Tuorein sisältö

World of Tanks Blitz

Manu Pärssinen

18.04.2014 klo 12.30 | Luettu: 29480 kertaa | Teksti: Manu Pärssinen

Melkein taskuun mahtuva tankkitaistelu
World of Tanksin voi ottaa kohta mukaansa vaikka junamatkalle, kun iOS-laitteille pukkaa mobiiliversio Blitz-lisänimellä varustettuna. V2.fi kävi ottamassa nopean testin peliin ja haastatteli Wargaming.netin Romain Mardotia, joka on World of Tanksin Lead Publishing Producer.


Kuinka kuvailisit World of Tanks Blitziä? Onko se miniversio pelistä, aivan uusi versio eri alustalla vai mikä?

Sanoisin että se on World of Tanksin mobiiliversio. Tuomme World of Tanksin maailman PC:ltä mobiililaitteille aivan uutena tuotteena. Muokkasimme sen kosketusnäyttöjen ja niillä pelaavien tarpeisiin.

Mikä sai teidät tekemään päätöksen World of Tanksin tuomisesta mobiilialustalle?

Uskomme, että se kiinnostaa pelaajia, jotka pitävät tämän tyyppisistä peleistä. Mobiilimarkkinat ovat niin suuret, että olisi typerää olla olematta mukana siinä - ja meillä on resursseja tehdä se, joten miksipä ei? Se on oikea päätös.

Mitä kompromisseja Blitzin kanssa piti tehdä?


Teimme paljon muutoksia. Käyttöliittymä uusittiin kokonaan, kontrollit kehitettiin täysin uusiksi, matchmaking ja joukkueet uudistettiin… Joten se on täysin uusi tuote, joka on räätälöity mobiililaitteille.

Paljonko pelissä on sisältöä?

Julkaisussa mukana on ainakin kolme valtiota, yli 150 panssarivaunumallia ja paljon, paljon ominaisuuksia. Peliä tietenkin päivitetään uudella sisällöllä julkaisun jälkeen.

Jos on pelannut World of Tanksia PC:llä, onko helppo hypätä mukaan Blitziin?


Kyllä, koska pelaajilla ei ole mitään muuta uutta opittavaa kuin kontrollit. Hienoahan siinä on, että nyt peliä voi pelata missä vain, kunhan on 3G-yhteys - vaikka linja-autossa. Taistelut ovat lyhyitä ja dynaamisia, joten pelaamisen voi lopettaa helposti koska vain.

Oliko ajatuksena enemmänkin saada pelille uutta yleisöä vai vain tarjota nykyisille faneille mahdollisuus pelata World of Tanksia reissussa?

Haluamme, että pelejämme pelataan kaikkialla. Toisaalta halusimme pelin, jota pelaajat voivat pelata missä vain, vaikka he eivät olisi PC:illään. Halusimme myös levittää sanaa uusille pelaajille siitä, että tällainen hieno peli on olemassa.

Ipadille on tarjolla hirveät määrät F2P-pelejä. Miten WoT Blitz erottuu tästä joukosta?


Peliä voi pelata täysin ilmaiseksi ja se on hyvin hiottu tuote, joka kilpailee muiden F2P-pelien kanssa. Pelielämyksenä Blitz on kuitenkin jotain, mitä ei ole ennen nähty mobiililaitteilla.

Onko pelistä tulossa Android-versio?

Se on ehdottomasti suunnitelmissa ja iOS- sekä Android-pelaajat pelaavat toisiaan vastaan samoilla palvelimilla. Android-laitteita on vain niin monenlaisia, että pelin räätälöinti sille on paljon vaikeampaa. Se on kuitenkin työn alla.

Mikä on sinun lempitankkisi?


Niitä on itse asiassa kaksi! T62A ja Object 140. Ne ovat saman tyylisiä, mutta niistä minä nautin eniten.

V2.fi pääsi pelaamaan WoT: Blitziä viiden taistelun verran ja kieltämättä pelin kontrollien haltuun ottaminen pilasi kaksi ensimmäistä matsia, varsinkin kun tapahtumapaikkana oli lasiseinäinen galleria ilman ilmastointia ja ulkona porotti kevätaurinko (hikiset näpit eivät oikein iPadin lasilla luista). Peli kuitenkin näyttää komealta tabletin ruudulla, eikä mitään teknisiä ongelmia tullut vastaan.

Pienten joukkueiden (testitilanteessa 4 vs.4) matsit olivat mukavan lyhyitä pläjäyksiä, joissa pääsi taistelun makuun. Mikäli World of Tanksin koukulta on toistaiseksi välttynyt, voi Blitz olla se viimeinen piikki lihaan, kun taistelut voi ottaa mukaansa sohvalle, laiturin nokkaan tai vessaan. Lupauksien mukaan maksumalli pelissä on samalla tasolla PC-version kanssa, eli peliä voi käytännössä pelata täysin ilmaiseksi ostamatta yhtään mitään.

Alla pieni kuvagalleria Wargaming.netin järjestämästä tapahtumasta, jossa esiteltiin myös uusimmat päivitykset pelin PC- ja X360-versioihin. World of Tanks Blitz julkaistaan kevään aikana.


V2.fi | Manu Pärssinen
< The Last Tinker: Cit... Trials Fusion... >

Keskustelut (1 viestiä)

PuhkuvaPää

20.04.2014 klo 02.03

Olipahan käytännössä yhtä tyhjän kanssa tämä artikkeli, pelistä ei selvinnyt oikeastaan yhtään mitään muuta kuin että sitä pelataan iLaitteilla, siinä on tankkeja ja kontrollit ovat huonot (kuten kosketusnäyttölaitteilla pelattavissa 3d-peleissä yleensäkin).

Kirjoita kommentti

33665

www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova