Tuorein sisältö

Venäjän Euroviisuehdokas vuodelta 1875!

07.03.2009 klo 09.33 | Luettu: 2790 kertaa | Teksti: Manu Pärssinen

Euroviisukuume nousee myös Venäjällä - kitkerien kommenttien myötä. Venäjän karsinnassa on mukana 15 ehdokasta, joista voittaja valitaan kaksivaiheisessa äänestyksessä yleisön äänien ja raadin avulla.

Venäjän karsinnan suurin ennakkosuosikki on yksi maan suosituimmista laulajattarista, Venäjän Madonnaksikin tituleerattu Valeriya. Hänen kappaleensa Back to Love on herättänyt vilkasta keskustelua internetin keskustelupalstoilla - biisin kertosäkeen melodia on lähes kokonaisuudessaan lainattu venäläisen mestarisäveltäjän Pjotr Tšaikovskin tunnetuimpiin teoksiin kuuluvasta ensimmäisestä pianokonsertosta.

Valeriyan tuottajan ja aviomiehen Josef Prigozhinin mukaan kyse on lauluntekijöiden tietoisesti ja täysin laillisesti tekemästä Tšaikovskin musiikin lainauksesta. Prigozhinin mukaan Tšaikovskin ensimmäinen pianokonsertto on aikaisemmin julkaistu ainoastaan instrumentaalikappaleena. Laulun lyriikoissa vastustetaan ihmiskauppaa.

Euroviisusääntöjen mukaan vuoden 2009 kilpailuun saavat osallistua ainoastaan ennen 1.10.2008 julkaisemattomat ja esittämättömät kappaleet. Venäjän karsinnan tuottajan Juri Aksyutan mukaan Valeriyan kilpailuehdokas ei riko tätä sääntöä.

Tšaikovskin ensimmäinen pianokonsertto on yksi maailman kuuluisimmista melodioista, joka sai kantaesityksensä vuonna 1875. Sävelteoksen suoja-aika on 70 vuotta tekijän kuolinvuoden päättymisestä. Tšaikovskin kuolemasta on kulunut yli 115 vuotta.

Kuuntele Valeriyan Back To Live

Tsaikovskin alkuperäinen teos

Lähde YLE/Euroviisut

V2.fi | Manu Pärssinen
< And Justice For All ... Timo Tolkki jakaa uu... >

Keskustelut (1 viestiä)

MetalHeadzz

07.03.2009 klo 13.03

No ei oo Venäjälläkään ideat loppu ^-^
lainaa

Kirjoita kommentti




V2.fi Tiktok
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova