Tuorein sisältö

Sarjishylly #13

Markku Reunanen

01.10.2010 klo 13.12 | Luettu: 3635 kertaa | Teksti: Markku Reunanen

Pienkustannespesiaali

Helsingin sarjakuvafestivaaleilta tarttui Sarjishyllyn toimittajalle kaiken muun ohella jokunen oma- ja pienkustanne. 90-luvun lamaannuksen jälkeen suomalainen sarjiskynäily lähti käyntiin uudella innolla, ja festarien perusteella eletään jälleen indietuotannon kulta-aikaa.


Bittipurkkaa. Osa 1 - Verta, hikeä ja koodinpätkiä
Jussi Muttilainen
Paahto Media

Bittipurkkaa on kepeä kymmenen sivun tulokas kotimaiseen sarjisskeneen. Kaukaa hakematta tätä voisi kutsua vaikkapa Suomen Dilbertiksi: esoteeriset gurut, perusinsinöörit ja pomot nähdään näilläkin sivuilla. Parhaiten vitsit aukenevat tietysti it-maailmaan vihkiytyneille ja insinööreille. Piirrostyyli on jo selvästi löytynyt, joten kunhan Muttilainen saa vielä lisää omaa otetta mukaan, niin jatkoa kelpaa odotella.

Moskiittoradio volume 1
Noora Kivisilta
moskiittoradio.vuodatus.net

Jo ennen sarjisfestareita pikkulinnut lauloivat, että Moskiittoradioon kannattaisi tutustua, joten kävin ensi hätään tsekkaamassa sen nettisivut (ks. yllä). Pienlehtitaivaasta löytyi sitten ensimmäinen painettu kokoelma, ulkoisesti vaatimaton taitettu ja nidottu nippu. Sarjakuvapäiväkirjoista tuntuu tulleen viime aikoina muodikkaita ja myös Moskiittoradio on sellainen - eikä mikään huono olekaan. Lärpäke piti otteessaan kannesta kanteen erityisesti siksi, että opiskelijaelämän arkea on onnistuttu kuvaamaan samalla sekä elämänmakuisesti että hauskasti. Kannattaa tutustua, jos vastaan tulee.

Kätyrit 1-4
Henri Tervapuro
Seitti Kustannus

Pienlehtitaivaassa tuli vastaan myös Kätyrit, jota on ehditty julkaista kahden vuoden aikana jo neljän osan verran. Viimeisin osa on jo peräti 60-sivuinen. Miekka & magia -teema on kotimaisissa sarjiksissa melkoinen harvinaisuus, joten hankin saman tien kaikki albumit. Pääosissa ovat Sir Agnus ja Sir Dante, joita käänteet kuljettavat roisista seikkailusta toiseen. Monet tutut fantasiateemat saavat sivuilla sarkastisen käsittelyn, ja luonnosmainen piirrosjälkikin istuu hyvin poikamaiseen toimintaan.

V2.fi | Markku Reunanen
< Haastattelussa Palef... Sarjishylly #14... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
Muita tekstejä tältä kirjoittajalta

V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova