Tuorein sisältö

V2.fi testasi: Uniikki hiiri Razer Customsissa

Manu Pärssinen

28.05.2021 klo 23.19 | Luettu: 1015 kertaa | Teksti: Manu Pärssinen

Kuviota hiirulaisen kylkeen
Razer tarjosi V2.fi:lle mahdollisuuden testata Razer Customs (www.razer.com/customs) -palvelua, jossa tiettyjä Razerin lisälaitteita voi kustomoida mieleisekseen. Jos ei usko omiin taiteellisiin kykyihinsä, voi valita myös kuvioinnit esimerkiksi jonkin pelin (mm. Cyberpunk), esports-joukkueen, sometähden tai artistin (esim. Deadmau5) valmiista vaihtoehdoista.

Razer Customs -koristelua tukevat tällä hetkellä Gigantus-hiirimatot, Orochi V2 -hiiri sekä Razerin puhelinkotelot. Meille oli annettu lupa koristella tuore Orochi-malli, joten suuntasimme palveluun ja ryhdyimme taiteilemaan. Koristeltu hiiri maksaa 99,99 euroa, kun perusmustan mallin saa kaupan hyllyltä kympin halvemmalla - ei siis hirveä lisäkustannus uniikista pelivempeleestä.


Kahdeksanvaiheinen suunnitteluohjelma on periaatteessa aika simppeli käyttää, kunhan sen käyttämät termit ymmärtää. Ensimmäinen vaihe kertoo, että “valitse jopa kaksi väriä, kaksi kuviota ja kaksi tarraa”, mutta ei kovin selkeästi kerro, mitä mikäkin niistä tarkoittaa ja missä vaiheessa ne saa valita. Väreistä kuitenkin aloitetaan. Perusvärien lisäksi saa valita muutamasta liukuvärivaihtoehdosta, mikä oli mielestäni näyttävämpää, joten lähdin siitä liikkeelle. Toisessa kohdassa sai sitten valita sen toisen värin, mutta pysyin puna-violetti-liukumassa. Myöhemmin kun katselin toimintoa vielä uudemman kerran, ymmärsin, että värit olisi voinut jakaa kahdelle alueelle hiiressä - samaan vekottimeen olisi voinut saada siis vierekkäin kaksi liukuväri-suorakulmiota.


Värien jälkeen siirrytään kuvio(pattern)-valikoimaan. Erilaisia kuviointeja on vähän toista sataa ja niitäkin saa jälleen valita kaksi, sekä sijoitella ne haluamaansa kulmaan ja kokoon hiiren pinnalle. Valitsin kahta lehväkuviota; tiheämpää painikkeiden kohdalle sekä isommat kulkemaan hiiren selkärankaa pitkin. Värivaihtoehtoina olivat valkoinen, musta sekä joissain kuvioissa Razerin vihreä tehosteväri. Sama paletti on myös “tarroissa”, joita on noin 70 - ja ehkä olen wanha boomeri, mutta tarravalikoimasta suurinta osaa en hiireni kylkeen huolisi. Muutama hilltympi kuviokin joukossa kuitenkin oli, joten hiiren takaosa sai aaltokuviota.

Viimeinen vaihe on oman “gamertagin” lisääminen hiireen. Sen paikkaa ei saa valita, vaan tagi tulee aina hiiren vasemman painikkeen reunaan joko valkoisena ja mustana. V2.FI:llä on nyt siis oma kustomoitu hiiri, jota tämän artikkelin kuvista voitte ihailla. Kannattaa muuten tarkistaa, että koristelua tehdessään on EU-sivustolla, sillä jenkkisivuilla ei voi valita postitusosoitteeksi Suomea ja sitten joutuu aloittamaan koko prosessin alusta. Eipä tuo kovin monimutkainen tosin ollut. Lopuksi maksu- sekä osoitetiedot ja sitten odottamaan postilaatikon kolahtamista.


Kolahtamiseen kesti aika tarkkaan neljä viikkoa, mikä on vielä hyväksyttävä kustomoidun tuotteen kanssa varsinkin näinä aikoina, kun paketit seilaavat lajittelukeskuksissa ja tulleissa viikkoja. Henkilökohtaisesti olisin kaivannut hieman monipuolisempia muokkausvaihtoehtoja - olen viettänyt esimerkiksi Forza-pelien autojen koristeluominaisuuksissa satoja tunteja. Ymmärrän kyllä, että valintojen rajoittaminen tekee uniikkihiirten tuotantoprosessista varmasti sujuvampaa, eikä kympin lisämaksulla nyt voi ihan hirveitä vaatiakaan. Palveluna Razer Customs on aivan pätevä (joskaan ei uniikki idea) ja saahan tällä tehtyä ainutlaatuisen pelivälineen tai -maton vaikka lahjaksi himopelaajalle, jolla on jo kaikkea.

Orochi V2 -hiiren varsinainen arvio saapuu sivustollemme myöhemmin.V2.fi | Manu Pärssinen
< Retro Rewind: Oudot ... Pelataanpa: Turboahd... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova