Tuorein sisältö

Haastattelussa Rocket Pack

Manu Pärssinen

17.06.2010 klo 20.41 | Luettu: 5207 kertaa | Teksti: Manu Pärssinen

Näin ratkaistaan ikiaikainen kiista
Suomalainen Rocket Pack -pelifirma tuli pelikansan tietoisuuteen saatuaan peliään varten 600 000 Tanskan kruunun tukipaketin Nordic Game Programilta huhtikuussa. Työn alla on kaksi peliä, joista tuki annettiin sosiaaliselle MMO:lle nimeltä Cats vs. Dogs. Peliprojekti on kuitenkin vielä sen verran alkuvaiheessa, että siitä ei kovin paljon voida paljastaa, mutta jotain V2.fi sai sentään selville haastatellessaan yhtä Rocket Packin perustajista, Jiri Kupiaista.

Jiri kertoo, että firman tausta on monivaiheinen, mutta lähti liikkeelle siitä, että joukkio pelibisneksessä työskennelleitä henkilöitä (perustajien työhistoriasta löytyy sellaisia firmoja kuin Recoil Games, Frozenbyte, Massive Entertainment, Mr. Goodliving, Valve Branding, Sauma Technologies, H-Town) tympääntyi perinteiseen pelinkehitysmalliin, jossa käytetään vuositolkulla aikaa alati kasvavan ikuisuusprojektin nysväämiseen eikä näytetä sitä lainkaan ulkopuolisille, ennen kuin on valmista.

"Itse nojaamme nopeaan iterointiin sekä aidon kuluttajapalautteen saamiseen mahdollisimman varhaisessa vaiheessa. Koemme myös, että moni perinteinen pelitalo on hieman pudonnut veneestä sosiaalisten verkostojen ja ns. casual-pelien suosion myötä, ja uudelle toimijalle voi olla helpompaa ottaa muuttuva ympäristö huomioon", selventää Kupiainen.

Karvaiset kilpakumppanit
Jirin mukaan Cats vs. Dogsin aihepiiri kumpusi kyllästymisestä videopelien perinteisiin "Merijalkaväki vastaan Hyönteisalienit", "Örkit vastaan Haltiat" ja "Natsit vastaan Liittoutuneet" -asetelmiin. Pelikonsepti kaipasi kuitenkin selkeää vastakkainasettelua, ja erilaisia riitapukariparivaihtoehtoja käytiin läpi Ryan Duffinin (animaattori, työskennellyt viimeksi Alan Waken parissa) kanssa.

"Pitkään pyörittiin "Zombies vs. Robots" -teemoissa, mutta kun perinteinen testosteronikuvasto oli käyty läpi, kissat vastaan koirat oli ilmiselvä valinta."

Rocket Packin toimistolla enemmistö porukasta on tässä vastakkainasettelussa koirien puolella ja Creative Director Samuli Snellmanin koirakin on Jirin mukaan konsultoinut peliä. Jiri itse on kuitenkin kissaihmisiä.

Cats vs. Dogsia mainostetaan sosiaalisena MMO:na, mutta vielä rakettireppulaiset eivät paljasta, mitä se täsmälleen tarkoittaa.

"Rocket Packin pyrkimyksenä on sekoittaa perinteistä "Social gaming", "Casual gaming" ja "Core gaming" -kolmijakoa. Itse pelaamme innolla kaikkea Farmvillestä Bayonettaan ja siitä Nethackiin, joten vaikea tässä olisi puhdasoppista Farmville-kloonia tehdäkään", summaa Kupiainen ja jatkaa: "Pähkinänkuoressa voi sanoa, että luvassa on enemmän 'oikeaa pelaamista' kliksutteluviljelyyn kyllästyneille."

Tukipaketti Pohjoismaiden peliohjelmalta


Luna-koira konsultointitehtävissä.
Kun ilmoitus Nordic Game Programin tukirahasta tuli, oltiin Rocket Packilla yllättyneitä. Porukka oli kyllä tyytyväisiä sekä pelikonseptiinsa, että laatimaansa hakemukseen, mutta kukaan ei odottanut moista "päävoittoa". Tukeen suhtaudutaankin sillä asenteella, että se ansaittiin ja nyt on näytön paikka.

Kupiaisen mukaan tuen saanti näkyy eniten siinä, että peli saadaan tehtyä loppuun asti ilman ulkopuolista sijoittajarahaa.

"Se, että firman omistus pysyy kokonaan tiimin käsissä on toki iso juttu tässä vaiheessa", kertoo hän tyytyväisenä.

Indierintamalla ihmisten asialla


Jirin näkemyksen mukaan indie-pelinkehittäjillä menee lujaa, mikä on miekkosen mielestä loistavaa. Hän laskee melkein kaikki suomalaiset pelifirmat indie-kategoriaan, sillä 'indien määritelmä venyy ja paukkuu'.

Kupiainen on huolestunut siitä, että moni pieni pelinkehittäjä on riippuvainen yhdestä suljetusta alustasta ja Rocket Pack aikoo auttaa myös muita pikkufirmoja.

Yhteydenpitoa serverikoodaajaan Roomassa.
"Maailmasta löytyy tällä hetkellä aika monta firmaa, jotka voivat samantien laittaa lapun luukulle jos Facebook tai Apple sanoo 'ei'. Aikomuksenamme on tarjota Rocket Packin teknologia, infrastruktuuri ja bisnesosaaminen käyttöön tiimeille, jotka haluavat itse keskittyä varsinaiseen pelinkehitykseen. Näiden kehittämisessä on kova homma, ja jeesaamme mielellämme muita kehittäjiä. Tällä hetkellä kuitenkin ykköstavoitteena on saada oma peli julkaistua."

Lopuksi Jiri Kupiaisen oma mielipide siitä, kumpi voittaa kissojen ja koirien välisen taiston:

"Näin kissaihmisenä pitäisin kissojen viekkautta, itsekkyyttä sekä teräviä kynsiä ominaisuuksina, joista on selvästi hyötyä sotatilanteessa. Mutta kysymykseen 'kummat ovat parempia' saadaan onneksi vihdoin tieteellisesti pätevä vastaus jahka pelimme julkaistaan. ;)"

Kupiainen esittää vielä erityispyynnön V2.fi:n lukijoille: Rocket Pack etsii hissukseen pelitestaajia ja kehoittaa liittymään firman postituslistalle Rocket Packin kotisivuilla. Jos olet kiinnostunut, kannattaa liittyä!

V2.fi | Manu Pärssinen
< Sonyn E3 2010... Trine 2 ja Frozenbyt... >

Keskustelut (2 viestiä)

Bamboocha

Rekisteröitynyt 17.09.2007

18.06.2010 klo 13.11

Mmm.. Kuulostaa mielenkiintoiselta. Ekana tuli mieleen joku Plants vs. Zombies klooni. Postituslistallekin liityin :]
lainaa
BugGuru

Rekisteröitynyt 18.06.2010

18.06.2010 klo 19.13

Liityttiin listalle. Toivottavasti käy hyvä säkä ja pääsis testailemaan peliä.
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova