Tuorein sisältö

V2.fi pelasi: New Super Mario Bros U Deluxe (Switch)

Manu Pärssinen

28.01.2019 klo 21.56 | Luettu: 2288 kertaa | Teksti: Manu Pärssinen

Veljekset kyytiin
On Mario Bros, Super Mario Bros, New Super Mario Bros, New Super Mario Bros U, nyt New Super Mario Bros U Deluxe ja julkaistiinpa aikanaan GameBoy Colorille Super Mario Bros. Deluxekin. Nintendon nimeämiskäytännöt eivät ole aina niitä selkeimpiä. NSMBUD on kuitenkin siis aikanaan WIi U:lle julkaistun NSMBU:n uusiojulkaisu, johon on sisällytetty myös pelin lisäosa New Super Luigi U sekä muutama uusi pelattava hahmo. Ehdoton etu sille kuitenkin on, että pitkästä aikaa voi pelata 2D-Mariota kannettavalla laitteella. Ellei mobiilipeli Super Mario Runia eikä Mario Makeria tai muita sivupolkuja lasketa, viimeisestä sellaisesta on reilusti aikaa.


Olin pitkään se retroharrastaja, jolta löytyi jotain kokemusta lähes pelistä kuin pelistä, mutta joka aika varmasti kuoli Super Mario Brosissa jo ensimmäisesssä kentässä. NESiä minulla ei muksuna koskaan ollut. Vuosituhanteen vaihteesta eteenpäin Mario-pelejä on tullut kuitenkin väännettyä urakalla ja samalla pelitkin ovat muuttuneet niin sanotusti. pelaajaystävällisemmiksi. Haastettakin niistä löytyy - ainakin pidemmälle päästessä tai toisella kierroksella, mutta epäonnistumisista ei paljon rankaista ja pienellä treenauksella pääsee pitkälle.


Nuoremmalle väestölle ja perunapeukaloille apua tarjoavat ne uudet hahmot Toadette ja Nabbit (Luigi U:n puolella), joiden ominaisuudet helpottavat tietynlaista tekemistä. Nabbit kuolee vain kuiluun putoamalla ja Toadette taas tottelee ohjainta tavallaan tarkemmin kuin Marion veljekset, eli hahmo ei liu’u palikoiden päällä. Lisäksi Toadette voi muuttua hankalista tilanteista turvaan liitäväksi Peachetteksi ja lisäelämiäkin sienineito kerää triplatahtiin. NSMBUD:ta voikin suositella kaikentasoisille pelaajille, vaikka hieman kärsivällisyyttä välillä vaaditaankin.


Vuonna 2012 annoin NSMBU:lle neljä tähteä viidestä (arvostelu), mutta jo silloin valitin reilusta vanhan kierrätyksestä, kun 3D-Mariot pursuivat enemmän uusia ideoita. Mitä voi sitten sanoa, kun nämä samat pelit julkaistaan nyt uudelleen? Noh. Lähes seitsemän vuoden tauon jälkeen touhu maistuu taas, varsinkin kun monella Wii U peleineen on jäänyt jo varmasti aika syvälle kaappiin pölyttymään. New Super Luigi U:ta ei ole V2.fi:ssä arvioitu, joten itselleni siitä tuli jo reilusti lisäsisältöä sellaisenaan. 55 euron arvoisesti? Varmasti ainakin niille 2D-Marioiden ystäville, joilla Wii U -versiot jäivät väliin.


En voi kuitenkaan olla korostamatta sitä, kuinka paljon lisäarvoa itselleni tuo se, että nämä pelit ovat nyt kätevästi liikuteltavassa muodossa. Switchillä voin pelata tarvittaessa työhuoneessani, työpöydän ääressä pienellä tauolla, sängyssä ennen nukahtamista sekä joukkoliikenteen erinäisissä kulkuneuvoissa tai niitä odotellessa asemilla. Mario maistuu aina, sekä pieninä annoksina, että maratonitahtiin kaikkia salaisuuksia selvitellen.V2.fi | Manu Pärssinen
< Pelataanpa: Karvis-s... Pelataanpa: Memorex ... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova