peli on mennyt kipeänä yllättävän nopeasti läpi.
lainaa
pofsdpo

16.11.2014 klo 23.01 3 tykkää tästä

Hyvä Konami, pelatessani Metal Gear Solidia noin 10 vuotta sitten minulla oli paha flunssa. Saisinko itseni Phantom Painiin?
lainaa
greenimiäs

17.11.2014 klo 08.30 1 tykkää tästä

Itse kärsinyt ajoittaisista migreeneistä pikkupojasta asti ja tyypillisesti ei tulisi mieleenkään pelata tai ylipäätään yrittää tehdä yhtään mitään kohtauksen aikana. Kaikkein pahimmassa useita viikkoja kestääneessä kohtauksessa tosin pelaaminen olikin juuri se mikä sitten lopulta auttoi... tai ainakin sai ajatukset pois siksi aikaa kunnes kohtaus meni luonnollisesti ohi. Siinä vaiheessa kun nukkuminenkin sattuu liikaa ja lääkkeet vaan pitkittää paranemista autto kummasti kuin laitto pelin tulille.
lainaa

Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova