Tuorein sisältö

Kehuttu Luukas Oja julkaisi cover-version tunnetusta leffabiisistä - idea bändin nimeen löytyi 90-luvun nuorisoleffasta

31.08.2022 klo 23.10 | Luettu: 799 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Kehuttu ja kohuttu Luukas Oja -yhtye versioi "Pitkä kuuma kesä" -elokuvasta tutun Lootusasentoon-kappaleen. Biisiin kuvattiin myös musiikkivideo Tavastia-klubilla, jossa bändin ja yleisön lisäksi nähtiin myös elokuvan tähdet Jimi Pääkallo, Unto Helo ja Hansu Katila.

Perttu Lepän ohjaama Pitkä kuuma kesä -elokuva oli vuonna 1999 varsinainen sukupolvikokemus. Unohtumaton nuorisoelokuva, jota muistellaan lämmöllä edelleen.

"Idea meidän bändin nimeen on peräisin Pitkä kuuma kesä -elokuvasta: "Kaks sanaa ja suomen kieltä, vähän niinku Eppu Normaali tai Pelle Miljoona", toteaa Patu Lajuselle ja kumppaneille leffassa. Päätettiin noudattaa tuota nerokasta ideaa. Oltiin mielletty se jotenkin miesoletetun nimeksi, joten otettiin kalenteri esiin ja makusteltiin eri nimiä. Luukas soi kivasti ja jostain Jessican päähän tipahti Oja. Sanaleikki nimen sisällä vähän nauratti ja nimi päätettiin samalla istumalla", laulaja-kitaristi Iita Ylönen kommentoi

Bändi halusi tehdä tämän coverin, koska kappale on yhtyeelle niin tärkeä.

"Lootusasentoon on soinut Luukas Ojan matkassa niin puistoissa, keikka-autoissa, etkoilla ja jatkoilla ja kaduilla. Keikoille sen mukaan ottaminen on jännittänyt, koska alkuperäinen versio on niin loistava. Kun idea musavideon tekemisestä biisiin alkuperäistä teosta jäljitellen ja kunnioittaen syntyi, ajatusta ei voinut enää sivuutta".

Lootusasentoon-kappaleen ovat kirjoittaneet Pauli Hanhiniemi ja Pasi Hiidenniemi.

Luukas Oja nähdään seuraavan kerran keikalla Helsingissä 15.10. Korjaamolla. Samana päivänä ennen keikkoja Korjaamo Kino näyttää elokuvan Pitkä kuuma kesä ilmaisnäytöksenä.


V2.fi | J.A. Kaunisto
< Näitä ei nähdä joka ... Rammstein jälleen Su... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




V2.fi Tiktok
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova