Tuorein sisältö

Valokuvakehys ja kypäräkamera

Vieras

18.11.2010 klo 14.25 | Luettu: 5477 kertaa | Teksti: Vieras

e-villen valikoimaa
Verkkokauppa e-villen ja V2.fi:n yhteistyö jatkuu pitkästä aikaa parilla tuotearviolla.


Diel Nina - 7" valokuvakehys/videonäyttö


Kehystä käyttöön ottaessa voi manuaalin pistää suosiolla sivuun. Läpyskä on kirjoitettu enimmäkseen kiinaksi ja huonoksi englanniksi. Myös itse laitteen valikot ovat aluksi todella vaikeat, sillä ne ovat oletuksena - yllätys, yllätys - kiinaksi. Asetuksista löytyy kuitenkin myös englanti, kun viitsii hetken etsiskellä.

Dielin valmistama Nina-kehys on varustettu varsin linjakkaalla ulkonäöllä. Hintaansa nähden kalliin näköinen alumiinikehys istunee mihin tahansa sisustukseen. Mieleen tulevat Applen tuotteet. Kuva on oletusasetuksilla tarkka ja värikylläinen, mutta mikäli käyttäjän mieltymykset eriävät, löytyy asetuksista paljon vaihtoehtoja ruudun optimointiin. Kuvia voi katsella joko muistikortilta tai muistitikulta ja ne voi sovittaa tai venyttää ruudulle. Kuvien vaihtumiseen on tarjolla myös erilaisia siirtymiä.

Elokuvaa katsellessa kehys ei toimikaan niin hienosti. Laite kyllä toistaa sulavasti videotiedoston, mutta kuvassa on ärsyttävää, vähäistä särinää. Kaiuttimet ovat pettymys. Ääni on diskanttivoittoinen ja särkyy pienestäkin äänenvoimakkuuden muutoksesta.

Kehyksen kello- ja kalenteritoiminnot ovat ihan perustoimivat, tosin turhan oloiset. Kalenteriin ei voi asettaa mitään omia muistiinpanoja tai merkintöjä, joten siitä näkee käytännössä vain päivämäärän. Kehyksen kellollakaan tuskin on juuri virkaa, sillä aikaa tarkastellaan useammin vaikkapa kännykästä.

Ohjaus tapahtuu kehyksen takana olevilla painikkeilla tai kaukosäätimellä. Kaukosäädin on ehdottomasti mukavampi käyttää, sillä kehyksen nappulat ovat kankeita ja lelumaisen tuntuisia. Tukijalan kiinnitys on heikko, ja laite saattaakin mätkähtää nurin milloin tahansa. Virtaliitin oli testiyksilössä myös kehno, sillä riippui johdon asennosta, tuliko virtaa vai ei.

Hintaansa nähden (36,50 euroa) laite tekee minkä lupaa, mutta toimivampiakin vastaavia varmasti löytyy.

Speksit:
- 7“TFT LCD-näyttö
- Kuvasuhde: 16:9 laajakuva
- Resoluutio: 480x234
- Kaiuttimet: 2x2W stereokaiuttimet
- Ohjaus: Kehyksen painikkeet ja/tai infrapunakauko-ohjain
- Muistikorttituki: MD/MS/SD/MMC/SM -kortit
- Mediatuki: MP3, MP4, AVI/MJPEG, DivX
- Kello ja kalenteritoiminnot
- AV-ulostulo ja USB
- Kuvien zoomaus ja panoraamatoiminnot
- Slideshow / diaesitys -toiminto
- Mukana AV- johdot


Diel Nina e-villessä.


Ammattilaisen kypäräkamera


Tämä monikäyttöinen videokamera kulkee mukana käytännöllisen kokonsa ansiosta. Muotoilu on kuin taskulampulla ja kestävä kokometallikuori vaikuttaa kestävältä, mutta kuminen kädensija olisi kyllä kieltämättä kätevä, sillä pinta on liukas. Kameralla voi ottaa joko 30 fps 720x480 videokuvaa äänillä tai valokuvata 1280x1024 resoluution kuvia microSD-kortille, joka voi olla enimmäiskooltaan 16GB.

Sisäänrakennetun Li-Ion akun luvataan kestävän jopa tunnin nauhoittaessa, mikä piti paikkansa. Kameran akku voidaan ladata USB:n kautta, verkkovirrasta tai auton tupakansytyttimestä.

Kameraa voi käyttää myös web-kamerana. Kuva on tarkkaa, mutta laatua syö jatkuva pätkiminen. Kameran automatiikka on myös turhan herkkää valonmuutoksille. Pienestäkin erosta valossa kamera vaihtaa kuvan oudon väriseksi. Videokuvaan tulee myös aina kellonaika ja päivämäärä. Oikean ajan ja päivämäärän säätäminen vaatii hieman tietoteknistä taituruutta.

Jalustassa on jämerä imukuppi pohjassa ja kamera pysyy napakasti paikoillaan miltei missä vain. Verkkokauppa E-villestä tuote löytyykin nimellä “Ammattilaisen kypäräkamera”, manuaalissa mainitaan käyttötarkoitus autokamerana. Funktioita löytyy kuitenkin taatusti yhtä monta kuin käyttäjiäkin.

Speksit:
- Resoluutio videossa 720x480
- Resoluutio valokuvassa 1280x1024
- Imukuppijalusta
- USB- kaapeli
- Käyttöohje (includes engrish)
- Tupakansytytinadapteri
- Ajuri-CD

Ammattilaisen kypäräkamera e-villessä (43,45 euroa).

Alla oleva video esittelee sekä videokameran, että kehyksen kuvanlaatua.



Teksti ja kuvaus: Anne Kukkura

V2.fi | Vieras
< LOST-kilpailu... Peltonen 3D... >

Keskustelut (1 viestiä)

aaaatu

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

16.01.2011 klo 17.24

onnettoman oloinen resoluutio tuossa valokuvakehyksessä.
lainaa

Kirjoita kommentti




V2.fi Tiktok
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova