Tuorein sisältö

Kolme palvottua fantasiaa koetti kaataa Twilightin Yhdysvalloissa

28.11.2011 klo 18.30 | Luettu: 2115 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen

Kolme ylistettyä koko perheen elokuvaa avasi kiitospäivän aattona Yhdysvalloissa. Leffat epäilemättä veivät toisiltaan yleisöä. Tämä auttoi megahittiä Twilight - Aamunkoi, osa 1 pysymään viikon ja viikonlopun katsotuimpana elokuvana, vaikka katsojamäärät ovat perinteikkäästi romahtaneet alkuinnostuksen laannuttua.

Katsotuin uutuus oli nukkemusikaali The Muppets. Sivuston Rotten Tomatoes mukaan 98% kriitikoista suosittelee "älykästä, hurmaavaa ja sydämellistä" elokuvaa. Kriitikot ovat itkeneet ja nauraneet, saaneet nostalgianväreitä ja painottaneet, että elokuva sopii erinomaisesti myös lapsille, jotka eivät muppetteja vielä tunne. Elokuva kertoo muppetti-faneista (joista yksi on nukke), jotka auttavat muppetteja etsimään paikkaansa kyynisestä nykymaailmasta.

92% kriitikoista suosittelee "nokkelaa, vilpitöntä ja yllättävän tunteellista" animaatiota Artturi Joulu - Joulupukin poika. Kriitikot ovat tykästyneet luontevan kekseliäisiin tapoihin, joilla elokuva tulkitsee Joulupukin legendaa: vaikka Pukilla on avaruusalus ja armeija, joulun henki ei unohdu. Näyttävä vauhtikohellus, nokkela sanailu ja sydämellisyys tukevat toisiaan.

97% kriitikoista suosittelee Martin Scorsesen ensimmäistä perhe-elokuvaa Hugo, joka on "juhlava, elegantti ja viaton". Juna-asemalla elävästä, robottia rukkaavasta orpopojasta kertovalla sadulla on erinomaiset mahdollisuudet menestyä vuodenvaihteen palkintogaaloissa. Tarinan rakennetta ja teknistä toteutusta 3D-efekti mukaanlaskien on ylistetty maasta taivaisiin. Lisäksi on usein todettu, että Hugo juhlii elokuvan taikaa muun muassa viittaamalla klassikoihin ja hakemalla niistä inspiraatiota.

Viikonlopun katsotuimmat elokuvat Yhdysvalloissa:

Sija / Elokuva / (Viikonlopun tulos) / [Kokonaistulos]

1. Twilight - Aamunkoi, osa 1 (The Twilight Saga: Breaking Dawn, part 1) (42,0 milj. $) [221,3 milj. $] - arvostelu
2. The Muppets (29,5 milj. $) [42,0 milj. $]
3. Happy Feet Two (13,4 milj. $) [43,8 milj. $]
4. Artturi Joulu - Joulupukin poika (Arthur Christmas) (12,7 milj. $) [17,0 milj. $] - arvostelu
5. Hugo (11,4 milj. $) [15,4 milj. $]
6. Jack and Jill (10,3 milj. $) [57,4 milj. $]
7. Immortals (8,8 milj. $) [68,6 milj. $] - arvostelu
8. Saapasjalkakissa (Puss in Boots) (7,5 milj. $) [133,4 milj. $]
9. Tower Heist (7,3 milj. $) [65,4 milj. $]
10. The Descendants (7,2 milj. $) [10,7 milj. $]

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Metallican Euroopan ... Ruissalossa tarjolla... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova