Tuorein sisältö

V2.fi testasi: Roccat Kone Aimo

Manu Pärssinen

25.01.2018 klo 11.40 | Luettu: 4845 kertaa | Teksti: Manu Pärssinen

Aimo väläys ja luodintarkat DPI:t
Roccat jatkaa suomalaishenkisesti nimettyjen lisälaitteiden sarjaa uudella Kone Aimo -hiirellään. Toki mukana on sanaleikki tähtäyksestä (Aim) ja FPS-peleihin laitteen ominaisuuksia on painotettukin. Paketista puretussa Aimossa ihastuin ensimmäiseksi sen ulkoasuun, sillä normaalimpien mustien tai harmaiden sävyjen sijaan toimitukseen oli lähetetty uutuushiiren valkoinen versio. Saatavilla se on kuitenkin näissä mainituissa muissakin sävyssä, jos ne miellyttävät enemmän, mutta iso Roccat-kissapedon pää hiiren takaosan koristeena ei välttämättä sovi kaikkien tyyliin.


Kissapetoakin isompi ‘jaahas, mitäs tästä ajattelisi’-fiilis iskee kuitenkin, kun hiiren kytkee kiinni: iso osa hiirestä alkaa nimittäin hehkua punaoranssina: Aimossa on kaikkiaan neljä eri valoraitaa sekä valaistu rulla. Niiden värejä saa sitten säädellä mielensä mukaan ja melkoisen näyttävätkin väriyhdistelmät onnistuvat. Aimo-valaistusjärjestelmä onkin Roccatin sivustolla ensimmäisenä isona uutuutena tätä hiirtä esiteltäessä. Se on hieman saman tyylinen järjestelmä kuin Razerin Synapse, eli saman valaistusmaailman saa vietyä läpi koko laitteistonsa, mutta Roccat lupaa, että Aimo-valot oppivat pelaajan tavoille ja säätyvät myös pelitilanteen mukaan. Ja minä kun luulin, että suurimmasta RGB-valovillityksestä on jo selvitty.

Kooltaan Kone Aimo on melko leveä, vaan ei liian korkea ja jos on aiemmista Kone-hiiristä pitänyt, se lupsahtaa kämmensyrjään tuttuun tyyliin. Itse olen tottunut viime aikoina käyttämään inasen matalampia hiiriä, muttei Aimokaan pahalta tunnu ja hiiripainikkeet ovat mukavan herkkäliikkeiset. Ehkä vaikuttavin hiiren ominaisuuksista on sen uusi Pixartin valmistama Owl-Eye-sensori, jota saa säädettyä välillä 100 - 12 000 DPI. Sen luulisi riittävän vaativammallekin FPS-pelaajalle sekä headshotteihin että heiluntaan. DPI:tä saa vaihdettua lennossa rullan takana olevista painikkeista.


Peukalopuolella on kolme leveää painiketta, joista alimmainen on vakiona ns. Easy-Shift[+], eli se toimii näppäimistön Shift-näppäimen tyyliin, mahdollistaen kaikille painikkeille toisen toiminnon, kun sitä pitää pohjassa. Shift-plussauksen käyttöön oli yllättävän helppo tottua, kun nojasi peukalolla hiiren alareunaan vain inasen kovemmin. Näin Roccat on saanut järkevällä painikemäärällä huomattavasti lisää ohjelmoitavuutta. Hiiren sisäiseen muistiin mahtuu viisi eri asetusprofiilia.

Aimon hinta on 80 euron tuntumassa, eli sen hinta-laatu-ominaisuus-suhde on varsin kohdallaan. Samassa hintaluokassa on kuitenkin kovaa kilpailua ja lopullinen valinta kunkin ostajan osalta riippunee kouran muodosta sekä merkkiuskollisuudesta. Roccatin uusittu Kone on pätevä pelihiiri, joka soveltuu monenlaiseen pelaamiseen. Piti jouluvaloista tai ei.Roccat Kone Aimo

Hintaluokka: 80 eur
Lisätietoa: Roccat

V2.fi | Manu Pärssinen
< Pelataanpa: It's Rii... Pelataanpa: Flunssa ... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova