Tuorein sisältö

Ecolibrium

Arvioitu: PS Vita
Genre: Simulaatiot
Pelaajia: 1
Ikärajoitus: 7
Kehittäjä: StormBASIC games
Julkaisija: Sony Computer Entertainment
Julkaisupäivä: 12.09.2012
Pelin kotisivut
Esa Toikkonen

13.10.2012 klo 15.51 | Luettu: 4347 kertaa | Teksti: Esa Toikkonen

Maailmankaikkeutta muokkaamassa
Videopelit ovat siitä mahtavia, että niissä pääsee kokemaan jotain, mikä muuten ei olisi mahdollista. Ecolibrium on Playstation Vitalle julkaistu ilmainen peli tai sovellus (miten sen nyt tahtookaan ajatella), jossa tyhjälle maapallolle pelaajan tulisi luoda toimiva ekosysteemi käyttäen pelin antamia erilaisia eläimiä ja kasveja. Kaikki eliöt antavat ekosysteemille jotain, mutta vaativat myös oman osansa; lihansyöjät vaativat saalistettavaa, kasvinsyöjät kasveja sekä kasvit kosteutta ja mineraaleja.


Pikaisen opetusosion läpi käytyään voi sukeltaa joko luomaan omaa ekosysteemiään tai suorittamaan erilaisia haasteita. Oman ekosysteemin luonnissa päällimmäisenä tarkoituksena on kerätä mahdollisimman paljon pisteitä ja tehdä maailmasta mahdollisimman omaa silmää mairitteleva. Haastetehtävissä annettu alkutilanne pitäisi annetun ajan puitteissa muuttaa haasteen vaatimaksi, esimerkkinä täysin vinksallaan olevan ekosysteemin saaminen tasapainoon.

Pelissä on alkuun käytettävissä kourallinen erilaisia lajikkeita. Lisää saa suorittamalla haasteita ja ostamalla niitä pelin sisäisestä huutokaupasta muilta pelaajilta tai oikealla rahalla Playstation Networkista. Toimivassa ekosysteemissä lajeilla on myös tapana kehittyä. Kasvien sijoittelu maailmaan onnistuu näppärästi kosketuspaneeleja käyttäen ja ekosysteemin kehitystä voi seurata selkeistä valikoista.


Ekosysteemin toiminta on sidottu oikeaan kellon aikaan, eikä ajan pikakelaus onnistu. Jos siis aikoo pitää hyvää huolta omasta pikku puutarhastaan, on siellä vierailtava aamuin illoin tarkistamassa tilannetta. Haasteetkin ovat kestoltaan yleensä päivästä muutamaan päivään.

Ecolibrium on sinänsä ajatukseltaan mielenkiintoinen, mutta pidemmän päälle ei hirveästi tekemistä riitä. Oma pelaamiseni ensimmäisen illan hieman pidemmän tutustumisen jälkeen muuttui siihen, että Vita pärähti käyntiin pari kertaa päivässä muutamaksi minuutiksi, jolloin tarkistin maailmani tilan ja tein tarvittavia pikku lisäyksiä. Valtayleisöä peli ei varmastikaan kiinnosta, mutta väittäisin, että tämä on parempi kuin Tamagotchi aikoinaan.


V2.fi | Esa Toikkonen

Ecolibrium (PS Vita)

Omasta ekosysteemistä haaveileville heidän elämänsä tilaisuus, joka on ilmaisen hintansa ansiosta kokeilemisen arvoinen.
  • Ilmainen
  • Selkeät valikot ja pelattavuus
  • Suomenkielinen
  • Ei varsinaisesti peli
  • Lyhyet ”pelihetket”
  • Ei kiinnosta pitkään

Pelikuvat

< Fire Pro Wrestling... Pokémon Black Versio... >

Keskustelut (3 viestiä)

MiXeriZe

Rekisteröitynyt 11.12.2010

13.10.2012 klo 17.15

Kuulostaa hauskalta, mutta laitteistovajeen vuoksi jää kokeilematta.. Ajan pikakelaus voisi olla kiva lisä, joka toisi pelille monipuolisuutta.
lainaa
Sir_Rymylys

Rekisteröitynyt 11.04.2007

14.10.2012 klo 07.57

Miksei julkaistu puhelimille ;(
lainaa
vitailija

15.10.2012 klo 08.49

Kappas, itselläni moinen laite löytyy, mutta tämähän olisi jäänyt kokonaan huomaamatta pelitulvan alta ellei sitä olisi erikseen mainostettu.

Kiitos tästä.
lainaa

Kirjoita kommentti
V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova