Tuorein sisältö

V2.fi haastatteli: Heroes of the Storm ja eSports

Manu Pärssinen

28.06.2018 klo 12.14 | Luettu: 2444 kertaa | Teksti: Manu Pärssinen

Dreamhackilla Blizzardin John Teymoorian

Vierailullamme Dreamhack-tapahtumassa Ruotsissa pääsimme kurkistamaan myös Blizzardin kilpapeliscenen kulisseihin ja haastattelemaan Heroes of the Stormin esports-puolesta vastuussa olevaa John Teymooriania.

Teymoorian kertoili pelistä itsestään ja muun muassa siitä, mikä tekee siitä niin hyvän pelin kilpapelikentille: sen keskittyminen koordinoituun tiimipelaamiseen. Toinen syy ovat pelin monet kartat, joilla on erilaisia tavoitteita ja tapahtumia.

Dreamhackilla HotSista järjestettiin puolen vuoden kamppailujen huipentuma Global Championship Mid-Season Brawl, jossa oli mukana 12 parasta joukkuetta eri puolilta maailmaa. Sadan tuhannen dollarin pääpalkinnon vei jossain määrin odotetusti Gen.G ja artikkelin lopusta löytyy näyte yhdestä tiukasta matsista.

Teymoorian kertoi myös, että vaikka turnauksissa valokeila tuppaa olemaan tähtijoukkueilla, yhteisöä pidetään mukana myös monilla eri tavoin: luomalla ja julkaisemalla kirjoitettua sisältöä, videoita, sosiaalista mediaa, sekä katsauksia kulissien taakse. Pelin tekijätiimin kerrotaan ottavan yhteisön palautteesta opikseen ja yhteistyödä tehdään toki myös huippupelaajien kanssa.

Viime vuonna julkaistun Twitch Cheer -ominaisuuden suosiosta mies yllättyi itsekin. Se mahdollistaa suosikkijoukkueiden kannustamisen eri tavoilla, vaikkei pääsisikään turnauksiin paikan päälle hurraamaan. Lähetyksiä katsomalla voi nykyään myös ansaita esineitä itse peliin.

Teymoorianin mukaan HotS-skene jatkaa kasvuaan - yleisöä, tiimejä, tapahtumia, sponsoreita - kaikkea on tulossa lisää. Sekä tietenkin myös sisältöä itse peliin.

Katso koko haastattelu englanniksi alta.

Haastatteluvideon leikkaus: Nanne Kukkura

V2.fi | Manu Pärssinen
< V2.fi -kilpailu: Voi... V2.fi pelasi: Narcos... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
V2.fi 15-v miitti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova