Tuorein sisältö

Lisää artisteja liittyi YouTuben vastaiseen kapinarintamaan

22.06.2016 klo 12.03 | Luettu: 2594 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Rokkari Jack White, Beck ja Lady Gaga ovat liittyneet vetoomukseen, joka on suunnattu YouTubea ja muita vastaavia toimijoita vastaan.

Muusikot ja monet levy-yhtiöt pyrkivät USA:ssa saamaan YouTuben toimille lopun. Artistien mukaan YouTuben harrastama tekijänoikeuksien rikkominen saa loppua.

Artistit vetoavat vuonna 1998 voimaan tulleeseen Digital Millennium Copyright Act -lakiin. Nykyään YouTube sallii minkä tahansa musiikkipätkän/videon lataamiseen palveluun ja materiaali poistetaan vain artistin tai levy-yhtiön vaatimuksesta.

Vetoomus ei mainitse suoranaisesti nimeltä YouTubea.

Vetoomuksen taakse ovat asettuneet myös mm. Paul McCartney, Taylor Swift, Guns N’ Roses, Pharrell, Bryan Adams, Ryan Adams, Kings Of Leon, Trent Reznor, Fleetwood Mac, The Black Keys, David Byrne, Krist Novoselic ja Miguel.

(Pitchfork, NME)






V2.fi | J.A. Kaunisto
< Ruotsalaista melodis... Ilosaarirockissa ohj... >

Keskustelut (1 viestiä)


23.06.2016 klo 09.02 1 tykkää tästä

En rehellisesti ymmärrä mitä he haluavat. Youtube ja yms. alkaa maksamaan jokaisesta palveluun ladatusta biisistä...onko se edes mahdollista ? Ohjataan ihmiset maksullisten palvelujen äärelle ? Palataan 20 vuoden takaiseen järjestelmään, missä kuluttaja altistuu heidän ja uusien artistien musiikille vain mainosten kautta ?

Joku fiksumpi voisi selittää tyhmälle.

lainaa

Kirjoita kommentti




V2.fi Tiktok
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova