Tuorein sisältö

One Piece 1-5: ravintolassa syödään, joten edellisten jaksojen taso ylittyy helposti

24.11.2023 klo 03.00 | Luettu: 1195 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 1 - Jakso 5:
Eat at Baratie!


Jäyhä kyttä paljastui päähenkilö Luffyn vaariksi, ikään kuin kirjoittaja olisi tempaissut idean tuulesta. Nyt takauma vahvistaa faktat, joista Luffy ei tahdo puhua. Tämä toimii, kun ns. rento sarja on vasta alussa, vaikka en jaksanut silmiä pyöräyttää, kun paljastus päätteli tuplajakson, joka oli neljä kertaa liian pitkä. Vaari ei yritä tappaa Luffya, mutta tykinkuulia vaihdetaan.

Kytäksi päätti ryhtyä myös Luffyn ensimmäinen uusi kamu. Polkujen risteys oli kaavamainen ja laimea, kunnes vaaripaljastus signaloi huvittavasti taas, että kokonaisuus on tarkoituksella vain leikkiä, mutta ei turhaa sellaista, sillä perhesuhteilla vasta merkitystä onkin.

Savua, räjähdyksiä, piilolinssejä. Sankarit haastaa taas uusi "kärkevä, mangamainen" roisto, joka ei ole alustavastikaan kärkevä. Katso vaikka elokuva Dick Tracy (1990) tai The Mask (1994). Tehosteiden hinnat ovat menneet alaspäin ja tällaisesta pöhköilystä tuli virallisesti valtavirran viihdettä. Olisi kiva, jos "kiitellyt, tavallista paremmat" tällaiset edes tiedostaisivat esim. 90-luvun tason.

Tuntemamme pönöttävä miekkailija tahtoo kohdata uuden tyypin kaksintaistelussa. Se tyyppi on heti valmis luopumaan tavoitteistaan ja mukailemaan pönöttäjän fantasiaa. *Sukupuolielin* ihan sama.

Wikipediaa luettuani summailen, että jakson pääjuoni ei suinkaan ole se, että tyypit käyvät syömässä, vaan kokin värvääminen miehistöön. Ravintolajuoni eli mieto nahistelu normipäivänä korostaa aromeja luontevammin kuin falski kriisi jaksoissa 3-4. Kokki on jakson 23. erikoisin uusi hahmo, mutta hän on kiltti ja hän haluaa näyttää taitonsa, joten *sukupuolielin* yläpeukkua.


Keskiarvo 5 jakson jälkeen:


< Jakso 1-4 --- Jakso 1-6 >

Katsottu: Netflix

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Perjantaina Nokia Ar... Nyt mennään isosti, ... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova