Tuorein sisältö

Loki 2-5: Marvel vaivautuu pohtimaan itse, onko sähläyksessä tarinaa teoriassakaan

03.11.2023 klo 22.40 | Luettu: 940 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 2 - Jakso 5:
Science/Fiction


Jakso kommentoi merkittävintä vastalausetta, johon voimme turvautua. Onko se olevinaan hyvää tai edes siedettävää tieteisfiktiota, kun on fiktiivistä tiedettä muttei tarinaa?

"Multiversumi posahti", joten Lokin tieteisfiktiivinen kaatumatauti palaa. Hän poukkoilee ajasta ja paikasta toiseen. Useimmilla hahmoilla oli elämä, ennen kuin heidät tuomittiin varianteiksi, jotka kelpaavat "vain" jumalien yläpuolella olevan viraston duunareiksi. Nyt he ovat palanneet elämään eri universumeihin. Loki pitää selvänä sitä, että multiversumi posahtaa pian pahemmin, joten voimmeko palata edellisen kentän alkuun?

Jakso saisi yhden tähden, ellei hömppäfanien ja Ke Huy Quanin kuherruskuukausi olisi kesken. Hänen hahmonsa sönköttää, että tiede ei täsmää, mutta fiktio on asia erikseen & no vaikka paskaa, joka sammuttaa pään. Setä ei muista aiempia tapahtumia, mutta motivoituneesti hän koettaa avustaa Lokia. Sedän energia tarttuu yhä, toistaiseksi.

Jos siihen voisi luottaa, että tämä on rajattu tarina eikä saagan alustamista, ajatukset ohjautuisivat erilailla. Ehkä Lokin kannattaa luopua multiversumin manipuloinnista ja epäitsekkäästi jättää ystävät rauhaan, vaikka hän viimein ystäviä sai? Tämä tulkinta haisee tarinalle, mutta tulkinta on väärä, paitsi jos Marvel onnistui jälkituotannossa ja koko multiversumi unohtuu. (Lue uutinen: Marvel-pomot ovat huolissaan Jonathan Majorsista, The Marvels -leffasta ja muustakin.)

Tyttö-Loki tuo ryhtiä fiktioon, mutta tiede pakottaa hänet ruotuun. Jakson ainoa kiinteä pointti on se, että viimeisellä sekunnilla pää-Loki oppii hallitsemaan poukkoilua. Siksi ja siten niin, että niin sanotaan.


Keskiarvo 11 jakson jälkeen:


< Jakso 2-4 --- Jakso 2-6 >

Katsottu: Disney+

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Ryan Gosling & Emily... Kevin Costnerin Yell... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova