Tuorein sisältö

V2.fi testasi: Antlion Audio Kimura Duo -sisäkorvamonitorit

Manu Pärssinen

17.08.2023 klo 15.20 | Luettu: 2059 kertaa | Teksti: Manu Pärssinen

Kiemura korvan ympäri
Ensimmäiset muistikuvani sisäkorvamonitorien (IEM) olemassaolosta ovat varmaan samat kuin monella: Televisiosta tulleessa konserttitaltioinnissa joku kuuluisa artisti koittaa saada moista pysymään korvassaan tai ottaa sen pois kuullakseen jotain muuta kuin sieltä tulevaa ääntä. Olen ollut ymmärtävinäni, että aikanaan markkinoita hallitsi sittemmin Logitechin hankkima Ultimate Ears, mutta nyttemmin bisnekset ovat jakautuneet useammalle firmalle. Mitä julkkikset edellä, sitä tavallinen kansa perässä ja vähitellen sisäkorvamonitorit ovat valuneet kaiken kansan - ja etenkin pelikansan - laitevalikoimaan. V2.fi:n testiin tuli amerikkalaisen Antlion Audion Kimura Duo -kuulokkeet.

Kimurat saapuvat tyylikkäässä mustassa laatikossa, joka on koristeltu sinisin ja metallikiillon kultaisin logoin ja koristein. Myös se, kuinka laatikkon sisällä oleva toinen laatikko aukeaa, antaa heti mielikuvan firmasta, joka panostaa yksityiskohtiin ja designiin, sekä tuulahduksen premium-fiiliksestä ja ehkäpä hieman korkeammasta hintalapusta. Kimura Duot maksavat noin 190 euroa, mikä on perushinnaston puoliväliä, kun laskuista jätetään pois tonneja maksavat Shuret, In Earit ja 64 Audiot.


Myös laatikosta löytyvät korvanapit ovat sini-kultaisina korumaisen luksustuotteen näköiset. Niiden lisäksi mukana tulee pieni pyöreä kuljetuskotelo, kahdeksan kappaletta tulppia (2 vaahtomuovia, 6 silikonia), kaapeli, paitaklipsu sekä Y-sovitin, mikäli äänilähteessä ei ole erikseen 3,5 mm -liitäntöjä mikrofonille ja kuulokkeille.



Tulppavalikoimasta löysin nopeasti omiin korviini sopivat, mutta muuten toilailustani sen kanssa kuinka kuulokkeet asetetaan korviin, olisi saanut varmaankin hupaisan lyhytelokuvan. Ehkä olisi pitänyt heti alkuun katsoa täältä löytyvä opastusvideo. Kyseinen video ei ota kuitenkaan huomioon leveää päätäni, silmälasejani, korvieni muotoa, eikä tuuheaa partaani. Silmälasien kanssa Kimurat pullahtavat väkisinkin ulos korvien takusista, niiden mikrofoni hankaa rahisten partaani (ellei sitä taita ulospäin, kun ei ole puhumassa - mute-nappi olisi kiva) ja muutenkin mikki on aivan eri kohdassa päätäni, kuin kyseisen videon mallina olleella miehellä. Kaikesta tästä huolimatta itse tulpat kuitenkin pysyivät kohtuullisesti korvissani, sen verran syvälle ja sopivaan soppeen ne menevät. Sen verran häslinkiä Kimuroiden asettelussa kuitenkin on, että aika nopeasti palasin kuppikuulokkeisiin päivittäisessä käytössäni.

Joskus liian tiiviiden tulppien kanssa tulee “sukellusefekti”, eli alkaa tuntua pään sisäistä painetta tai sitten tulpat muuten vain painavat ja hiertävät. Sellaisia tunteita ei Kimuroiden kanssa tullut, mutta ajoittaista vainoharhaisuutta siitä, olivatko ne kunnolla paikoillaan. Paikoillaan olemisella on nimittäin tietenkin iso vaikutus siihen, miltä ne kuulostavat. Ja kun ne ovat juur niinkuin pittää, ne kuulostavat vallan hyviltä. Vaikka kuulokkeet on tarkoitettu pelaajille (firman perustaja väittää itsekin olevansa moinen), koin testisoittolistaani läpi käydessäni monia miellyttäviä yllätyksiä.


Joskus “monitorimainen ääni” voi tarkoittaa liiankin laboratoriomaista suoraviivaista kirkkautta joka osa-alueella. Siihen Kimurat eivät kuitenkaan sorru. Äänenkuva on kauttaaltaan tarkka, mutta ei mistään kohtaan liian korostunut, mahdollisesti hieman keskiäänissä, mikä sekin laulupainotteisissa kappaleissa toimii vain eduksi. Bassopuoli murisee riittävästi ja iskee tarkasti, mutta saa kumisevan sivumausteen tietyn tyyppisessä elektronisessa musiikissa. Kaiken kaikkiaan äänenkuva on musiikin kuunteluun omaan makuuni hyvinkin miellyttävä ja parhaimmillaan mukavan ilmava, joskaan ei leukoja liiemmin loksauttava.

Vaikka en juuri pelaa verkkoräiskintöjä, koitin asettua kohderyhmän asemaan muutamalla PUBG-matsilla ja kesällä PC-version saanutta Ratchet & Clank -peliä pelaamalla. Voin kuvitella, että sisäkorvamonitorit auttavat entisestään keskittymään niihin viholliset paljastaviin ääniin, joita taistelukentällä saattaa kuulua ja Kimuroiden pieni keskiäänipainotus vielä auttaa asiaa. Kommunikointiin sen mikrofoni riittää selkeydellään, mutta yllätyin vähän siitä, kuinka vähän se vaimensi ympäröivää huminaa. Alla näyte.



Sisäkorvamonitoreilla on jo oma vannoutunut yleisönsä ja koska itselleni tämä oli ensikosketus niihin, on hieman vaikeaa arvioida hinta-laatusuhdetta. Kimura Duot ovat laadukkaasti tehdyn oloiset, kuulostavat miellyttäviltä sekä musiikin että pelien pauhatessa ja näyttävät luksukselta. Jos mietin asiaa siltä kantilta, maksaisinko näistä 190 euroa, vastaan itselleni että “en”. Siitä ja silmälasi/partaongelmista vähän tähtiä pois - vain vähän, sillä juuri tälläkin hetkellä niistä korvakäytäviini kajahteleva minimalistinen tekno kuulostaa todella kivalta.



Antlion Audio Kimura Duo
Hintaluokka: 190 eur
Lisätietoa: Antlion Audio

V2.fi | Manu Pärssinen
< V2.fi haastatteli: B... Pelataanpa: Playcard... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova