Tuorein sisältö

Birminghamissa pelattiin Euroopan mestaruudesta

Jouni Hirn

04.10.2007 klo 11.44 | Luettu: 6070 kertaa | Teksti: Jouni Hirn

Championship Gaming Series -peliturnaus
V2.fi kävi katsastamassa ensimmäisen koko maailman laajuisen Championship Gaming Series -tietokonepeliturnauksen Euroopan finaalin. Pelitaituruudesta kamppailtiin Euroopan suurimmalla peliareenalla, Omega Sektorilla Englannin Birminghamissa.

Omega Sektor on häikäisevän hieno peliareena.
Kesällä avattu Omega Sektor on rankattu yhdeksi maailman suurimmista pelikeskuksista. Usean kerroksen sokkeloiseen kompleksiin on pakattu 400 pelikonetta, joilla voi pelata yli 500 peliä. Täällä jos missä pelihimoinen voisi viettää vuorokauden läpeensä - ja vaikkei pelaisikaan, paikka on nähtävyys sinänsä. Kaikki pelaamiseen liittyvä löytyy takuulla Omegasta, huippumodernista ja kalliilla maulla sisustetusta viihdekeskuksesta.

Pelaamista parhaimmillaan


Erno Kuronen edustaa Suomen värejä maailmalla.
V2.fi:n sulkeutuessa Omega Sektorin uumeniin alkamassa oli Euroopan finaali, johon osallistui kaksi joukkuetta: Berlin Allianz ja Stockholm Magnetik. Molemmat joukkueet olivat jo selvittäneet tiensä USA:n MM-finaaliin, mutta jaossa oli vielä Euroopan mestaruus ja 5000 euron voittopotti pelaajaa kohti.

Molemmissa joukkueissa oli edustajia useista eri maista. Berliinin joukkueessa pelasi koko turnauksen ainoa suomalaisedustaja, Erno "FinPro" Kuronen, joka lajina on PGR 3 –peli.

22-vuotias Kuronen oli valittu edellisiltana pohjoismaisen joukkueen edustajaksi, mistä hyvästä hänelle maksetaan 22 000 euron palkka tulevana vuotena.

Haloo, missä suomalaiset?


Livia Teernstra ja Breton Sophie olivat joukkueidensa naisedustajat.
Finaali oli houkutellut paikalle runsaasti mediaa muun muassa Saksasta ja Ruotsista, jossa ammattilaispelaaminen on paljon Suomea edellä. Ulkomaan median edustajat ihmettelivät, kun heille kertoi, että Championship Gaming Series on Suomessa tuiki tuntematon kilpailu. Esimerkiksi Ruotsista ja Saksasta oli paikalla tv-ryhmä ja sikäläiset sponsorit ovat lähteneet joukolla mukaan tukemaan pelaajiaan.

Tuntien odotus palkittiin viimein, kun kilpailu julistettiin avatuksi. Salamavalot välkkyivät ja satapäinen yleisö mylvi, kun joukkueiden naisedustajat, ranskalainen Breton Sophie, 31, ja ruotsitar Livia Teernstra, 21, alkoivat mitellä taitojaan Dead or Alive 4 –pelissä. Tiukka taisto päätyi lopulta Stockholm Magnetikia edustavan Sophien voittoon.

Ulkopuolisen mielestä oli merkillistä, että ranskalainen edusti Tukholman joukkuetta eikä toisin päin.

Voitto ratkesi jännittävässä kaksintaistelussa


Berlin Allianzin valmentaja Jonas Vikan on vakavana. Karkaako voitto käsistä?
Tästä asti finaali jatkui tiukkana, joka kertoo siitä, että tasoerot ovat minimaalisia. PGR 3:ssa kaasutellut FinPro-Kuronen pyöräytti autonsa ympäri kisan alkumetreillä, mutta virtuaali-Rosberg pystyi nousemaan hienosti kolmanneksi ja otti näin loppua ajatellen elintärkeän pisteen.

Finaali pysyi kutkuttavan jännittävänä, sillä kun viimeinen peli – Counter-Strike Source – oli alkamassa, tilanne oli tasan 20 – 20. Ratkaisu lepäsi viimeisten pelaajien käsissä, ja kun Berlin Allianzin joukkue pystyi surmaamaan viimeisenkin "tukholmalaisvihollisen", huuto ja juhlinta repesivät kattoon.

Berlin Allianzin norjalaisvalmentaja Jonas Vikan oli luonnollisesti yhtä hymyä voiton jälkeen.

Voittajoukkue Berlin Allianzin riemua.
- Tämä finaali oli upeinta, mitä olen pelaamisen parissa kokenut. Viimeistään nyt on selvää, että pelaaminen on kehittymässä urheiluksi myös Euroopassa. Tästä on hyvä jatkaa kohti Amerikan finaalia, kertoi hikinen ja äänensä menettänyt Vikan V2.fi:lle.

MM -finaali kisataan Los Angelesissa 6.-14. joulukuuta. Loppukilpailuun on selvittänyt tiensä jo kahdeksan joukkuetta: Berliinin ja Tukholman joukkueiden lisäksi mukana ovat Chicago Chimera ja Carolina Core Yhdysvalloista, London Mint ja Birmingham Salvo Iso-Britanniasta, Mexico City Furia Meksikosta sekä brasilialainen Rio Sinistro. Aasian karsinnoista on tulossa mukaan vielä neljä joukkuetta.

Finaalissa on jaossa kaikkiaan miljoona dollaria, joista yksittäinen pelaaja voi voittaa 50 000 euroa kotiin viemisiksi.

Jokohan ensi vuonna pottia tavoittelee useampi suomalaispelaaja?

Kävele Omega Sektorin läpi Youtubessa:



Berlin Allianzin voittotunnelmat:



Lisätietoja Championship Gaming Series -peliturnauksista:www.thecgs.com

V2.fi | Jouni Hirn
< Jarkon Demoputka... Shareware-katsaus... >

Keskustelut (2 viestiä)

jukkapoika

Rekisteröitynyt 26.07.2007

04.10.2007 klo 23.35

Täytyy sanoa, etten ole koko turnauksesta mitään ehtony vielä kuulla. Suomessa ei media pahemmin seuraa näitä. Pitäis eka jonkun toisen maan hehkuttaa enemmän, niin ehkä me suomessa perässä tultais kuten aina kaikessa... Hienoa, että voi voittaa rahapalkintoja tai jopa ammattilaisena pelata. Siinä on sitten kertoa muille, että pelaa työkseen :) Joka pojan unelma-ammatti.
lainaa
fuego

Rekisteröitynyt 18.09.2007

07.10.2007 klo 18.34

Luulenpa että jokainen joka kilpailullisesti tai edes jotenkin aktiivisimmen pelaa jotain noista cgs:n peleistä pelaa niin tiesi tästä, olihan yksi suomalainen sivusto heidän uutisointi yhteityötekijänsä(voi olla hienompikin termi).

Ja henkilökohtaisesti en kutsuisi noita em-kisoiksi.
lainaa

Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova