Tuorein sisältö

Koko perheen Wii-pelit

Manu Pärssinen

22.11.2010 klo 11.30 | Luettu: 15971 kertaa | Teksti: Manu Pärssinen

Lapsiystävällistä yhdessäoloa
Tetris Party Deluxe

Nintendo


Windowsin pasianssin jälkeen maailman suosituin digitaalinen peli on lie Tetris. Vuosikymmenten varrella konseptia on koitettu uudistaa mitä erinäisimmin tavoin, mutta siinä alkuperäisessä palikantiputtelussa on jotain maagisen yksinkertaista, joka aina vaan toimii. Peruspalikointi Tetris Partystakin löytyy - mutta paljon muutakin. Deluxe-lisänimi tulee muutamasta uudesta pelitilasta, jotka on lisätty WiiWaresta jo löytyvään, reilusti halvempaan Tetris Partyyn.

Millä kaikilla tavoilla deluxejuhlatetriksessä voi tetriminojen kanssa sitten leikkiä? Field Climber heittää palikoiden sekaan pikkuruisen miehen, joka koettaa niitä pitkin kiivetä turvaan. Bombliss taas sekoittaa reseptiä pommeilla, jotka saavat aikaan ketjureaktioita. Tetris-veteraanin sydäntä lämmitti myös Master-tila, joka toi mieleen vanhan DOS-Tetriksen pelaamisen 486:lla: siirtoihin on aikaa sekunnin murto-osia. Kun lasketaan moninpelitilat, on variaatioita kymmeniä - ja lisämutkana peliä voi ohjata myös Wii Fit -tasapainolaudalla.

Maailmasta löytyy vielä ihmisiä, jotka eivät ole Tetristä pelanneet ja nyt poikanikin tietää, mistä on oikein kyse. Koska Tetris nyt vaan on maailmankaikkeuden paras peli, ansaitsi tämä varmalla kädellä tehty Wii-peli neljäkin tähteä. Päivityksenä WiiWare-versioon se ei kuitenkaan ole niiden väärti suhteessa hinnan nousuun, omaperäisyydestä ei sada bonuksia, eikä visuaaliseen antiinkaan ole hurjasti panostettu. Todennäköistä onkin, että peliä löytyy kohta alelaarista ja kyllä vanhasta venäläisestä vielä riittää iloa koko perheelle.

3/5

Wii Party

Nintendo


Nintendon partypelien ykköstykki on ollut jo toistakymmentä Mario Party, mutta uutta osaa ei ole kuulunut ja tässä syy: Uutukainen Wii Party on juuriltaan Mario Party -peli, mutta useammilla pelitiloilla ja Mii-hahmoilla varustettuna. Party heittää pelaajille valittavaksi 13 eri pelitlaa ja niistä löytyy yhteensä yli 80 minipeliä - tästä sopii ottaa mallia.

Moninpelaukseen parasta antia ovat kuitenkin siitä putkimiehen vastaavasta apinoidut pelitilat Globe Trot ja Board Game Island, joista rankkaisin jälkimmäisen viihteellisemmäksi. Partypelien helmasyntiä, eli sitä, että loppujen lopuksi kaikki on kiinni 90% tuurista, ei näissäkään vältetä. Perheen kesken pelatessa aikuisilla on kuitenkin usein ylivoima minipeleissä, joten onnenkauppa tasoittaa tilannetta. Lisää pelattavaa löytyy kaksinpelattavista paripeleistä sekä jänniä ideoita sisältävistä House Party -peleistä.

Hahmojen reaktioista irtoaa jokunen hymy, mutta Mii-tasoinen grafiikka hallitsee koko pelin kuvastoa, joten sillä puolella ei voi antaa kovasti kehuja omaperäisyydestä tai taiteellisesta loistosta. Pelaamisen osalta Wii Party kuitenkin parantaa paikalleen jääneistä Mario Partyista: minipelien määrä, pelaamisen tempo ja minipelien lähestyttävyys ovat kohdillaan kaikenikäiselle yleisölle. Pelin mukana tulee myös Wii Remote -ohjain.

3,5/5

Flingsmash

Nintendo


Hauskasti nimetystä Nintendon uudesta pelistä ei oltu kuultukaan, ennenkuin alkoi liikkua huhuja, että sen mukana tulisi uusittu Wii-ohjain. Tämä tieto piti paikkansa, sillä Flingsmashia ohjataan Wii Remote Plussalla, jossa on sisäänrakennettuna Motion Plus -palikka. Uusi ohjain siis tunnistaa pelaajan liikkeet entistä paremmin, eikä ole epämukavan pitkä - itse asiassa se on jopa kevyemmän tuntuinen kuin vanha ohjain.

Flingsmash on yhdistelmä klassista breakout-palikanmurskausta, tennistä ja toimintaa. Pelaaja tai pelaajat ohjastavat pallon muotoisia sympaattisia otuksia oikealta vasemmalle tavallaan lyömällä niitä näkymättömällä tennismailalla. Eteen tulevat viholliset ja seinät murskautuvat viimeistään siinä vaiheessa, kun Zip tai Pip -otuksen erikoisvoima on latautunut punaiseksi. Iloinen, värikäs grafiikka ja japanilaishenkiset äänitehosteet saattelevat matkaa.

Flingsmashin puutteet ovat kuitenkin pelipuolella. Vaikka idea tuntuu aluksi hauskalta, on sen pelaaminen tuskaa, jos on vähänkään jännetuppiherkkää tyyppiä. Käden heiluttelu terävin liikkein vasemmalle kerta toisensa jälkeen on loppujen lopuksi rasittavaa ja tähtäily osittain onnesta kiinni. Haastetta peli tarjoaa lähinnä viimeisessä pomotaistelussa, joka saapuu hieman yli kahden tunnin jälkeen (kyllä!). Ei siis ihme, että Flingsmash haluttiin tarjota kylkiäisenä. Tai tavallaan on, sillä miten tämän nyt sitten pitäisi esitellä uusitun ohjaimen entistä tarkempia ominaisuuksia? Huonosti.

1,5/5

V2.fi | Manu Pärssinen
< Lauantai-illan kevyi... Listasunnuntai #59... >

Keskustelut (2 viestiä)

Arcane

Moderaattori

Rekisteröitynyt 10.04.2007

22.11.2010 klo 14.16

Onko Wii Partyn sisältämä ohjain jotain varaston ylijäämiä, vai onko mukana tuleva ohjain Motion+ -kalikka?
lainaa
manu

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

22.11.2010 klo 16.00

Arcane kirjoitti:
Onko Wii Partyn sisältämä ohjain jotain varaston ylijäämiä, vai onko mukana tuleva ohjain Motion+ -kalikka?


Peruspalikka.
lainaa

Kirjoita kommenttiwww.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova