Tuorein sisältö

Listasunnuntai #106

Mikko Heinonen

16.10.2011 klo 17.36 | Luettu: 51360 kertaa | Teksti: Mikko Heinonen

Kummitusjuttuja
Syksyn iltojen pimentyessä on mukava kerääntyä näyttöjen loimuun virtuaaliselle leirinuotiolle ja lukea muutama outo ja hivenen pelottavakin tarina. Tämä Listasunnuntai on omistettu pelaamisen urbaanilegendoille. Böö!

Polybius


Eräs kuuluisimmista ja useimmin mainituista tarinoista kertoo mystisestä kolikkopelistä, joka ilmestyi vuonna 1981 Yhdysvaltain Oregonissa sijaitseviin pelihalleihin. Uusien pelien testauttamisessa koeyleisöillä ei ollut mitään ihmeellistä, mutta Polybius oli oma lukunsa. Sitä pelanneet kärsivät muistikatkoksista, yöllisistä kauhukohtauksista, masennuksesta ja itsetuhoisista ajatuksista. Varsin pian pelikabinetit myös hävisivät iäksi, ja niiden ympärillä häärineet pukumiehet viittasivat siihen, että kyseessä olisi ollut hallituksen salainen mielenhallintakoe.(video on fanin tekemä näkemys siitä, miltä Polybius olisi näyttänyt).

Fallout 3


Ydinsodan jälkeisestä maailmasta kertova peli ei ole lähtökohtaisestikaan kovin hilpeä, mutta eräs hurjimpia Fallout 3:een liittyviä tarinoita on, että eräs radioasemista muuttuu tietyillä reunaehdoilla ns. numeroasemaksi. Tähän liittyen pitää tappaa aseman juontaja, olla korottamatta sen lähetystehoa - ja vielä jotakin muuta.

Numeroasemat ovat tosielämässä toimivia radiolähettimiä, jotka lähettävät pääosin surinaa ja ajoittain luettuja numerosarjoja. Niiden on veikkailtu liittyvän kaikenlaiseen, aina ulkomailla olevien vakoojien opastamisesta ydinasejärjestelmien ylläpitoon. Fallout 3:n väitetty numeroasema lähettää numerosarjoja ja morsekoodia. Koodista on tarinan mukaan saatu purettua mm. seuraavat päivämäärät ja viestit:

22:15 15. huhtikuuta, 1865: Hän on kuollut ja siitä todennäköisesti syytetään Booth-nimistä näyttelijää. Johnsonin on parempi hoitaa maksu sovitusti.

4:02 19. maaliskuuta, 2014: Kuningatar kuoli tänään. Maailma suree, ja tällaisena päivänä olemme kaikki brittejä.

21:33 27. helmikuuta 2023: Uskomatonta, Britney voitti Oscarin!

Ei päivämäärää: En voi uskoa, että he tekivät sen. Aikaa ei ole enää paljon. Heitä varoitettiin, mutta heidän vain piti jatkaa tieteen rajojen puskemista. Tämä melu. En kestä enää melua. Ja tuo valo, hyvä luoja sentään! Universumi tuhoutuu hitaasti ympärillämme. En aio odottaa kuolemaa, minulla on pistooli ullakolla.Killswitch


Vuonna 1989 ilmestyi markkinoille itäeurooppalaisen Karvina Corporationin julkaisema peli, joka sijoittuu genreltään ehkä lähinnä selviytymiskauhun luokkaan. Pelaaja sai valita kahdesta pelihahmosta, joiden nimet olivat Porto ja Ghast. Molemmilla hahmoilla oli täysin erillinen tarinansa. Tosiasiassa kuitenkin Ghastina pelaaminen (mm. hahmon näkymättömyyden vuoksi) oli niin vaikeaa, että likimain kaikki pelaajat päätyivät lopulta valitsemaan Porton.

Homman erikoisuus oli se, että kun pelaaja oli läpäissyt tarinan Portona, Killswitch poisti itsensä pelilevyltä. Peliä tehtiin vain 5 000 kappaletta, eikä julkaisijayritys suostunut laajentamaan painosta. Pelilevyä ei onnistuttu kopioimaan niin, että peli olisi vielä toiminut. Tämä tarkoittaa sitä, että kukaan ei ole todistetusti koskaan onnistunut pelaamaan Ghastin tarinaa. Viimeinen tiedossa oleva pelilevy on myyty satojen tuhansien dollarien hinnalla Japaniin, pelaajalle, jonka on pitänyt videoida oma kokemuksensa kaikkien iloksi. Ainoassa julkaistussa videossa pelaaja vain tuijottaa itkien pelihahmon valintaruutua.

Minecraft


Kun pahaa-aavistamaton pelaaja aloitti uuden yksinpelin Minecraftin alphaversiossa, hän havaitsi liikettä kaukaisuudessa. Oletuksen vastaisesti tulija ei ollut mikään pelin eläimistä tai hirviöistä, vaan pelaajan hahmon näköinen ihmisolento, jolla oli tyhjä katse. Nähdessään pelaajan, olento kääntyi ja lähti pakenemaan, eikä pelaaja enää tavoittanut sitä.

Kyselyt Minecraft-foorumeilla johtivat vain aiheiden poistamiseen. Käyttäjä nimeltä Herobrine lähetti hänelle yksityisviestin, jossa oli vain sana STOP. Muutaman muun ko. hahmon nähneen kanssa pelaaja sai selville, että Herobrine on ruotsalaisen pelaajan nimimerkki, jota on ainakin joskus käyttänyt pääkehittäjä Notchin veli.

Pelaaja lähetti sähköpostia Notchille kysyäkseen, onko hänellä veli. Vastaus oli lyhyt: "oli, mutta hän ei ole enää keskuudessamme".Sonic R


Sonic R oli keskinkertainen yritys tehdä Mario Kart Sega Saturnille (ja PC:lle). Peli sisältää hahmoja eri Sonic-tuotteista, mutta yksi niistä on hyvä jättää rauhaan. Avattavana bonuksena voi saada pelattavakseen Tails-nukkehahmon... mutta tällä hahmolla pelanneet ovat kokeneet runsaasti erilaisia onnettomuuksia. Jotkut ovat jopa kohdanneet yön pimeinä tunteina Tails-nuken, jonka silmät hehkuvat punaisina. Ja se onkin sitten ollut viimeinen asia, jonka he tässä elämässä näkevät.Pokémon: Lavender Town


Tarina kertoo kahdesta ystävyksestä, jotka hankkivat Pokémon Bluen ja Redin samaan aikaan ja pelasivat niitä ahkerasti yhdessä. Myöhemmin elämä vei eri suuntiin, mutta aina uuden Pokémonin ilmestyessä kaverukset keskustelivat peleistä keskenään.

Jonkin ajan kuluttua toinen kaveruksista, joka opiskeli äänisuunnittelijaksi, päätti aloittaa Pokémon Redin uudestaan alusta. Hän oli erityisen kiinnostunut Lavender Town -pelialueen musiikista, josta hänen mukaansa kuitenkin "puuttui jotakin". Pian toinen tarinan henkilöistä sai suruviestin - kaveri oli löytynyt kuolleena jonkinlaiseen kouristukseen koneensa ääreltä. Juuri ennen kuolemaansa hän oli kertonut saaneensa käsiinsä harvinaisen, japanilaisen ensipainoksen pelistä ja löytäneensä siitä nuo puuttuvat taajuudet.

Pelin ensimmäinen versio oli vedetty Japanissa markkinoilta, koska sen julkaisun yhteydessä oli koettu ennennäkemätön piikki 10-15-vuotiaiden japanilaisnuorten itsemurhissa. Oheisella videolla on tämä äänimateriaali ajettuna spektrianalysaattorin läpi.Luigi's Mansion


Kun Luigi vastaa puhelimeen ukkosen välähtäessä, varjossa näkyy hänen hirtetty ruumiinsa roikkumassa katosta.Bonus: Animal Crossing kertookin vankileiristä.

Kaikki tässä listassa mainitut jutut ovat totuusarvoltaan vähintäänkin kyseenalaisia. Voit siis mennä rauhassa nukkumaan - vai voitko?

V2.fi | Mikko Heinonen
< Lauantai-illan Kevyi... Star Wars: The Old R... >

Keskustelut (39 viestiä)

Arcane

Moderaattori

Rekisteröitynyt 10.04.2007

16.10.2011 klo 17.47 1 tykkää tästä

Luigi's Mansionista video: http://www.youtube.com/watch?v=sbpmMmc4ob0

...onneksi kyseessä on vain pieni bugi valon käyttäytymisessä. :) Vai onko?
lainaa
Sliipperi

Rekisteröitynyt 14.06.2010

16.10.2011 klo 17.51 2 tykkää tästä

Mahtavaa luettavaa! Löytyisiköhän jostain lisää näitä?
lainaa
Mikko

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

16.10.2011 klo 18.02 2 tykkää tästä

Sliipperi kirjoitti:
Mahtavaa luettavaa! Löytyisiköhän jostain lisää näitä?


Omia lähteitäni tähän: www.facepunch.com, creepypasta.wikia.com, invisiblegames.net, www.snopes.com

Oli vaikea löytää tavaraa, joka ei ollut tasoltaan ala-astelaisen kynästä. Falloutista ja Pokémonista löytyi muutakin hyvää, mutta yritin ottaa paljon erilaisia.
lainaa
Hmm

16.10.2011 klo 18.17

Aivan loistavaa matskua, tätä lisää! Sopii kivasti näin halloweenin kynnyksellä.
lainaa
Niilomaan

Rekisteröitynyt 03.11.2007

16.10.2011 klo 18.18

http://www.minecraftwiki.net/wiki/Herobrine

Mikäli ketään kiinnostaa...
lainaa
MeRQuR

Rekisteröitynyt 19.04.2007

16.10.2011 klo 18.43 1 tykkää tästä

Aivan loistava lista!

Täytyy sanoa, että pienet väreet hiipi tätä lukiessa, hah : )
lainaa
Machinus

Rekisteröitynyt 04.01.2011

16.10.2011 klo 18.52

The simssissä (1) saattoi perheelle tulla puhelinsoitto jossa kerrottiin että "You are chosen". Tämän jälkeen perheenjäsenet rupesivat kuolemaan, eivät palanneet töistä, katosivat etc.
lainaa
Mikko

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

16.10.2011 klo 18.59 1 tykkää tästä

Mukavaa, että tykkäsitte listasta. Meille palveluna on aina se suurin kiitos, jos viitsitte suositella juttua naamakirjassa tuosta napista tai muuten linkata eteenpäin.
lainaa
Flatus

Rekisteröitynyt 20.04.2010

16.10.2011 klo 19.02

Ja tämä taustalle soimaan
http://www.youtube.com/watch?v=JDZBgHBHQT8
ps. Jep todella hyvä lista.
lainaa
ZjaliZjali

Rekisteröitynyt 12.02.2008

16.10.2011 klo 19.06

http://inuscreepystuff.blogspot.com/2010/09/majora.html

Itsellä tulee pelilegendoista tämä mieleen yhtenä kaikkein pelottavimmista. Pitkä tekstiseinä, mutta on sen arvoinen.
lainaa
Mies

16.10.2011 klo 19.15

Kyllä oli varmaan paras listasunnuntai tähän asti. Vähintäänkin pelottavin :D
lainaa
Defaulted

Rekisteröitynyt 04.01.2011

16.10.2011 klo 19.26

http://www.youtube.com/watch?v=nx7PkZkO-Qk

Tästä Unownin radiotaajuudesta voi myös miettiä kaikkea jännää. Usein kommentit ovat: "You die... You will die!", mikä viittaa niihin unownin äänähdyksiin, jotka looppaavat taustalla. Kivoja remixejä myös.
lainaa
ghood

16.10.2011 klo 19.50

ZjaliZjali kirjoitti:
http://inuscreepystuff.blogspot.com/2010/09/majora.html

Itsellä tulee pelilegendoista tämä mieleen yhtenä kaikkein pelottavimmista. Pitkä tekstiseinä, mutta on sen arvoinen.

aivan liian pitkä teksti, jaksa erkkikää lukee. Mut joo. vaikutti mielenkiintoselta vaikka luinki vaan puolet
lainaa
Flatus

Rekisteröitynyt 20.04.2010

16.10.2011 klo 19.55

ZjaliZjali kirjoitti:
http://inuscreepystuff.blogspot.com/2010/09/majora.html

Itsellä tulee pelilegendoista tämä mieleen yhtenä kaikkein pelottavimmista. Pitkä tekstiseinä, mutta on sen arvoinen.

Luin kokonaan. Jossain puolessa välissä meni aivan överiksi. "He's following me now, but not just in the game; he's in my dreams. I see him all the time, behind my back, just watching me"
lainaa
Mikko

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

16.10.2011 klo 20.08

Zelda-tarinalle kuitenkin pisteet videoista, ja nätisti seivattu myös se, että nuo efektit oli tehty emulaattoriromia haksaamalla ("kuvanlaatu on parempi kuin ikinä odotin, tämä onkin erikoislaatuinen pelikasetti").
lainaa
Nuutyasha

Rekisteröitynyt 06.05.2008

16.10.2011 klo 20.10

Lavender Town. Jumatsuki, vieläkin kuumottaa.
lainaa
Tykkimies

Rekisteröitynyt 04.09.2011

16.10.2011 klo 20.30

Kiinnostava ja kuumottava lista, vaikka osa olikin jo tuttuja keissejä. Lavender Townissa on kyllä jotain häiritsevää. Minecraft olisi todella kiinnostava peli, mutta kun siinä on kaikkea tuollaista hemmetin kuumottavaa shaissea niin ei tällainen jänishousu sitä uskalla ostaa.
lainaa
Kari

16.10.2011 klo 20.32

Tämä olisi sopinut ehkä vielä paremmin Halloweenviikonlopulle ;) Mutta erittäin mielenkiintoinen lista, hatunnosto siitä
lainaa
Mikko

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

16.10.2011 klo 20.40 1 tykkää tästä

Kari kirjoitti:
Tämä olisi sopinut ehkä vielä paremmin Halloweenviikonlopulle ;) Mutta erittäin mielenkiintoinen lista, hatunnosto siitä


Halloween on jenkkihömppää, en tue!
lainaa
Kurmutin

16.10.2011 klo 20.44

Loistavan LIKP:in jälkeen loistava listasunnuntai! Kiittää ja kumartaa!
lainaa
jeppe

16.10.2011 klo 20.54

Jaa että bethesda on veikannut i-b:n kuningattaren kuoleman ja britneyn leffatähteyden? Aika jänniä ja vähän creepyjä vaikka ilman kääntämistaitoista ne jäävätkin suurelta massalta huomaamatta. Olisko Mikolla heittää linkkiä mistä noita löytää lisää?
lainaa
PRM1

16.10.2011 klo 20.56

ZjaliZjali kirjoitti:
http://inuscreepystuff.blogspot.com/2010/09/majora.html

Itsellä tulee pelilegendoista tämä mieleen yhtenä kaikkein pelottavimmista. Pitkä tekstiseinä, mutta on sen arvoinen.


Tämä stoorihan muuttui ARG:iksi, joka on muuten vieläkin meneillään, tosin tekijä pisti projektin tauolle.
lainaa
Mikko

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

16.10.2011 klo 20.58

jeppe kirjoitti:
Olisko Mikolla heittää linkkiä mistä noita löytää lisää?


Tuossa kolmannessa viestissä luettelin pääasialliset lähteet, ns. creepypasta-teksteistä nämä ovat enimmäkseen peräisin, kunhan suomentelin, tiivistin ja laatusuodatin.
lainaa
trent67

Rekisteröitynyt 12.04.2007

16.10.2011 klo 21.07

Ms.Pacman ja viides kummitus.
http://kotaku.com/366370/the-haunted-ms-pac-man
lainaa
Execta

Rekisteröitynyt 10.04.2007

16.10.2011 klo 23.15

En kerennyt lukea kaikkia, mutta tuo Killswitch-juttu oli kyllä erittäin mielenkiintoinen. :D
lainaa
Pawni

16.10.2011 klo 23.30

Erittäin hyvä listasunnuntai :)

Ainoa harmittava asia oli, että pari noista on tullut luettua joskus aikaisemminkin :(
lainaa
ghasts

16.10.2011 klo 23.48

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=1o!

8:50 ->
lainaa
Duster

Rekisteröitynyt 03.01.2008

16.10.2011 klo 23.51

Terrariasta on myös yksi aika mainio kauhutarina väännetty. Juttu on pidemmän puoleinen, mutta hyvin ja melko uskottavasti kirjoitettu.

Alustuksena voisin lyhyesti mainita että juttu koskee kirjoittajan omia kokemuksia kun hän on yrittänyt pelata Terrariaa ja mitä omituisuuksia pelissä on tapahtunut vaikka ei olisi pitänyt.

http://www.terrariaonline.com/threads/terraria-creepypast

lainaa
OldHorny

Moderaattori

Rekisteröitynyt 11.10.2007

17.10.2011 klo 00.38

Aivan loistava lista! Tuli pieniä väristyksiä lukiessani. I like.
lainaa
STT

17.10.2011 klo 01.42

http://www.sinnesloschen.com/
lainaa
patteli

17.10.2011 klo 08.43

Hieno listasunnuntai!
lainaa
Videopelaaja

Rekisteröitynyt 18.12.2010

17.10.2011 klo 11.57

Saatanan Lavender Townin raidat pistää pääni särkemään loppulomaksi.
lainaa
Flatus

Rekisteröitynyt 20.04.2010

17.10.2011 klo 13.30

Crackedistähän näitä löytyy vaikka kuinka paljon
http://www.cracked.com/article_19172_8-creepy-video-game-
lainaa
TheAvenger

Rekisteröitynyt 14.10.2008

17.10.2011 klo 17.30

Heh, muistan kun pienempänä pidin Lavender Townin musiikkia jotenkin pelottavana ja väänsin Gameboysta äänet usein pois kun olin kyseisessä kaupungissa :D. Erittäin hyvä listasunnuntai, kiitokset!
lainaa
h1ppidippi

Rekisteröitynyt 15.03.2011

17.10.2011 klo 20.47

Yksi tarina, joka ehdottomasti olisi kuulunut tälle listalle, eli Majoras maskin kummitteleva kasetti:
http://z15.invisionfree.com/Within_Hubris/index.php?showt
Tarina on melko pitähkö, ja englanniksi, joten varatkaa hetki aikaa lukemseen ;)
lainaa
Taelar

17.10.2011 klo 21.51

Huomasitteko Lavender Townin video descriptionia? Kappaleiden ensimmäiset kirjaimet? IAMDEAD
lainaa
Smasa

18.10.2011 klo 14.58

Taelar kirjoitti:
Huomasitteko Lavender Townin video descriptionia? Kappaleiden ensimmäiset kirjaimet? IAMDEAD


Ohhoh :D Makes one wonder...
lainaa
h1ppidippi

Rekisteröitynyt 15.03.2011

18.10.2011 klo 15.34

Saattaisiko tämä liittyä tuohon Lavender town-juttuun?
Jotkut teistä saattavatkin tuntea youtubekäyttäjän nimeltään Blametruth. Hän on ensimmäinen henkilö joka on tehnyt commentaryja youtubeen, ja nyt hän on joutunut outojen ja karmivien tapahtumien kierteeseen... Tai sitten pilailee halloweenin lähestyessä :D

Tässä videossa hän kertoo tapahtuneesta:
http://www.youtube.com/watch?v=gXVuJjYipGE&feature=relmfu

Videon lataamisen jälkeen hänen elektroniset laitteensa ovat alkaneet temppuilemaan...
http://www.youtube.com/watch?v=xGuVyrbKEaA&feature=relmfu

Ja tässä jatkoa ensimmäiselle videolle, jonka nauhoitus katkesi yllättäen...
http://www.youtube.com/watch?v=WLFVDRf5jYQ&feature=relmfu

Hänen nimensä on Anthony, kuten Lavender city-tarinan uhrinkin...

Nukkukaa hyvin
lainaa
Ketturi

03.11.2011 klo 14.37

Hassua, kun yritän katsoa tuota Lavender townin videota välilehti kaatuu ja jäyttää näytölle pikselimössöä ja lumisadetta.
Olen kyllä skeptikko joten luultavamminkin ongelmat johtuvat kaatuilevasta flash-playeristä. Mielenkiintoinen artikkeli kyllä. Peleihin mahtuu paljon kaikkea outoa, tekijöiden jättämiä jäyniä ja selittämättömiä bugeja. Ja kyllähän audiovisuaalisella medialla on suuri vaikutus ihmiseen joten ties vaikka pelit olisvatkin jonkun tahon aivopesukeino x)
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova