Tuorein sisältö

V2.fi ennakoi: Valorantin uusi Breeze tuo CS:GO-tuulahduksen aurinkorannalta

Miia Lyyra

26.04.2021 klo 14.00 | Luettu: 1497 kertaa | Teksti: Miia Lyyra

MERELLINEN BREEZE KUTSUU TAISTELEMAAN AURINKOISELLE RANNALL
V2.fi pääsi tutustumaan ennakkoon Valorantin seuraavan kauden yhteydessä julkaistavaan Karibia-teemaiseen Breeze-karttaan. Kartta on poikkeuksellinen verrattuna muihin aiempiin julkaistuihin tantereihin, sillä Breeze sisältää paljon avoimia alueita, mutta toisaalta myös lukuisia sisätiloja. Oletettavaa on, että taistelut käydään pitkien näkölinjojen kautta ja kulmia pitämällä.Varo kulman takana väijyvää operatoria


Nopeasti kävi selväksi, että uusi kartta onnistuu tuomaan mukaan jotain sellaista, jossa jokaisella pelaajalla riittää opiskeltavaa. Jatkossa karttoja on yhteensä kuusi ja niistä kaikki onnistuvat olemaan erilaisia ja tarjoamaan mahdollisuuksia kaikille hahmoille. Jokaisella kartalla on myös oma teemansa. Siinä missä Bind on tunnettu teleporteistaan, tunnetaan Breeze jatkossa tuplaovistaan. Breeze tarjoaa ehdottomasti hyviä näyttämisen paikkoja muun muassa tarkka-ampujille ja erilaisten savujen käyttäjille.


Breezessä on kaksi pommipaikkaa, mutta varsinkin hyökkääjillä on melkoinen duuni tehtävänä, jotta kierrosvoitot lipuvat tiimit hyväksi. Hyökkäyssuunnitelman mennessä pipariksi, matkaaminen toiselle pommipaikalle voi koitua kohtaloksi pitkän siirtymismatkan vuoksi. Keskialueella on runsaasti vaaranpaikkoja ja kaikkien kulmien tarkka koluaminen vie runsaasti aikaa. Hyökkääjien on pohdittava tarkasti, onko järkevämpää vain puskea kohti alkuperäistä pommipaikkaa kohti, vai onko tiimillä tarpeeksi aikaa siirtymiseen.

Kartassa on useampi hauska yksityiskohta, mutta pelin kannalta mielenkiintoiseksi nousi keskialueella sijaitseva, laivahylyssä oleva roskakuilu. Kuilun luukku avautuu siihen koskiessa ja se pysyy auki vain muutaman sekunnin. Tippuessaan alas luukusta, pelaaja on todella näkyvillä keskikenttäpelaajille ja vääränä hetkenä luukun käyttäminen voi olla kohtalokasta. Luukku on kuitenkin erityisen sopiva niille hahmoille, jotka voivat kykyjään käyttämällä nousta takaisin hylyn sisälle. Artikkelin lopussa olevassa videossa näkyy, miten luukkua voi käyttää esimerkiksi Omen-hahmolla.


Tulevassa kartassa on vahva Counter-Strike: Global Offensive -tunnelma, mikä johtuu esimerkiksi tuplaovien mukanaolosta ja aurinkoisesta rantakaupunkimaisuudesta. Siinä missä CS:GO:n kivitaloja sisältävä Dust II sijoittuu Marokkoon, sijoittuu Valorantin Breeze Karibian alueelle. Toisaalta uuden kartan rakennukset ja mukulakivet tuovat mieleen myös CS:GO-kartta Cobblestonen.

Kilpailu kiristyy markkinoilla ja hyvä niin


Kritiikkiä latelevat pelaajat ovat tietenkin ehtineet paikalle jo kertomaan, kuinka Valorant vain kopioi CS:GO:ta. On totta, että esimerkiksi räiskintäpeleissä on paljon keskenään samanlaisia elementtejä ja joskus jopa karttasuunnittelijoilla voi olla kokemusta eri pelien alueiden suunnittelusta. Esimerkiksi Valorantin karttasuunnittelun parissa työskentelee entinen CS-ammattilaispelaaja Salvatore ”Volcano” Garozzo, joka on suunnitellut myös CS-kartta Cachen. Valorantin ja CS:GO:n välinen kilpailu on ollut alusta asti kovaa, varsinkin kun Riotin uutukaisesta on povattu pioneeri CS:GO:n tappajaa. Tappajasta ei kuitenkaan kannata puhua, vaan vakavasti otettavasta kilpakumppanista. Tulevaisuudessa tulemme näkemään, miten esimerkiksi Valorantin turnaukset kehittyvät ja Breeze-kartta onkin erittäin oivallinen lisä aiempaan karttavalikoimaan, sillä se tarjoaa myös katsojille uutta nähtävää ja jännittäviä tilanteita.


Odotan innolla, mutta myös kauhulla uudessa kartassa käytäviä otteluita. Näyttäisi vahvasti siltä, että minun on lähdettävä harjoittelemaan tarkkuuskiväärillä ampumista, sillä Breezessä liiallinen vihollisen iholle puskeminen koituu kohtaloksi ennemmin tai myöhemmin. Parempi on väijyä katsoen kiikarista sitä hetkeä, kun vihollisen pää kurkistaa kulman takaa.

Valorant Episode 2 Act 3 käynnistyy tiistaina 27. huhtikuuta. Tuolloin pääsee taistelemaan Breeze-mappiin sekä nauttimaan uudesta battle passin sisällöstä.

Alla vielä video, jossa katsellaan hieman tarkemmin, miltä tuleva Breeze-kartta näyttää.
V2.fi | Miia Lyyra
< Pelataanpa: Hyvää ja... V2.fi ennakoi: World... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova