Tuorein sisältö

Hullun kieroutunut varjoplaneetta

Manu Pärssinen

01.08.2011 klo 16.27 | Luettu: 3932 kertaa | Teksti: Manu Pärssinen

Haastattelussa Michel Gagné
Insanely Twisted Shadow Planet on tällä viikolla julkaistava, yksi Summer of Arcade 2011 -kampanjan peleistä. Se on noussut otsikoihin lähinnä idearikkaan graafisen ulkoasunsa vuoksi, vaikka samalla mustavarjotyylillä on toteutettu muitakin pelejä. V2.fi otti yhteyden pelin graafisen puolen maestroon Michel Gagnéen jo ennen kuin visuaalisesti samanoloiset Limbo ja Outland oli julkaistu. Nyt pelin julkaisun kynnyksellä miestä oli kuitenkin syytä haastatella tarkemmin.


Peliä työstää Shadow Planet Productions, joka perustettiin tämän pelin tekemistä varten ja joka itse asiassa koostuu kahdesta miehestä ja kahdesta osasta: Joel Olson / Fuelcell on peliteollisuuden ammattilainen, jolla oli kontakteja ja taitoa värvätä oikeaa porukkaa peliä rakentamaan. Toinen puoli on sitten Michel Gagné / Gagné International, joka hoitaa visuaalisen puolen. Miesten mukaan touhu on toiminut täydellisessä symbioosissa.

Lonkeroita ja varjonukkeja


Monet indiepelit aloittavat elonsa PC-projekteina, mutta Gagnén mukaan kumppanukset tiesivät alusta asti, että jonkinlaista rahoitusta tarvitaan, mikäli Insanely Twisted Shadow Planet halutaan saada valmiiksi. Julkaisijoiden ja sijoittajien kanssa on käyty keskusteluja vuodesta 2007 asti ja lopulta päädyttiin siihen, että Xbox Live Arcade on oikea paikka pelille. Microsoft antoi tekijöiden pysyä myös hyvin itsenäisenä visionsa suhteen.

Gagne kuvailee ITSP:tä sivuttain vieriväksi seikkailuksi, joka on yhdistelmä taidetta, elokuvatason animaatiota ja pelisuunnittelua.


“Se sekoittaa tutkimista, intensiivistä räiskintää, ongelmien ratkontaa, kosmisia välivideoita, lonkeroita, outoja olentoja, sykkiviä ulkoavaruuden ympäristöjä, lentäviä lautasia ja jopa muutaman trilobiitin”, summaa Michel.

Kun Gagné ja Olson alkoivat suunnitella pelin tekemistä, palasivat Michelin ajatukset nuoruuden kasibittisiin päiviin, jolloin hän pelasi pelejä aktiivisesti. Joel Olson olikin retromenon ystävänä heti samalla aaltopituudella. Olson oli myös Gagnén taiteen fani entuudestaan ja ehdotti, että jotain tehtäisiin Gagnén vuonna 2005 julkaiseman Insanely Twisted Shadow Puppets -mainosanimaatiosarjan perusteella. Siitä se sitten lähti.

“Siitä eteenpäin tavoitteemme kasvoivat aina vaan kunnianhimoisemmiksi. Ensimmäinen teaser-video julkaistiin vuonna 2007 ja sen lopussa luki ‘tulossa 2008’. Vähänpä silloin tiedettiin”, muistelee Gagné.

Mukana monessa


Gagnén mukaan koko projekti oli haastava alusta loppuun eikä koskaan ollut helppoa. Ajoittain miehillä ei ollut hajuakaan siitä, koska peli saadaan valmiiksi, mutta tiedossa oli, että joskus se kuitenkin tapahtuu. Ohjenuorana pidettiin Gagnén joskus lukemaa Gene Colanin sanontaa “Jos suostut tekemään sen ilmaiseksi, se tulee tehtyä.”


Michel Gagné on ollut mukana monissa taide- ja animaatioprojekteissa, muun muassa Ratatouille, Rautajätti- sekä Osmosis Jones -elokuvien efektianimaattorina. Pelien tekeminen on hänelle uusi media, eikä yksi peli välttämättä sammuta hänen janoaan ilmaista itseään sillä saralla.

“Harkitsen uusien pelien tekemistä, kunhan saan pidettyä sen jännittävänä ja voin kokeilla uusia ideoita ja tutkia uusia rintamia”, muotoilee Gagné ajatuksen.

Näinä kopioiden ja kloonien täyttämien markkinoiden aikana Insanely Twisted Shadow Planet yhdistelee genrejä ja visuaaleja jokseenkin omaperäisellä tavalla. Gagnékin on havainnut jatko-osien tulvan peleissä, mutta pysyy diplomaattisena niiden laadusta. Hän toivoo kuitenkin ulkopuolisena pystyvänsä tuomaan jotain erilaista ja tuoretta soppaan.

Indiet ja inspiraatiotIndie-pelien roolista peliteollisuudessa Gagnélla oli valmiina hyvin muotoiltu vastaus:

“Kun taide, intohimo ja vahvat visiot puskevat läpi, yleisö voittaa. Mielestäni indiescene on looginen tapahtumapaikka tälle.”

Yleensä pelintekijöiltä on V2.fi:n haastatteluissa kysytty lempipeleistä ja omasta pelihistoriasta, mutta Gagnén tapauksessa tiedustelimme lempitaiteilijoita ja inspiraation lähteitä.

“Kasvaessani minuun vaikuttivat Jack Kirbyn, Moebiuksen, Chris Fossin ja Steve Ditkon taide. Rakastin Star Warsia, Godzilla-leffoja ja animaatioita, kuten Planete Sauvagea. Don Bluthin The Secret of Nimh inspiroi minua aikoinaan todella paljon ja myöhemmin päädyinkin työskentelemään hänen kanssaan kuuden vuoden ajan! Vanhempana löysin Picasson, Kandinskyn, Yves Tanguyn ja Oskar Fischingerin ja näiden taiteilijoiden sekä heidän kollegoidensa teokset auttoivat muovaamaan omaa taiteellista matkaani.”

“Haluan myös antaa kunniaa kirjailijoille inspiraation lähteenä. Lukemalla scifikirjoja minulle on kehittynyt vahvempi kyky visualisoida. Pidän BR Brussista, Stefan Wulista, Julia Verlangerista, Arthur C.Clarkesta, Alfred Besteristä, Leigh Brackettista, Edmond Hamiltonista, John Russell Fearnista, H.G.Wellsistä ja monista muista. Lukeminen on iso intohimoni.”Insanely Twisted Shadow Planet julkaistaan keskiviikkona 3.8. ja se maksaa 1200 MS-pistettä.

V2.fi | Manu Pärssinen
< Magic: the Gathering... Lauantai-illan Kevyi... >

Keskustelut (3 viestiä)

Arcane

Moderaattori

Rekisteröitynyt 10.04.2007

02.08.2011 klo 00.34

Pelin mielenkiintoisimpana osiona pidän elleen sitä, että Dimmu Borgir on ilmeisesti vastuussa pelin soundtrackista.

...onko otettu vanhat biisit instrumentaaleina vai tehty jotain järjettömän hienoa (tai huonoa) musiikkia? Pakko kai yrittää etsiä jotain clippejä heti kun peli ilmestyy.
lainaa
GEN_esis

Rekisteröitynyt 15.11.2008

03.08.2011 klo 01.05

Arcane kirjoitti:
Pelin mielenkiintoisimpana osiona pidän elleen sitä, että Dimmu Borgir on ilmeisesti vastuussa pelin soundtrackista.

...onko otettu vanhat biisit instrumentaaleina vai tehty jotain järjettömän hienoa (tai huonoa) musiikkia? Pakko kai yrittää etsiä jotain clippejä heti kun peli ilmestyy.

Ainakin introvideossa oli Progenies of the Great Apocalypsea pätkä.
lainaa
Arcane

Moderaattori

Rekisteröitynyt 10.04.2007

03.08.2011 klo 01.23

GEN_esis kirjoitti:

Ainakin introvideossa oli Progenies of the Great Apocalypsea pätkä,


Ok. Trailereissa on pyörinyt Blood Hunger Doctrinen ja Eradication Instincts Defined orkestraalipätkät. Toivon itse, että mukana olisi myös uutta musiikkia poppoolta, koska ihan hienoja melodioita osaavat tehdä, kunhan yrittävät ja jättävät turhan kikkailun ja blastbeat tykityksen pois.

Pitääpä seurata hommaa.
lainaa

Kirjoita kommentti
V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova