Tuorein sisältö

Digiexpo 2010

Manu Pärssinen

04.11.2010 klo 21.42 | Luettu: 8485 kertaa | Teksti: Manu Pärssinen

Mitä siellä pääsee testaamaan?
V2.fi vieraili ennakkoon tämän viikonlopun DigiExpo-tapahtumassa ja keskittyi tietenkin messujen peliantiin. Kaikilla kolmella isolla pelifirmalla (Sony, Nintendo, Microsoft) oli isot, näyttävät osastot ja lisäksi pienempää tarjontaa löytyi mm. Activisionilta, EA:lta ja kotimaiselta Blobolta.

Microsoft


Kinect, Kinect, Kinect. Paikan päällä pääsee testaamaan reilusti Kinect-pelejä: Joy Ride, Kinect Sports, Kinect Adventures, Fighter's Uncaged, Dance Central ja Kinectimals - ellen nyt unohtanut jotakuta. Muita pelejä ei Microsoftin omalla osastolla ollutkaan. Lisää Kinect-pelejä löytyi myös EA:n osastolta sekä yksinäinen Sonic Free Riders Logitechin tienoilta.
Nintendo


Nintendon osaston teemana on Marion 25-vuotispäivät ja tätä silmällä pitäen yleisö pääsee testaamaan myös vähän vanhempia Mario-pelejä. Isosti esillä olivat myös Wii Fit Plus ja Wii Party. Uutuuspeleistä demokioskeissa pyörivät mm. Donkey Kong Country Returns ja veikeä FlingSmash. Jouluksi saadaan myös DS:n uusi Golden Sun: Dark Dawn sekä We Sing Robbie Williams. 3DS-konsolia ei ole tuotu vielä Suomeen näytille.
Sony


Sonyn osastolla on monipuolisimmin pelattavaa. Move-pelien (Sports Champions, Start the Party, The Shoot, The Fight, TV Superstars), Buzz Musavisan ja Singstarien lisäksi pääsee testaamaan mm. Gran Turismo 5 -peliä 3D:nä tai ilman, Killzone 3:a, LittleBigPlanet 2:a, Motorstorm Apocalypsea ja Sly Trilogya. PSP-konsolien ruuduilla pyörii ainakin uusi God of War.

Ne muut


EA:n osastoa hallitsevat Sims 3, Rock Band 3 ja K18-osastolla Medal of Honor. Väliin on siroteltu mm. Wiin NHL Slapshot kummallisine kumimailoineen, Need for Speed sekä Kinectillä pelattavat EA Sports Active 2 ja Harry Potter. Rock Band 3:n myötä pääsee testaamaan uutta yli satanappista kitaraohjainta sekä keytar-tyylistä kosketinsoitinohjainta.

Activisionin osastollakin pääsi liikkumaan, tai ainakin heilumaan uuden Tony Hawk -pelin laudalla - monille sillä pysyminen näytti tuottavan vaikeuksia. Lisäksi valikoimasta löytyi James Bond 007: Blood Stone ja DJ Hero 2.

Tietenkin DigiExpon yhteydessä on paljon muutakin katseltavaa teknologiasta kiinnostuneille, mutta pelaajien kannattaa käydä paikan päällä muodostamassa mielipiteitään liikeohjauksesta, ellei Kinectia ja Movea ole tullut vielä testattua.
V2.fi | Manu Pärssinen
< Manun haaste: Guitar... Dragon Age II... >

Keskustelut (10 viestiä)

Bamboocha

Rekisteröitynyt 17.09.2007

04.11.2010 klo 23.36

Pari kymysystä:
Mitä kaikkea K18-osioilla oli Medal of Honorin lisäksi? Entä löytyykö Assassin's Creed: Brotherhoodia?
Lauantaina ois tarkotus tuolla päivä viettää kaveriporukassa.
lainaa
manu

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

05.11.2010 klo 00.22

Ubisoftia ei näkynyt, joten ei Assassiniakaan. EA:n K-18-osastolla oli Medal of Honorien lisäksi konsoli, jonka vieressä mainostettiin Dragon Age II:a, mutta torstaina se ei ollut vielä testattavissa.
lainaa
angel_eyes

Rekisteröitynyt 18.03.2008

05.11.2010 klo 01.26

Miksei tämän vuoden messuista ollut videokuvaa? Oli viimeks mukavempi videota katella näki paremmin mikä meininki siellä oli.
lainaa
linkki

Rekisteröitynyt 29.07.2010

05.11.2010 klo 06.52

ei 3ds tai uuden zeldan demoo... Ois voinu olla. OIS PITÄNY OLLA!
lainaa
manu

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

05.11.2010 klo 07.15

angel_eyes kirjoitti:
Miksei tämän vuoden messuista ollut videokuvaa? Oli viimeks mukavempi videota katella näki paremmin mikä meininki siellä oli.


Aikataulullisista syistä johtuen päädyttiin nyt kuvareportaasiin. Joitain pätkiä saattaa tulla myöhemmin, mutta niitä odotellessa voi katsoa vaikka tämän:
http://www.iltasanomat.fi/videot/viihde/2273139
lainaa
Bamboocha

Rekisteröitynyt 17.09.2007

05.11.2010 klo 09.34

Mutta Microsoftilla ei mitään muuta kuin Kinectiä? Missä Fable 3?
lainaa
Kinder

05.11.2010 klo 14.03

Muutama eukon perse päässyt "viattomasti" mukaan. Ens kerralla lisätkee hyvä rintasia eukkojakin jos sattuu kuvaan. Näitä lisää!

Ja joo mielenkiintoiseltahan nuo tapahtumat vaikuttaa pelienkin osalta :)
lainaa
Reaktor

05.11.2010 klo 14.26

Mielestäni ammattipäivien messut olivat yllätyksettömät verrattuna edelliseen vuoteen. Microsoft ja Sony nokittelivat Kineticillä ja Movella, mutta muilta osin uutta pelattavaa oli yllättävän vähän heille jotka heilumisesat eivät ole innostuneet.

Medal Of Honor, NHL 11, Fifa 11, EA MMA, kaikki jo julkaistuja pelejä... Missä olivat tulevat huippujulkaisut? Lähes kaikilla ständeillä esiteltiin samoja tuotteita joita on ehtinyt kotisohvilla pelaamaan. Sonyn GT5:sta rällättiin jo viime vuonna, eikä tänäkään vuonna ilmeisesti päästä jouluksi ratin taaksi kotipuolessa. Nintendo tarjosi pääosin vanhoja Mario-pelejä Wii:lle kierrätettynä.

Mieleenpainuvin kokemus oli kenties Motorstorm 3D-telkkarilla. Paikoitellen pelin syvyysvaikutelma oli varsin vakuuttava, mutta toistaiseksi en vielä liputtaisi 3D-maihinnousun puolesta.

Pelialan & tekniikka-alan lama on ilmeisesti syventynyt, kun messuständeillä ei ollut dominokeksejä kummempaa naposteltavaa... Nälkäisenä matkalaisena kärkyin purtavaa. Minne olivat tänä vuonna kadonneet Mikrobitin lihapullat ja perunasalaatti? :)
lainaa
linkki

Rekisteröitynyt 29.07.2010

06.11.2010 klo 08.00

rehellisesti sanoen ilmainen expert expo oli paljon monipuolisempi kaikkien tietokoneiden, telkkareiden, kännyköiden ja 3d juttujen kanssa. Ja sielläkin oli kinect, move ja muut pelit. Digiexpo oli pettymys. Paljon huonompi kuin viime vuonna.
lainaa
Marsu

06.11.2010 klo 20.37

Aika laimeat messut mitä nyt ensikertaa käväisin.

Movella tullut jonkin aikaa pelattuakin joten ei yllätyksiä siellä. Kinect vaikutti ensivaikutelmaa pätevämmältä, eritoten Dance Central. Pelejä oli tarjolla liian vähän ja niistäkin osa jo julkaistu. Missä oli WoW Cataclysm, Assassins Creed Brotherhood, CoD Black Ops, Fable 3 jne. Ihmettelin myös miksei 3D:tä demottu enempää? Täytyykin myöntää että meni melkein enemmän aikaa hyvämuotoisten esittelijöiden kuin pelien tiirailuun :)

Mutta eiköhän ensi vuonna uudestaan.
lainaa
Rekisteröidy kommentoidaksesi.

www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova