Tuorein sisältö

V2.fi esikatsasti: Street Fighter V

Manu Pärssinen

27.01.2016 klo 21.00 | Luettu: 4098 kertaa | Teksti: Manu Pärssinen

Turpiin Vaan!
Street Fighter -pelisarja on mätkinnöistä se kenties legendaarisin ja pitää genren kulmakivenä tappelupelien mahtia yllä yhdessä Tekkenin kanssa. Neljäs Street Fighter pysyi markkinoilla kauan Super- ja Ultra-versioidensa myötä, mutta parin viikon päästä nimen perässä oleva roomalainen numero pyöräytetään vihdoin vitosen puolelle (PC, PS4). V2.fi kävi vilkaisemassa, miltä pelin kaksintaistelu tuntuu.

Helsinkiläiseltä kuntosalilta löytyi paitsi puolenkymmentä SFV:tä tykittävää Playstation 4:ää, myös joukko tiedotusvälineiden edustajia ja Suomen menestynein UFC-vapaaottelija Makwan Amirkhani. Irlannista Suomeen tilaisuutta varten saapunut Amirkhani näytti kykynsä myös Street Fighter -pelaajana ja uskaltautuipa jokunen lehdistön edustaja vastakauppana sparraamaan kehään myös oikeasti - toki laihoin tuloksin.

Pelistä testattavana oli vain 1-vastaan-1-otteluita ja näin satunnaisesti pelaavan mätkintämaallikon silmien, korvien ja kourien perusteella kyseessä on monilta osin tuttu Street Fighter. Asiaan vihkiytyneet kuiskivat maastanousuista, tulipallojen tehoista sekä EX- ja V-käyristä ja mittareista, mutta itse laskin tärkeimmäksi uutuudeksi muun muassa sen, että pelistä ei tulla enää julkaisemaan päivitysversioita kauppojen hyllyille, vaan kaikki uutuudet päivitetään suoraan V:een. Tästä periaatteesta ensimmäisenä todisteena on se, että hahmot saavat taustatarinansa vasta kesäkuussa. PS4-version latausruutujen hitaudesta kuului mutinaa useammankin television ääreltä.Uusista hahmoista valittavina olivat Lähi-idän suunnalta kotoisin oleva Rashid sekä brasilialainen Laura, johon ehdin ottaa tuntumaa useammankin matsin ajan. Jiu-jitsun taitaja on nopea liikkeissään, mutta olisin ehkä kaivannut hieman enemmän ulottuvuutta. Muutenkin Street Fighter V tuntui suosivan lähietäisyyden nokkapokkaa. Graafisesti peli on tyylilleen uskollinen; sulava, sekä liioitellun näyttävä ja värikäs.

Vasta pidempi pelaaminen antaa varmuuden sille, onko Street Fighter V uuden numeronsa ansainnut, vai onko se enemmänkin Super Hyper Ultra Street Fighter IV Plus Plus. Hyvältä näin ensivilkaisun perusteella näyttää.

V2.fi | Manu Pärssinen
< V2.fi tutustui: Star... Pelinkehittäjät luon... >

Keskustelut (4 viestiä)

jipfdsdfij

28.01.2016 klo 10.10

ei niistä nopeista latausajoista sitten kauaa ehditty nauttia. oli lähinnä ne ihan alun remasterit ja pikkupelit. tämä oli silti varmaan odotettavissa

kovin ne konsolimiehet silloin lupaili että nopeus on tärkeää mutta ilmeisesti pelit alkavat jo olemaan sen verran vaativia että ei onnistu
lainaa
esdgsderh

28.01.2016 klo 21.22

Optimointi saattaa olla parhaimmillaan käynnissä. Kun aikanaan Beta 2:ssa, Beta 3:ssa ja lukuisissa Stressitesteissä latausajat olivat PC:lläkin suht hitaita (Oli vastassa PC tai PS4 pelaaja).

Viimeisimmässä stress testissä PC:llä testattuna latausajat oli kuitenkin entiseen verrattuna todella nopeita. Hahmonvalinta "intron" jälkeen kenttä olikin jo ladannut itsensä. Tämä tosin päti ainoastaan PC-porukkaan sillä PS4-pelaajia vastaan latausaika oli hivenen pidempi, mutta nopeampi kuin esim. Beta 3:ssa.
lainaa
Protec

Rekisteröitynyt 26.09.2007

29.01.2016 klo 00.24

Kenet pitää nirhata että saa tuon Ryu T-paidan?

Kyllä kelpaisi olla pelialalla töissä, no joskus olinkin pelikaupassa. Olisi kiva joskus vielä olla pelien kanssa tekemisissä ihan työn kautta. :)
lainaa
Nelonpeli

29.01.2016 klo 07.27 2 tykkää tästä

Taktiikka bongattu ja ehkäpä sebu myös :- j
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova