Tuorein sisältö

V2.fi ennakoi: Ghostwire: Tokyo (PS5)

Miikka Lehtonen

14.03.2022 klo 16.50 | Luettu: 2262 kertaa | Teksti: Miikka Lehtonen

Kummitusjahtia tyhjässä Tokiossa
Japanilainen Tango Gameworks on erikoistunut tekemään erikoisia mutta ainakin minun makuuni sopivia kauhupelejä. Evil Within -kaksikko tarjoili selviytymiskauhua ja grindhouse-meininkiä, mutta nyt tiimi suuntaa uusille vesille.


Ghostwire Tokyo asettaa pelaajan erikoiseen tilanteeseen, kun eräänä päivänä suuri osa Tokion asukkaista katoaa kuin savuna ilmaan, jättäen jälkeensä vain tyhjiä vaatteita ja arkisia esineitä. Ei, Jeesus ei palannut takaisin tempaisemaan kunnon väkeä taivaaseen, vaan asialla ovat katalammat voimat.


Tästä pyörähtää käyntiin Ghostwire Tokyo, jota ennakoimme jo jokin aika sitten kehitystiimin videopresentaatioiden jälkeen. Nyt, pelin julkaisun kynnyksellä, pääsimme itsekin tarttumaan ohjaimeen ja vaikka lopullista tuomiota emme voikaan vielä antaa, nyt jo voi sanoa, että Ghostwire Tokyo lunastaa kovia lupauksiaan.

Kaksin on kivampaa


Seikkaileminen aaveiden täyttämässä Tokiossa on pelottavaa puuhaa, mutta matkalla ei tarvitse onneksi olla yksin. Pelaajan sisuksissa kun asustaa myös paikallisen kummitusmetsästäjän henki. Tämä selittää myös, miksi päähahmomme on kehittänyt kyvyt käyttää shintolaisia rituaaleja kummitusten karkottamiseksi.


Kummitusetsivän johdattelemana pelaaja kulkee pitkin Tokion ydinkeskustan alueita etsien vihjeitä siitä, mitä alueen asukkaille on tapahtunut, torjumassa kummitusten hyökkäyksiä ja pelastamassa ihmisten sieluja ennen kuin nämä joutuvat ikuiseen kadotukseen.

Peli on rakenteeltaan tyypillistä avoimen maailman kamaa. Torneihin ei kiipeillä, mutta alueen temppeleiden puhdistaminen paljastaa kulmakunnan tehtäviä ja ratkaisemistaan odottavia ongelmia. Nämä eivät suinkaan aina ole pelkkää taistelua tai esineiden keräilyä, vaan mukaan mahtuu myös runsaasti pienempiä tehtäviä.


Aivan alkuvaiheilla tulee vastaan sivutarina, jossa vanhan muorin vuokranantaja on pöllinyt tämän kotia vuosikausia asuttaneen hyvää onnea tuovan hengen. Pelaajan täytyy jäljittää vuokranantaja, selvitä tämän vihaisen hengen hyökkäyksistä ja löytää keinot manata paskiaisen sielu suoraan sille helvetin tasolle, mihin vuokranantajat kuuluvat.

Tunnelma auttaa Ghostwire Tokyota paljon, sillä kun kaikki on japanilaiskauhun tyyliä noudattelevaa yliluonnollista seikkailua, turhankin tutut avoimen maailman ratkaisut tuntuvat taas tuoreemmilta ja kiinnostavammilta kuin pitkään aikaan. Jää toki nähtäväksi, miten hyvin meno kantaa oletettavasti kunnioitettavan mittaisen pelin lopputeksteihin saakka, mutta alkutuntien perusteella homma maistuu. Päättömät koulutytöt ja sateenvarjot olalla kaduilla laahustavat salarymanien henget ovat paljon jänskimpiä vihollisia kuin perinteiset Ubisoft-pahikset.

Paljon nähtävää, paljon sanottavaa


Tuntuu kovasti siltä, että Tango Gameworks on taas onnistunut tehtailemaan toimivan kauhupelikokemuksen. Toki muutaman tunnin pelaamisen perusteella on vielä mahdoton sanoa mitään lopullista, emmekä julkaisijan asettamien ehtojen mukaan niin saisi tehdäkään.


Hirveän kauan ei tarvitse enää odotella, sillä Ghostwire: Tokyo ilmestyy PlayStation 5:lle ja PC:lle jo maaliskuun 22. päivänä, jolloin myös arvostelua on odotettavissa. Sitä odotellessa tarjoamme 20 minuuttia leikkaamatonta ja muokkaamatonta pelikuvaa Ghostwire: Tokyon toisesta luvusta:Muutama bonuskuva:V2.fi | Miikka Lehtonen
< Pelataanpa: Uutta C6... V2.fi varastolla: Ma... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova