Tuorein sisältö

V2.fi testasi: HP Reverb G2 -VR-silmikko (HP-video 1/2)

Mikko Heinonen

15.05.2021 klo 15.00 | Luettu: 4423 kertaa | Teksti: Mikko Heinonen

HP tarjoaa huippuresoa


VR-jutun kommenteissa kyseltiin, koska testaamme HP:n huippusilmikkoa. Vastaus oli, että heti kun sellainen jostain saadaan, ja se hetki koitti nyt. Samalla HP toimitti tuoreen HP ZBook Createn, joten videosta tuli aika pitkä - toinen osa julkaistaan erikseen.



HP Reverb G2
Hintaluokka: n. 800 eur
Lisätietoa: HP

V2.fi | Mikko Heinonen
< V2.fi ennakoi: Skele... Pelataanpa: Stressip... >

Keskustelut (5 viestiä)

VRgoesbrrrr

15.05.2021 klo 18.03

Juu joulukuusi tai mikään liian kirkas valo ei pidä paistaa vieressä :D muuten menee ohjainten seuranta solmuun. Kyllähän siinä hiukan potkuakin saa olla koneessa. PC vaatimukset linkattuna.

https://support.hp.com/id-en/document/c06938191#AbT1

lainaa
Arcane

Moderaattori

Rekisteröitynyt 10.04.2007

17.05.2021 klo 09.54

Oculus Quest (ykkösmalli) lainassa, itselleni ristikko näkyy ihan huomattavan selkeästi. Erityisesti jos katsoo VR-maailmassa "kauempana" olevia esineitä, niin tuohon kiinnittää huomiota jatkuvasti. Syö immersiota reilusti. Ainoa toinen kokeilemani laite on ollut Oculus Rift (ykkösmalli), ja siinä muistelisin samaa. Quest 2 olisi kiva koettaa.

...mutta kun Questia kokeili Riftin jälkeen, niin tuo letkuttomuus on todella suuri etu.

Ja toisaalta myös se, että PC-säätö on minimi, kun kaikki on valmiina laitteessa. Huonona puolena sitten ollaan siinä Facebookissa kahlittuna. Ja noin 4 peliä kokonaan pelattuna ja useita testattuna olen vielä vähän sitä mieltä, että pelejä ja kokemuksia on vielä melko laihasti, tai ovat melko lyhyitä verrattuna siihen mitä VR-kokemuksesta (ja lähes ryöstöhintaisista peleistä) yhä maksetaan.
lainaa
Mikko

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

17.05.2021 klo 10.02

Oculus Quest 1 on 1440 × 1600 per silmä, kakkonen 1832 x 1920, joten on tuossa jonkin verran eroa. Tässä sitten mennään jo yli 2000 pikkelsin vaakasuunnassa, samoin tulevassa HTC Vive Pro 2:ssa. Mutta vaatii PC:ltä potkua tosiaan.
lainaa
Lalli_Leipäjuusto

17.05.2021 klo 15.04 1 tykkää tästä

Hienoa nähdä kuinka tämä VR aiheinen sisältö on nostanut tasoaan todella nopeasti. Kiitos videosta.
Itse olen juuri pohtimassa uusien VR lasien ostoa kun Facebook on tuota Rift S:ää kovasti hylkäämässä, mutta en osaa päättää Quest 2:n ja tämän HP Reverbin välillä. Langattomuus ja Facebookin panostus houkuttaa Questissa. Reverbissä se näyttö olisi kyllä komea, mutta ohjainten seuranta huolettaa.
lainaa
Refloni

Rekisteröitynyt 08.01.2017

18.05.2021 klo 21.16 1 tykkää tästä

Hyvä video, osa pointeista ei ollut tullut itselleni mieleen. En ollut ajatellut esim. tuota kaiuttimien äänivuotoa, koska yksineläjänä VR-sekoiluni eivät häiritse muita. Muutamia kommentteja:

Tuo visiirin videopiuha on tosiaan aika hirveä. Sen pitää olla juuri oikeassa asennossa pohjaan työnnettynä, ja irtoaa herkästi. Silmikon asetteleminen paikalleen kiskaisee johdon helposti kuopastaan, mikä tuntuu suunnitteluvirheeltä. Teippasin piuhan itse kiinni kypärän rakenteisiin eikä se irtoile enää.

Pupillien etäisyyden säätövara ei itse asiassa riitä kaikille, koska sen saa venytettyä korkeintaan 68 millimetriin. Oma välini on 72. Neljän millimetrin ero ei maailmaa kaada, mutta ei kuva täysin optimaalinenkaan ole.

Isopäisyyteni vuoksi myös kypärän faceplate eli kasvoja vasten tuleva muovinen kehys on liian pieni ja puristaa sivuilta. Irrotin sen ja korvasin sen pahvi- ja teippivirityksellä, johon kiinnitin vanhan Viven naamapehmusteen. Ratkaisu toimii riittävän hyvin, ja sen sivuvaikutuksena myös FOV lisääntyi, koska näyttö on lähempänä silmiä.

WMR on haittaohjelma, joka toimii noin 90% ajasta - ja loppuina kertoina joutuu käynnistelemään konetta uudestaan, ehkä useita kertoja. Monesti on juuri silloin ollut kiire johonkin moninpelitapahtumaan. Olen vakavasti harkinnut Reverbin vaihtamista Vive Pro 2:een PELKÄSTÄÄN sen vuoksi, että se toimisi natiivina SteamVR:n kanssa ja WMR:n voisi heittää romukoppaan.

Työpöytää voi käyttää myös SteamVR Homessa - ja SteamVR:n paussivalikossa kesken pelien.

Ohjaimet tosiaan sekoilevat joskus, varsinkin vanhempien pelien kanssa. Onneksi Steamissa voi kustomoida itse asetukset omille kapuloilleen ja jakaa niitä yhteisön kanssa. Käytännössä siis avaat valikon ja katsot yhteisön ohjainkartoista omiin ohjaimiisi sopivan määrittelyn. Naps ja peli toimii.
lainaa

Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova