Tuorein sisältö

Listasunnuntai #68

Manu Pärssinen

23.01.2011 klo 18.07 | Luettu: 8624 kertaa | Teksti: Manu Pärssinen

Maailma kolmessa ulottuvuudessa
Tällä viikolla lehdistölle laajalti esitelty Nintendo 3DS tuo 3D-pelaamisen isolla vaihteella yleisön ulottuville, mutta on niitä yrittäjiä ollut ennenkin.

Vectrex 3D Imager



Vuonna 1982 julkaistu Vectrex oli siitä erikoinen pelikonsoli, että siinä oli oma näyttönsä, joka näytti pelkästään viivoista koostuvaa vektorigrafiikkaa. Vectrexiin oli tarjolla myös 3D Imager -lasit ja viitisen 3D-peliä, joista keräilijät nykyään maksavat maltaita.

SegaScope 3-D Glasses



Ennen Mega Drivea Segalla oli Master System ja sille löytyi lisävarusteena myös 3D-lasit. Pelivalikoima 3D:nä ei ollut runsas, mutta löytyipä siitä joukosta mm. avaruusräiskintä Zaxxon ja autopelien autopeli Out Run.

Nintendo Virtual Boy



Virtual Boysta vitsailtiin myös 3DS:n esittelytilaisuudessa, mutta mieluiten Nintendo haluaisi pysyä siitä vaiti. Nopeasti silmäsärkyä aiheuttanut puna-musta 3D-grafiikka ei ole ison N:n huippuhetkiä.

Laseractive 3-D Goggles



Lähinnä karaokelaitteena myyty Pioneer Laseractive soitti laserlevyjä ja lisäpalikoiden avulla sillä pystyi myös pelaamaan Mega Driven ja PC-Enginen pelejä. Niitäkin harvinaisempi ekstravekotin olivat 3D-lasit ja niille tarkoitetut pelit.

Atari Cosmos



Eikö nimi kuulosta tutulta? Ei ihme, sillä Atari Cosmos -käsikonsoli ei tullut koskaan markkinoille. Atari ehti sitä kehitellessään tosin patentoimaan liki kaiken hologrammeihin liittyvän ja sai lisenssimaksuista mukavasti lisätienestiä monta vuotta.

Wanderer



Muista listan osallistujista poiketen ei laite, vaan peli. Commodore 64:lle alunperin tehty (huono) avaruuspelin ja pokerin yhdistelmä julkaistiin ainakin Amigalle ja Atari ST:lle punaviherlasien kera.

Tomytronic 3D



Tomyn julkaisemia 3D-"kiikaripelejä" oli kaikkiaan seitsemän erilaista. Elektroniikkapeleihin pohjautuva grafiikka ei ollut kummoista, mutta näistäkin 80-luvun kummallisuuksista on tullut jo haluttua pelitavaraa.

Lisäksi PC:lle on ollut vuosien varrella jos jonkinlaisia 3D-lasivirityksiä - ja on vielä nykyäänkin.

V2.fi | Manu Pärssinen
< Lauantai-illan kevyi... Discover 3DS... >

Keskustelut (3 viestiä)

manu

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

23.01.2011 klo 18.37

Jaa niin, se uutisessa lupaamani toinen Nintendon laite? Listattavaa haeskellessa vastaan tuli tällainen:
http://famicomworld.com/system/other/3d-system/
Nintendo Famicom 3D System.

lainaa
zeroic

Moderaattori

Rekisteröitynyt 10.04.2007

23.01.2011 klo 19.41

Minulla oli tuollainen Tomyn kiikaripeli, jossa räjäyteltiin kohti tulevia tankkeja. Peliä ei voinut pelata sisällä muuten kuin suoraan kattolampun alla, näytön valo kun tuli tuon päällä olevan "ikkunan" kautta. Hieno laite, mutta mennyt varmaan kirpputorilla eteenpäin joskus 90-luvun lamavuosina.
lainaa
Machinus

Rekisteröitynyt 04.01.2011

23.01.2011 klo 20.28

"avaruuspelin ja pokerin yhdistelmä"

Mitä?
lainaa

Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova