Tuorein sisältö

Hobitti-trilogia hutiloitiin, myöntävät tekijät

19.11.2015 klo 23.00 | Luettu: 5787 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen

Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty.

Taru sormusten herrasta -trilogiaa valmisteltiin vuosia. Hobitti-trilogiaa (alunperin elokuvaparia) valmisteltiin ohjaaja Guillermo del Toron kanssa, mutta kun del Toro lähti lätkimään, palaava ohjaaja Peter Jackson tahtoi tehdä trilogian omilla ehdoillaan. Jacksonilla ei ollut aikaa kunnollisiin valmisteluihin, mikä johti moniin ongelmiin.

Hobitti-trilogia on lypsänyt faneilta rahat, joten hutilointi myönnetään viimeisellä DVD- ja Blu-ray-julkaisulla. Kyllä, tekijät käyttävät sanan hutilointi englanninkielisiä vastineita ("I was able to wing it right up to the point that I had to start shooting this very intricate battle", kuvailee Jackson). Jackson ja apulaisohjaajat jopa myöntävät, etteivät he tietyissä vaiheissa tienneet, mitä he ovat tekemässä. Kuvakäsikirjoitus saattoi puuttua ja niin edelleen.

Nettiin päätynyt video keskittyy negatiiviseen. Todennäköisesti jokin toinen haastattelu selittää, "miten elokuva onnistuttiin pelastamaan". Hobitti - Viiden armeijan taistelu on iso hitti, eikä se missään nimessä ole vuoden 2014 kritisoiduimpia elokuvia.


V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Children Of Bodom ko... 80-luvun ruotsalaiss... >

Keskustelut (2 viestiä)

Seppö

20.11.2015 klo 09.37 1 tykkää tästä

Eikös Ian McKellen kynyt itkemään kuvauspaikalla, kun näki miten paljon CGI:ta käytettiin. Sormusten herroissahan hobittien koko saatiin aikaan pääosin perspektiivi-tempuilla.

Fanit ovat tietääkseni jo tehneet kirjalle uskollisemman fani cutin, mutta se on vieläkin neljä tuntia.
lainaa
Heineken

30.11.2015 klo 18.04

Todellakin video on panettelijan kyhäys huolenaiheista ja säätämisestä, jotka ovat osa luovaa elokuvantekoprosessia. Viiden armeijan taistelu on massiivinen skaalaltaan joten Jackson tarvitsi aikaa ajatella läpi kahnauksen koreografian ja rytmin. Parin kuukauden aikalisä auttoi hankeessa ja lopullinen rytistys on sangen mallikas. Viimeisen Hobbitin extended version dokkareissa Jackson kertoo työvaiheista rehellisesti ja eikös irvileuat heti tarttuneet häneen kun oli "housut kintuissa". Ei Hobitti Sormusten Herran tasoa saavuta, mutta on se mainiota viihdettä - luulen että vuodet ovat sille helliä :)
lainaa

Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova