Tuorein sisältö

Kirjalähde: roudari muistelee Iron Maidenin ensimmäistä keikkaa: 'Mitähän pirua tuossa äsken oikein tapahtui'

22.01.2023 klo 01.26 | Luettu: 916 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Docendon julkaisemassa kirjassa "Roudari : Iron Maidenin kyydissä 1978-1984" Iron Maidenin alkuaikojen roudari Steve "Loopy" Newhouse kertaa muistojaan Maidenin taustamiehenä.

Näin Loopy muistelee Iron Maidenin ensimmäistä/kahta ensimmäistä keikkaa - sattuneesta syystä muistikuvat ovat hataralla pohjalla.

"Iron Maidenin ensimmäinen varsinainen keikka kajahti ilmoille torstaina 15. helmikuuta 1979. Kun pääsin töistä kolmelta, Paul Cairns (Cairns soitti Maidenissa parin kuukauden aikana talvella -78-79) oli vastassa. Kummallista kyllä miehelle niin rakasta Nelson-piskiä ei näkynyt missään. En tiedä, mitä Paul oli lemmikilleen tehnyt, koska en tullut kysyneeksi eikä asia suoraan sanoen juuri kiinnostanut. Muistan yhtyeen uuden kokoonpanon ensiesiintymisestä Clanning Townin Bridge Housessa kovin vähän.

Paul Taylor ilmoitti, että hänet tunnettaisiin vastedes nimellä Paul Di'Anno. Nimi kuulemma heijasteli hänen italialaisia sukujuuriaan. Tämä tuli minulle uutena tietona. Olihan kaveri toki popsinut eläessään pizzan tai pari, mutta että oikein italialaiset sukujuuret? Noh, Paulilla oli vilkas mielikuvitus, ja on varmaan edelleen. Kerran hän väitti, että oli ollut ennen Maideniin liittymistään jossain punkbändissä minun kanssani. Ei pidä paikkaansa, ei sinne päinkään.

Tämän lisäksi illan kulusta Bridge Housessa ei todellakaan ole juuri kerrottavaa. Se oli niitä elämän episodeja, jotka tuntuvat etenevän nopeutettuna. Sitä ikään kuin ottaa askeleen taaksepäin ja havahtuu ajatukseen: 'Mitähän pirua tuossa äsken oikein tapahtui?'

Tulin siis paikan päälle Paul Cairnsin kyydissä, ja muistan kasanneeni rumpusetin. Niin ikään tiedän katselleeni vetoa yleisön seasta. Seisoin suoraan Steven edessä, mutta valitettavasti kaikki muu on yhtä sumua, vaikka olin aivan selvin päin. Päiväkirjamerkintäni mukaan yhtyeen ensimmäinen keikka kuitenkin sujui yllättävän hyvin. Vanhaan kunnon päiväkirjaan voi aina luottaa.

Ikävä kyllä olin kaksi päivää myöhemmin The Ruskin Armsin -keikalla niin jurrissa, etten muista illasta oikeastaan mitään. Tapasin useita vanhoja ystäviä, joita kiinnosti tietää, mistä kylillä kuhistaan sekä jokusia vanhempia, jotka halusivat kuulla, mitä heidän jälkikasvunsa oli edeltävät kuusi kuukautta touhuillut. En edes yritä keksiä mitään meriselityksiä, joilla puolustaisin käytöstäni. Homma meni kaikessa yksinkertaisuudessaan niin, että ryyppäsin liikaa, ja kadun sitä vielä tänäkin päivänä
".

Lainatut kohdat ovat Steve Newhousen kirjasta "Roudari : Iron Maidenin kyydissä 1978-1984" (Docendo)


V2.fi | J.A. Kaunisto
< Joko Ritari Ässä sii... Lehtiväite, autoiluo... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova