Tuorein sisältö

Netflix julkaisi animaatio-Oscarista kisaavan Nimona-elokuvan YouTubessa

19.02.2024 klo 20.05 | Luettu: 562 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen

Animaatio-Oscarista kisaavan Nimona-elokuvan voi nyt katsoa ilman Netflix-tilausta ja ilmaiseksi, sillä se putkahti yllättäen YouTubeen. Netflix luonnollisesti pyrkii saamaan aikaan pöhinää palkintoja ajatellen. Tämä on kuitenkin ehta lahja animaatioiden ystäville, varsinkin kun elokuvan historia huomioidaan.

Blue Sky Studios aloitti leffan kehittelyn vajaat 10 vuotta sitten. Kun Disney osti Blue Skyn emoyhtiön 20th Century Foxin, Blue Sky lopetettiin ja Nimona peruttiin. Disney kohtasi runsaasti kritiikkiä, sillä elokuvan tuotanto oli loppusuoralla ja se käsittelee LGBT-teemoja luovemmin ja luontevammin kuin Disney keskimäärin (Disney on ylpistellyt useilla parin sekunnin mittaisilla saavutuksilla). Netflix, tuotantotalo Annapurna Pictures ja entiset Blue Sky -ammattilaiset olivat lopulta mukana pelastamassa elokuvaa, kun DNEG Animation -studio vei työn päätökseen.

Nimona on ilkikurinen muodonmuuttaja, joka näyttää teinitytöltä enimmän aikaa. Kun ritari Ballister Boldheart ajautuu lainsuojattomaksi, Nimona inttää olevansa hänen uusi kätyrinsä.



V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Pidempään lomaillut ... Suomen Virallisen li... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova