Tuorein sisältö

Top Gear Live

Toimitus

26.11.2012 klo 13.07 | Luettu: 12386 kertaa | Teksti: Toimitus

Stunttien juhlaa
V2.fi:nkin lukijakunnasta löytyy varmasti paljon niitä, joille nimet Jeremy Clarkson, Richard Hammond, James May ja The Stig ovat tuttuja. Top Gear -televisio-ohjelma on huikean suosittu vähänkään autoista kiinnostuneiden keskuudessa - ja myös muiden, johtuen sarjan huumorista ja sen juontajien välisestä henkilökemiasta. Kun poppoo raijasi Live-shownsa Suomeen, oli V2.fi paikalla todistamassa kuminkäryä ja veijarimaista naljailua. Hamster-Hammond oli täkäläiseen showhun korvattu Radio Rockin juontaja Jussi Heikelällä.


Spektaakkeli alkoi, kun brittijuontajakaksikko ajeli Helsingin Messukeskuksen areenalle tv-ohjelmasta tutun näköisellä haastattelulavallaan. Heikelä liittyi joukkoon traktorilla ajaen ja kunhan pakolliset vitsit Kimi Räikkösestä, suomalaisten viinanjuonnista ja suomen kielen kiemuroista oli käyty läpi, esitteli Clarkson vielä lavan ajo-ominaisuuksia komealla kumin poltolla.


Ennen esitystä Facebookissa julkaistiin videoita mm. Heikelän ‘työhaastattelusta’, jonka vaivaannuttavuus aiheutti hieman ennakkopelkoa siitä, kuinka mies roolistaan kolmantena pyöränä selviytyy. 99 % ruljanssista hoitui kuitenkin englanniksi ja tarkasti käsikirjoitusta seuraten, joten Heikelän osuutta ei tarvinnut lainkaan häpeillä. Hammondilla on varmasti kiireitä noin kymmenen televisio-ohjelmansa juontamisessa ja tämä järjestely tuo toki hieman paikallista väriä kiertueen varrelle.

Kurveja ja kurvailuaJuontajakolmikon esittelyn jälkeen esiteltiin Top Gear Liven huikean taitavaa stunt-ajajaryhmää sekä kaksi- että nelipyöräisten ohjaimissa ja sitten varsinainen pääohjelma pääsi käyntiin. Lontoon olympialaisten jälkihuumassa teemana oli se, mitä lajeja olympialaisista mukamas jäi uupumaan ja miten niitä voitaisiin moottoriajoneuvoilla ryydittää. Ensimmäinen laji oli “motorisoitu limbo”, jossa stunt-ajajat loikkasivat lähes Messukeskuksen katossa roikkuvassa seinässä olevan raon läpi. Moottoripyörät ovat varmasti autoja helpompia kuljettaa ympäri Eurooppaa, joten kaksipyöräisiä käytettiin useammassakin osiossa. Yleisön uskon halunneen enimmäkseen nähdä superautoja - ja kyllä sitäkin herkkua tarjottiin.


Vespoilla ja motskareilla suoritettuja osioita olivat edellä mainitun lisäksi Suomi-Englanti -poolokisa sekä gladiaattorivaunuajot, joissa The Stig oli mukana. Valkokypärän osuus showsta jäikin yllättävän pieneksi. Superautoja päästiin näkemään kunnolla, kun vuorossa oli näiden moottoriolympialaisten kauneuskilpailuosio. Rock’n’rollin tahtiin ja värivalojen loistaessa areenalle ajoivat yleisön kuolattavaksi seuraavat luomukset:

Aston Martin V8
Audi R8 v10 Spyder
BMW M1
Ferrari 458 Spider
Ferrari California
Fisker Karma
Jaguar XJ220
Jaguar XKRS
Mercedes-Benz SLS AMG
Porsche Carrera GT
Porsche 911 Carrera


Areena liekeissäTop Gear Live -shown näyttävintä antia oli stunt-kuskien suorittama “kuviokellunta”, eli synkronoitu ajelu useamman auton toimesta. Ajajien ammattitaito sai tiukimmatkin taskuparkkeeraukset ja driftit näyttämään niin helpolta, että heillepäin lähetetään V2.fi:n viralliset respektit. Toinen näyttävä väliosio oli kaksi liekehtivää Porsche 911:ä, jotka ajaessaan sytyttivät myös areenan lattian tuleen väistellessään korkeissa koroissa astellutta, kahta liekinheitintä kantavaa naista. Liekkien lämmön pystyi tuntemaan yleisöön asti ja tämä näytöksen osio tuntui lähes taikailluusiolta.


Lisää yleisön hauskuutusta tarjottiin, kun curling-pelin kivet korvattiin liukuvilla autoilla ja ostoskärryissä istuvaa Heikelää työnnettiin Mustangilla päin jättikeiloja. Urheilullisimmassa osiossa stuntmies loikkasi kohti kiihdyttävän Dodge Viperin yli. Virne suupielissä säilyi koko esityksen ajan, vaikka hampaita pitikin kiristellä selvimmin käsikirjoitetuissa kohdissa: ei tainnut tulla monelle yllätyksenä, että ‘Suomen joukkue’ voitti järjestetyt kilpailut, enkä tiedä kuinka moni uskoi Clarksonin olevan ensimmäistä kertaa moottoripyörän selässä, kun sama show oli nähty jo aamupäivälläkin ja sitä ennen kymmeniä kertoja muualla Euroopassa.


Clarkson ja May suoriutuivat tutulla karismalla ja huumorilla ja fanit saivat enimmäkseen sitä, mitä katsomaan tulivatkin. Pientä huomautettavaa oli esityksen rytmissä, sillä loppuhuipennuksen sijaan moottoripyöräpoolo tarjosi lähinnä lopputylsistyksen - tämän huomasi Heikeläkin, joka yritti nostattaa tunnelmaa. Ehkä laji toimii paremmin muualla kuin Suomessa. Esityksen päätyttyä VIP-lipun hankkineet pääsivät vielä tutustumaan autoihin lähempää, mistä kuvia alla. Tällä kattauksella pärjätään hetki, mutta Top Gearin seuraava kausi saisi jo alkaa!

BMW M1.

Tällä työnnettiin Heikelää.

Ferrari Californian punaiset muodot.

Lamborghinin takana suomalaista tuotantoa oleva Fisker.

TVR, Lamborghini, Cobra ja Nissan GT-R.

Näytillä oli myös kaunista vanhempaa kalustoa.

Harvempi uskaltaa loikata yli, kun tällainen Viper kiihdyttää kohti.

V2.fi:n toimituksen ihannetyttö: Jaguar XJ220.

Messukeskuksessa ei montaa tyhjää paikkaa näkynyt.

V2.fi | Toimitus
< Testissä QPad MK-80... Leffalista #34: Pupp... >

Keskustelut (8 viestiä)

MiiQ

Rekisteröitynyt 28.11.2008

26.11.2012 klo 15.25 1 tykkää tästä

Kun tuolla istuskellessa alkoi tuo kauneskilpailu ja Jaguar XK pyörähti sisään niin pakko myöntää että jalkojen välissä alkoi vipattamaan ja kun sitten lopulta esiin tuli yksi märkien yöunieni kohde Jaguar XJ220 niin pakko myöntää että elämysorgasmissa oli pitelemistä ettei housut aivan moottoriöljystä olisi kastuneet (sitähän olisi siis tullut tässä tilantessa). Harmi etteivät hieman näillä alkaneet revittelemään vaan niitä käsiteltiin silkkihansikkain ja pumpulilla. Edes moottoreita ei käymässäni näytöksessä huudatettu. Onneksi pientä sielun hoitoa sai kun ajoi takasin kotiin, ehkä turhankin lujaa, omalla Jaguar XF:llä.

Hieno show johon oli mukavasti punottu punainen lanka, Heikelä ei onneksi päässy turhan paljoa esille ja Jeremyn ja Jamesin välinen huumori oli sitä tuttua laadukasta ja riemukasta johon televisio-ohjelmasta oli tottunut. Esitys vain vähän loppui outoon kohtaan, jotenkin odotti että olisi tullut selvä loppunäytös mutta yhtäkkiä show olikin pulkassa.
lainaa
Anonymous

26.11.2012 klo 18.16

Huomasin virheen tuossa superautolistassa, listassa oleva ''Ferrari 599 California'' ovat oikeasti kaksi eri autoa. Siis Ferrari 599 ja Ferrari California.
lainaa
Jonezi

Rekisteröitynyt 23.04.2007

26.11.2012 klo 18.39

Anonymous kirjoitti:
Huomasin virheen tuossa superautolistassa, listassa oleva ''Ferrari 599 California'' ovat oikeasti kaksi eri autoa. Siis Ferrari 599 ja Ferrari California.

Ja Audi _R8_ V10 Spyder
lainaa
Mikko

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

26.11.2012 klo 19.48

Jep, paikalla oli 599, ja vielä kysyin Manulta kertaalleen hänen lisätessään juttua, että eikös California ole eri auto...

Audi-lisäys tehty samalla, aiheellinen sekin.
lainaa
Rotta

28.11.2012 klo 07.28

Kuvassa punainen Ferrari on California. Ja valkoinen on 458 Spider.

California: http://photos.sportscarshire.co.uk/x450/FerrariCalifornia

599: http://3.bp.blogspot.com/-OACZTLetsak/UCS3030_uOI/AAAAAAA

Huomaa erot esim ilmanotto aukoissa. Ja malleina California toteutettiin vaimon kauppakassiksi, kun taas 599 on vähän eri juttu :D
lainaa
ysärikasvatti

28.11.2012 klo 13.38

Joo, oli hauska show. Olin itsekin paikalla. Tietenkin suht kelvollisen, mutta keskiverto englannin taidon takia jotkut läpät meni ohi.
lainaa
Mikko

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

28.11.2012 klo 17.07

Rotta kirjoitti:
Kuvassa punainen Ferrari on California. Ja valkoinen on 458 Spider.


Olet ihan oikeassa. Lehdistötiedotteessa luki tuo 599 California, ja sen nyt tiesi varmasti vääräksi.
lainaa
Rotta

29.11.2012 klo 11.42

Jees, nyt on oikeet tekstit. Hyvä juttu, harmi etten itse päässyt paikalle.
Palautetta voisin antaa samal, varsinkin Mikon artikkelit ja testivideot tulee poikkeuksetta käytyä läpi. Jatkoa vaan samaan malliin! :) (Ja mitä enemmän niitä kiinan ihmeitä saadaan katseltavaksi, sitä parempi :D)
lainaa

Kirjoita kommentti
V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova