Tuorein sisältö

Prostituutiota, nälkää ja kuolemaa: UNICEF kohautti Elika's Escape peliesittelyllä

14.12.2014 klo 16.00 | Luettu: 9557 kertaa | Teksti: Mats Kyyrö



Miltä kuulostaisi peli, jossa samaistut 7-vuotiaan orvon sudanilaistytön elämään?

"Peli alkaa, kun äitisi kuolee koleraan. Avauskohtauksessa vanhempi veljesi saa surmansa yrittäessään suojella sinua. Samallla kun sinä - Elika - pakenet, luoti raapaisee pikkuveljeäsi. Viemme kauhun tässä pelissä aina lapsiin kohdistuvaan väkivaltaan asti."

Elika's Escape esitystä Video Gamers United -messuilla katsomassa ollut väkijoukko ei luonnollisesti ottanut ideaa hyvin vastaan. Videolla näkyy kuinka esittelijän kuvaillessa miten peli huipentuu päätökseen antaa pienemmän veljen kuolla, tai alkaa rahoittaa hänen elättämistään prostituutiolla, useat paikallaolijat poistuivat salista.

Kysymyksessä ei ollut oikea pelikonsepti, vaan YK:n lastensuojeluliiton UNICEF:in yritys tavoittaa pelaajakansaa herättelevällä tavalla. Tarina seitsemänvuotiaasta tytöstä ei kuitenkaan ollut tuullesta temmattu, vaan kovan elämän kokenut sudanilaisnainen oli itse paikalla kertomassa kokemuksistaan peliesityksen jälkeen paikalle jääneelle yleisölle.

Useissa medioissa tempausta on kehuttu rohkeana ja nokkelana tapana herättää tietoisuutta tilanteesta Keski-Afrikassa, mutta vastaanotto ei ole ollut yksin positiivinen. Monet ovat luonnehtineet UNICEF:in lähestymistapaa tahallisesti kohua hakevaksi ja jopa loukkaavaksi videopeliharrastajia kohtaan. Toisessa ääripäässä jotkut ovat toivoneet, että Elika's Escape -peli todella tehtäisiin.



V2.fi | Mats Kyyrö
< Skyrim-modifikaatio ... Playstation Plus toi... >

Keskustelut (10 viestiä)

apex

Rekisteröitynyt 21.12.2010

14.12.2014 klo 16.38 31 tykkää tästä

Onhan se ihan hyvä välillä ravistella ensimmäisen maailman mukavuudessa eläviä näkemään se todellisuus, jossa suuri osa maailman ihmisistä edelleen elää.
lainaa
Aski

14.12.2014 klo 16.55 1 tykkää tästä

Vähän ihmetyttää toi "pelaaja" yleisö, yli 40v lähes kaikki

Ok, onhan se keskimääränen ikä sen yli 35v. mutta siihen lasketaan puhelin pelit ja pasianssi.. '

Yleisö näytti vaan siltä ettei niitä edes kiinnostanut koko peli, luulen että olisivat lähteneet kävelemään jos olisi tullut CoD pelin juoni puheeksi (puhumattakaan jostain WoWista
lainaa
agm

14.12.2014 klo 17.10 1 tykkää tästä

Aiheesta saisi tosiaan varmasti ihan hyvän ja tunteita herättävän oikeankin pelin esim. Telltalesin Walking Deadien tai Brothers: The Tale of Two Sonsin hengessä. Esitys ja kuvitus olivat kuitenkin tällä kertaa äärimmäisen mauttomia, ja koko juttu voidaan myös tulkita SJW-propagandana pelien nykyistä sisältöä vastaan.
lainaa
kekkekkek

14.12.2014 klo 17.24 3 tykkää tästä

agm kirjoitti:
Esitys ja kuvitus olivat kuitenkin tällä kertaa äärimmäisen mauttomia, ja koko juttu voidaan myös tulkita SJW-propagandana pelien nykyistä sisältöä vastaan.


Siis mitä helvettiä? Totta kai mitä tahansa asiaa ajaessa se esitetään tunteisiin vetoavasti, mutta millä helvetin perusteella todellisuuden kuvaaminen on mitään "propagandaa pelien nykyistä sisältöä vastaan"? Ja SJW ilmaisuna alkaa kyllä vähitellen kärsiä netissä samanlaista inflaatiota kuin 'feminismi'.
Ja jos pieni huijaaminen ja asian oikean laidan esittäminen samassa esityksessä on automaattisesti mautonta, et taida pitää kovinkaan monesta viihteen ja taiteen muodosta.

agm kirjoitti:
Aiheesta saisi tosiaan varmasti ihan hyvän ja tunteita herättävän oikeankin pelin esim. Telltalesin Walking Deadien tai Brothers: The Tale of Two Sonsin hengessä.


Tästä olen täysin samaa mieltä.
lainaa
agm

14.12.2014 klo 17.51

Aski kirjoitti:
Vähän ihmetyttää toi "pelaaja" yleisö, yli 40v lähes kaikki

Ok, onhan se keskimääränen ikä sen yli 35v. mutta siihen lasketaan puhelin pelit ja pasianssi.. '

Yleisö näytti vaan siltä ettei niitä edes kiinnostanut koko peli, luulen että olisivat lähteneet kävelemään jos olisi tullut CoD pelin juoni puheeksi (puhumattakaan jostain WoWista

Taisivat olla toimittajia.

Mutta kyllä se 35v voi hyvinkin olla nykyään myös se "oikeiden" pelien pelaajien keski-ikä, ainakin PC:llä. Ei ole mitenkään harvinaista nähdä jopa yli 50v vanhoja pelaajia. Se tunne kun joku alkaa puhumaan omista lapsista/lastenlapsista MMO-killan voice chatissa. :D
lainaa
tagman

Rekisteröitynyt 04.11.2007

14.12.2014 klo 19.10 11 tykkää tästä

Olen vahvasti sitä mieltä, että ihmiset saisivat sijoittaa roponsa ennemmin kotimaan kohteisiin kuin antaa ne Unicefille. Sitten kun täällä hiekoitetaan tiet timanteilla ja rakennetaan talot kullasta, niin sitten voidaan miettiä muiden maiden vähäosaisten auttamista.
lainaa
PoliTissän

14.12.2014 klo 20.47 4 tykkää tästä

Nyt kun tiedonvälityksen nopeus on laajentanut meidän naapurustomme kattamaan koko maailman, tarvitaan ennen näkemättömän vankkaa päättäväisyyttä ja kekseliäisyyttä, jotta pystymme sulkemaan naapurin hädältä silmämme. Onneksi internet tarjoaa tähänkin hyvät konstit ja on mahdollista löytää perusteluja ja tukea minkälaisille mielipiteille tahansa. Liikevaihdon ja kasvun varmistamiseksi ehdottaisin kuitenkin, että osa peliteollisuuden tuotoista ohjattaisiin työryhmälle, joka pohtii perusteluja ja ajatusmalleja, joiden avulla pystymme täysin siekailematta keskittymään nautinnon maksimointiin.
lainaa
ipjfdsi

14.12.2014 klo 21.24

Unicef = Provomagneetti
lainaa
erkele

15.12.2014 klo 09.28 3 tykkää tästä

Maailmassa on toista tuhatta miljardööriä, joille raha on vain piiiitkä rivi numeroita tilillä. Kerjätkää heiltä ja lopettakaa nämä köyhiltä kerjäämiset.
lainaa
Qukko

Rekisteröitynyt 21.01.2014

15.12.2014 klo 14.08 3 tykkää tästä

Aski kirjoitti:
Vähän ihmetyttää toi "pelaaja" yleisö, yli 40v lähes kaikki

Ok, onhan se keskimääränen ikä sen yli 35v. mutta siihen lasketaan puhelin pelit ja pasianssi.. '

Tiedätkö, aika moni on aloittanut pelaamisen lapsena 80-luvulla. Luulen, että aika pieni osa tästä porukasta pelaamista koskaan varsinaisesti lopettaa, se vain muuttaa muotoaan aikuisuuden myötä. Ts. ei ulvota ja itketä netissä milloin mistäkin. Nojataan taakse ja nautitaan silloin kuin vapaa-aika sallii. Eikä se tarkoita mitään miinaharavaa.
lainaa

Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova