Tuorein sisältö

Rainbown puolikas Suomeen

28.05.2009 klo 14.43 | Luettu: 1785 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Rainbow-yhtyeen legendaaristen jäsenten uusi kokoonpano, Over The Rainbow, saapuu konsertoimaan Suomeen lokakuussa. Laulaja Joe Lynn Turnerin, rumpali Bobby Rondinellin, kosketinsoittaja Tony Careyn ja basisti Greg Smithin muodostama yhtye esiintyy Helsingin Kulttuuritalossa lauantaina 10. lokakuuta. Mukana yhtyeessä on lisäksi alkuperäisen Rainbow-jäsenen, Ritchie Blackmoren poika, kitaristi Jürgen Blackmore.

Liput Over The Rainbow –konserttiin maksavat 49 euroa, ja niiden myynti on jo alkanut Menolipussa, Lippupalvelun lippukaupoissa ja puhelinpalvelussa lipunmyynti alkaa maanantaina 1. kesäkuuta.

Over The Rainbow on varsin tuore kokoonpano, sillä se on perustettu vain muutama kuukausi sitten. Yhtye on jo esiintynyt mm. Japanissa, Venäjällä ja Valko-Venäjällä ja jatkaa nyt matkaansa Yhdysvaltoihin sekä muualle Eurooppaan.

Uuden kokoonpanon jäsenistä Joe Lynn Turner oli mukana Rainbow-yhtyeessä 1980–1984, Tony Carey 1975–1977, Bobby Rondinelli 1980–1983 ja Greg Smith 1994–1997.

Joe Lynn Turner teki aikoinaan yhteistyötä Ritchie Blackmore niin Rainbow’ssa kuin Deep Purplessa. 1980-luvulla Turner teki puolestaan paljon yhteistyötä kitaristi Yngwie Malmsteenin kanssa.

Bobby Rondinelli on paitsi rumpali myös rumpujensoitonopettaja. Hän on myös yksi The Encyclopedia of Double Bass Drumming –kirjan kirjoittajista. Rondinellin vuosien aikaisiin yhteistyökumppaneihin lukeutuvat mm. Black Sabbath, Bonnie Tyler, The Scorpions, Rondinelli ja Aerosmith.

Tony Carey solmi ensimmäisen levytyssopimuksensa jo 19-vuotiaana country-yhtyeelleen The Blessingsille. Kahta vuotta myöhemmin hän aloitti koskettimien soiton Rainbow’n riveissä.

Greg Smith on nähty viime vuosina kiertueella mm. Ted Nugentin kanssa. Lisäksi hän on toiminut taustalaulajana ja basistina mm. Alice Cooperille, Vinnie Moorelle ja Billy Joelille.

Jürgen ("J.R.") Blackmore on Ritchie Blackmoren ja tämän saksalaissyntyisen puolison poika. Hän alkoi soittaa kitaraa kymmenvuotiaana. Hänellä on takanaan lukuisia sooloprojekteja ja yhtyeitä, kuten oma The J.R. Blackmore Group.

V2.fi | J.A. Kaunisto
< Depeche Moden laulaj... Konseptitaidetta Jam... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova