Tuorein sisältö

Kelttipunkkia Suomen kierrokselle

19.11.2009 klo 11.08 | Luettu: 2217 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Kelttipunk-yhtye The Real McKenzies saapuu helmikuussa Suomeen näyttämään kuinka laitetaan jalalle koreasti skottilaisten punksävelien tahtiin. Minikiertue yltää Helsinkiin (Tavastia 2.2), Turkuun (klubi 3.2), Tampereelle (Klubi 4.2) ja Jyväskylään (Lutakko 5.2). Liput ovat nyt myynnissä Tiketissä ja Jyväskylän osalta Jelmun nettisivuilla.

Kanadan Vancouverissa vuonna 1994 perustettu The Real McKenzies on reipas yhdistelmä perinteistä punkkia ja skotlantilaista kansanmusiikkia. Laulaja Paul McKenzie perusti bändin makustellen gaelinkielistä sanaa ceilidh, joka tarkoittaa McKenzien mukaan päiviä jatkuvia hurjia bileitä. Osansa bändin synnystä saavat myös McKenzien vanhemmat humoristisessa kostomielessä, sillä nämä pakottivat tämän lapsena pukeutumaan kilttiin sekä laulamaan ja tanssimaan perinteisen skotlantilaisen musiikin tahtiin.

The Real McKenzies on koko olemassaolonsa tunnettu ahkerana kiertuejyränä, joka ei juuri lepoa kaipaa. Bändi on kiertänyt Pohjois-Amerikan kuudesti ja Euroopan viidesti, jossa kelttipunkin ilosanomaa on ollut poikkeuksetta jakamassa täydet salit uskollisia faneja.

McKenziet ovat kiertäneet mm. Rancidin, Shane MacGowanin, NOFX:n, Flogging Mollyn ja jopa The Bay City Rollersin kanssa.

The Real McKenziesietä lämmittelee kaikilla keikoilla energinen punk-rock trio Heartbreak Stereo, joka juhlistaa tällä kiertueella 1. helmikuuta julkaistavaa pitkäsoittoaan.


V2.fi | J.A. Kaunisto
< Sweet Home Alabama s... Kasaritähden järkytt... >

Keskustelut (1 viestiä)

Qwain

Rekisteröitynyt 18.09.2009

19.11.2009 klo 20.01

Olis ollu mielummin Dropkick Murphys:< Innostuin jo et onko ne tulossa suomeen otsikosta mutta pettymys oli suuri.
lainaa

Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova