Tuorein sisältö

The Curse 1-2: surkein tai paras teollisuusvakoilija koskaan

09.01.2024 klo 23.00 | Luettu: 647 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 1 - Jakso 2:
Pressure's Looking Good So Far


"Piru, kun on nihkeää - mutta niin on tarkoituskin." Tuo ajatuspari toivottavasti tulee tarpeeseen usein. Vaikka satiiri on ilkeää, on tilaa uskoa, että kyse on elämästä eikä ihmisvihasta.

Toivon sarjan käyvän kliseisillä vaaravyöhykkeillä, mutta oikaisevan kurssin kuten viimeksi pienen kikkelin mainittuaan. Tänään minikikkelin lautavaimo on raskaana. Olemme nähneet pariskunnan kahdenkeskiset käkifantasiat. Piruparkojen ensireaktio vauvauutiseen on positiivinen, joten siitä tulee hilpeää, jos he tyrivät elämänsä silti - kunhan kyse ei ole siitä, että nainen on käynyt vieraissa? Olen kuollakseni kyllästynyt avaruusolentojen ajatteluun tyyliin "vieraissa käyminen on mahdollista". Ei hätää tällä haavaa.

Parin tosi-tv-show "Fliplanthropy" lupaa keinotella kiinteistökaupoilla siten, että kaikilla on kivaa. Sen ohjaajaksi palkattiin sensaationhakuinen mulkku, joka on tappanut vaimonsa rattijuoppona. Koen ymmärtäväni vision, kun mulkkuohjaaja 1. katuu onnettomuutta, mutta 2. yrittää vierittää syyn muille, mutta 3. päättää olla ajamatta kännissä uuden naisen kanssa, vaikka 4. hän ehti vähän jo ajaa. Paljoa ei tapahdu, mutta katastrofin ja sovituksen mahdollisuudet maistuvat.

Jakson pääjuoni tai tunnistettavasti synteettisin sivupolku (tms) on tämä. Minikikkeli ärähti haastattelussa, joten välivaiheita myöhemmin hän koettaa vakoilla entistä työpaikkaansa, koska hän lupasi haastattelijalle ärähdystä mehukkaamman jutun. Hän hourii entisille kollegoille toivoen, että hän jää yksin tietokoneen kanssa. Kiehtovasti hän ei ole tuuliajolla, vaan pässi manipuloi muita niin luovasti, että se onnistuisi vain - tosielämässä?

Jakso hämärryttää sen, onko kerronta keksimällä keksittyä vai absurdien tositarinoiden tyylistä. Mieleen muistui leffa I Love You Phillip Morris.


Keskiarvo 2 jakson jälkeen:


< Jakso 1-1 --- Jakso 1-3 >

Katsottu: SkyShowtime

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Tasan 19 vuotta sitt... Kultakuume-sarjassa ... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova