Tuorein sisältö

Lisää pelattavaa

Vieras

28.04.2008 klo 12.00 | Luettu: 1814 kertaa | Teksti: Vieras

Arvioimme kahden X360-hitin laajennukset
Halo 3 Legendary Map Pack (Xbox 360)


Halo 3:n toinen lisäkarttapaketti tuo tullessaan kolme uutta sotatanteretta, joista kaksi perustuu pelisarjan aiemmissa osissa nähtyihin moninpelikenttiin. Luminen Avalanche on uusittu versio ensimmäisen Halon Sidewinder-kartasta. Sarjan toistaiseksi suurimmalla kartalla on kaksi tukikohtaa ja näiden välissä suuri ja aukea laakso. Kartta on suunniteltu ensisijaisesti lipunryöstöön ja muihin tavoitteellisiin otteluihin. Blackout puolestaan on lähes identtinen Halo 2 -pelin Lockout-kartan kanssa. Ahdas teollisuuskompleksi suosii energiamiekan käyttöä ja lähitaistelua. Blackout on karttapaketin pienin, hektisin ja pelaajilta eniten taitoa vaativa kartta. Paketin kolmas kartta, Ghost Town, sijoittuu autioituneelle ja rappeutuneelle vedenpumppausasemalle. Ghost Town sijaitsee samassa viidakossa kuin kampanjamoodin Sierra 117, joten maisemassa on paljon tuttua vaikka kyseessä onkin paketin ainoa täysin uusi kartta.

Allekirjoittaneen taitotasolla ja pelitunneilla on turha unelmoida pärjäävänsä tosipelaajien seurassa uusilla kartoilla. Parasta viihdettä keskivertoräiskijälle tarjoaa Avalanche, jossa on tilaa myös pieneen mokailuun. Blackoutissa amatööriä sen sijaan viedään kuin litran mittaa ja kyse ei ole siitä lähteekö henki joka toisen nurkan takana vaan siitä, kuinka tyylikkäällä tempulla huippupelaaja sen vie. Ahdas kenttä ei tarjoa suojaa eikä näkyvyyttä kovin kauas, joten pelaajan on jatkuvasti oltava varuillaan. Kenttä tarjoaa paljon hupia Halo 3 -veteraaneille, mutta muita tappava ilmapiiri saattaa alkaa pian puuduttamaan. Ghost Townissa suojaa, kyttäyspaikkoja sekä erilaisia tasanteita ja nurkkia löytyy reilusti, mutta kentässä on mahdollista käyttää myös pieniä kulkuneuvoja rakennusten ympärillä olevan tilan ansiosta. Aavekaupunki on yllätyshyökkäysten ja tarkka-ampujien juhlaa.

Legendary Map Pack on tehty Halo-sarjan tosifaneille. Keltanokille sopivaa peliseuraa on vaikea löytää kun paketin ostajakunta koostuu lähes pelkistä veteraaneista. Kentät ovat kuitenkin tasapainoisia ja kolme karttaa ovat keskenään riittävän erilaisia oikeuttaakseen jokaisen julkaisun. Kenttäeditori Forgeen on tullut uutuutena mm. Forge FX, jolla kentän näkymän saa muutettua paikoin vaikka mustavalkoiseksi. Mikäli vanhat kartat muistaa jo ulkoa ja haaste tuntuu loppuvan moninpelistä kesken, saattaa 800 MS-pisteen sijoittaminen Legendary-pakettiin olla oikeutettu päätös. Kaikille vähemmän vakavissaan Halo 3:n verkkosotaa käyville hinta on kuitenkin turhan suuri saatavaan sisältöön nähden.

Arvostelija: Matti Lintula

2,5/5

Mass Effect: Bring Down the Sky


Mass Effect on yksi viime vuoden lempipeleistäni ja näin jälkikäteen ajatellen, nyt kun on taas tullut pelattua kaikentasoisia pelejä, voisin kyllä lisätä sille antamaani arvosanaan 5 lisäpistettä. Hieman yllättäen ja aiemmin kuin odotin, Bioware tarjoaa Shepardin seikkailuihin ihastuneille lisäpelattavaa kohtuuhintaan. Tähtikartalle ilmestyy Bring Down the Sky -skenaario, kunhan Marketplacelle pulittaa 400 MSp.

Verrattuna emopelin vuosituhansia kattavaan taustatarinaan on lisätehtävässä varsin purkkahollywood-scifi-action -tyylinen juoni. Batarialainen ääriaineisto on kaapannut liikuteltavan asteroidin ja ohjastanut sen kohti Terra Novan siirtokuntaa. Shepardin ja kumppaneiden tehtävänä on tietenkin saada riehaantunut taivaankappale kuosiin ja pahikset pinoon.

Tekninen puoli pelissä on yhä kunnossa, eikä pientä kuhinaa aiheuttanut seikka siitä, että lisäosaan päästäkseen pitää olla pelitallennus, jossa ollaan aluksella, haitannut minua lainkaan - se teki tehtävästä vain loogisemman. Valitettavasti mikään muu Mass Effectin vahvuuksista ei Bring Down the Skyssä pääse oikeuksiinsa - keskustelua ei ole nimeksikään, taisteluissa tahkotaan aivan liikaa Mako-tankin ohjaimissa ja muutenkin touhu tuntuu liian irtonaiselta. Ainoastaan lopputaistelu saa sydämen sykkimään tiuhempaan.

Bring Down the Skysta puuttuu siis pahasti lihaa luun ympäriltä ja sekin on nopeasti, alle kahdessa tunnissa, kaluttu loppuun. Vaikka Mass Effektin fanit ottavat lisätehtävän mielellään vastaan, ei se anna kauheasti uskoa sille, että vielä tulevaisuudessakin näitä tulisi alituiseen osteltua. Toivotaan, että seuraavaan tehtävään tulee hieman eeppisempää meininkiä.

Arvostelija: Manu Pärssinen

2,5/5

V2.fi | Vieras
< Valittuja paloja Xbo... Crayola Treasure Adv... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova