Tuorein sisältö

Playstation All-Stars Battle Royale

Arvioitu: Playstation 3
Genre: Tappelupelit
Pelaajia: 1-4
Ikärajoitus: 12
Kehittäjä: SuperBot Entertainment
Julkaisija: Sony Computer Entertainment
Julkaisupäivä: 21.11.2012
Pelin kotisivut
Esa Toikkonen

13.12.2012 klo 15.40 | Luettu: 5679 kertaa | Teksti: Esa Toikkonen

Sony-maskottien yhteenotto
Nintendo ylsi jo viime vuosituhannella hurjiin myyntilukuihin niinkin yksinkertaisella idealla, kuin valitsemalla omista pelisarjoistaan pelaajien suosikkipelihahmot ja laittamalle ne yhteen peliin tappelemaan toisiaan vastaan. Idea oli erittäin hyvä ja onhan se jatko-osiakin saanut. Tähän päivään mennessä Sony on ollut pelimarkkinoilla jo lähes 20 vuotta ja mitä kummallisimpia pelihahmoja on nähty. Tästä voitaneen laskeskella, että yksi plus yksi on yhtä kuin PlayStation All-Stars Battle Royale.

Pelissä toisiaan vastaan kamppailevat 20 tuttua hahmoa Sonyn laitteille julkaistuista peleistä. Suurimmaksi osaksi hahmot ovat Sonyn yksinoikeuspeleistä tuttuja, mutta mukaan on päässyt myös muilla laitteilla nähtyjä hahmoja kuten Big Daddy BioShockista. Vaikka mukana on hahmoja ihan ensimmäisen Playstationin ajoilta, olisin ehkä toivonut hieman enemmän sitä vanhempaa kastia. Parappa the Rapperista tuttu Parappa ja Ape Escapen Spike ovat mahtavia hahmoja PS1-ajoilta ja heidän rinnallaan olisi ollut hauska nähdä esimerkiksi Crash Bandicoot ja Spyro. Ehkä Kula Worldin rantapallokin olisi ollut veikeä idea.

Nathan Draken saappaissa mielikuvitusmaailmassaSamalla tavoin kuin taistelijat on haettu näistä enemmän tai vähemmän legendaarisista peleistä, on myös taisteluareenoiden vaikutteet imaistu samaisista teoksista. Kenttiä luotaessa on selvästi käytetty mielikuvitusta ja taistelun tiimellyksessä ne saavat ihan uusia muotoja. Sivulta kuvatuissa areenoissa alkutilanne näyttää useasti ihan erilaiselta, kuin ottelun päättyessä. Välillä talo häviää ympäriltä tai kenttä alkaa tuhoutua alhaalta, jolloin on kivuttava ylemmäs.

LittleBigPlanetista vaikutteensa saanut areena on aluksi tyhjillään tutulla LBP-taustateemalla. Tyhjyyteen ilmestyy pelistä tuttu popit-valikko ja luomistyö alkaa. Kenttään ilmestyy erilaisia tasoja, mikä lopuksi johtaa siihen, että taustateema näyttää Buzzista tutulta studiolta. Visailumestari Buzzilla on kysymys takataskussaan, ja siihen pelaajien tulisi taistelun tiimellyksessä keretä vastaamaan.


Kontrollipuolella on tehty hyvää työtä, minkä ansiosta pelaaminen tuntuu sujuvalta jo ensimmäisestä pelikerrasta lähtien. Hahmot liikkuvat luontevan oloisesti, joten kontrollien puolesta ohjain pysyi mukavasti käsituntumassa. Erilaisia iskuja on hahmoilla kolmen napin takana ja heitot suoritetaan toista analogisauvaa heiluttelemalla. Move-tukea pelissä ei ole, mistä voisin melkein luojaa kiittää.

Taistelut voitetaan nuijimalla vastustajat hengiltä superhyökkäyksillä. Superhyökkäyksen käyttöön saamiseksi on vastustajalle tarjottava hetki luuvitosta, jotta ruudun alareunassa oleva mittari täyttyisi. Superhyökkäyksiä on kaikilla pelihahmoilla kolmenasteisia. Mittarin täyttyessä kerran, saa käyttöönsä kevyen superliikkeen, jolla lähellä olevan saa hengiltä, ellei vastapuoli kerkiä ensin laittamaan hyökkäystä vastapalloon. Jos tätä ei käytä ja antaa osoittimen täyttyä toiseen otteeseen, hyökkäys muuttuu astetta rajummaksi, ei vaadikaan enää lähietäisyyttä ja on hankalasti torjuttavissa. Varman päälle pelatessa on usein kannattavaa odottaa mitta-asteikon kolmatta täyttymistä, jolloin saa kaikista brutaaleimman erikoisiskun käyttöönsä. Tätä käyttäessä lähtee pyörimään pelihahmoon liittyvä pieni videonpätkä ja sitä seuraa hieman hahmosta riippuen isku, jolle ei mahda juuri mitään.

Elämä ilman ystäviä tarjoaa tylsiä pelihetkiäPelasin peliä enimmäkseen yksin konetta vastaan, jolloin peli ei todellakaan ole hauskimmillaan, saati sitten hauskaa. ”Yksinpelikampanjassa” jokaisella hahmolla on pieni tarinanpätkä, jonka jälkeen kaikki pelin muut hahmot tulisi voittaa kourallisessa otteluita. Viimeisenä vastustajana nähdään historian havinaa ensimmäisen Playstation-maskotin, Polygon Manin muodossa. Kampanjan lisäksi pelaajalle tarjoillaan erilaisia haastetehtäviä, jotka on käyty läpi nopeasti. Yksinpelin pelaajalle tarjoillaan porkkanana erilaisia hahmoon ja peliprofiiliin liittyviä kustomointiherkkuja, joilla pelihahmon asusteita ja sen sellaista saa muokattua.

Voi sitä onnen päivää, kun sain kaverin kyläilemään ja tuli koettua pelin parhaat hetket. Samalta sohvalta käsin moninpeluu oli erittäin mukavaa puuhaa ja upposihan siihen useampikin hetki. Konevastustajan ailahtelevan tumpeloinnin vaihtuessa ihmisaivoin ohjastettuun pelihahmoon, peli sai aivan uudet raamit, kuten odottaa saattoi. Tunnelma kohosi kattoon, kun peli ratkesi vasta viimeisillä sekunneilla. Lopulta uskaltauduin verkkoonkin ja sieltä peliseuraa löytyi todella helposti ja jouhevasti. Mitään pelikokemusta häiritsevää tökkimistä en havainnut.

Taistelemisen treenaus onnistuu myös tienpäälläPeli julkaistiin samanaikaisesti Playstation 3 –version kanssa PS Vitalle. PS3-version hankkineet saavat Vita-version kaupan tekijäisinä, joten olihan sitäkin testattava. Pelit ovat lähes yhden suhde yhteen samanlaiset, joten Vitalla peli toimii samalla tavalla mallikkaasti kuin isoveljellänsä. Graafisesti peli näyttää Vitan ruudulla upealta ja kontrollit istuvat hyvin. Yksinpelikään ei tuntunut enää yhtään niin puulta, kun sillä pääsi tappamaan pitkää bussimatkaa. Verkkopelissä peliseuraa riitti todella hyvin, sillä sieltä löytyvät myös kaikki PS3-pelaajat.

Jokusen kamppailun jälkeen alkoi huomata pelihahmojen epätasapainon. Erityisesti 1 vs. 1 -otteluissa nämä erot kärjistyvät. Eri hahmojen ulottuvuudet ovat aivan eri tasoa, mikä teki vähemmän ulottuvan pelihahmon selviämisestä haastavaa. Mahtavimmissa superliikkeissä toisilla hahmoilla koko kentän tyhjennys onnistui napin painalluksella, kun taas toisilla oli vastustajat saatava vielä kiinni napin painalluksen jälkeen. Verkkopuolellakin oli havaittavissa, mitkä hahmot pelaajat olivat kokeneet hyviksi ja niitä sitten käytettiin selkeästi enemmän.


Peli on oikein hyvä, jos mukana on pelistä innostuneita ystäviä. Verkossakin peli on melko hauskaa, mutta yksinpeli on karua pakkopullaa. Peli antoi myös hieman ankean alkukuvan halvannäköisillä valikoillaan ja astetta ärsyttyvämmällä valikkomusiikillaan. äytyy sanoa, että Super Smash Bros. –sarja on saanut kovan haastajan, joka ei kuitenkaan ihan yllä ihan samalle tasolle. PlayStation All-Stars Battle Royalessa hahmovalikoima ei vain millään riitä painamaan vastustajastaan ohi.

Muista osallistua myös Playstation All-Stars Battle Royale -kilpailuumme!

V2.fi | Esa Toikkonen

Playstation All-Stars Battle Royale (Playstation 3)

Hauskaa bilemättöä kuorrutettuna Sonyn pelikonsoleilla nähdyillä tutuilla hahmoilla. Yksinäisen kannattaa sijoittaa rahansa johonkin muuhun.
  • Kaverin kanssa todella hauskaa
  • Kentät mielikuvituksellisia
  • Kontrollit toimivat mainiosti
  • Yhdellä hinnalla peli kahdelle laitteelle
  • Ottelun ratkaisuun vaikuttavat lopulta vain erikoisliikkeet
  • Kankeat valikot musiikkeineen
  • TYLSÄÄ pelattavaa yksin
< Singstar SuomiHuiput... Rise of the Guardian... >

Keskustelut (5 viestiä)

efodopkdaopkpo

13.12.2012 klo 19.36 1 tykkää tästä

Moni sanoo että valmistelevat jo kakkosta varten ja harmillisesti siltähän se tuntuu. Crashit, Spyrot sun muut puuttuvat mutta myös esim Legend of Dragoonit, Syphon Filterit tai Blastot ovat aika lailla unohdettuja. Monilla pelattavista hahmoista ei ole edes omaa kenttää, ja bonukset ovat umpisurkeat verrattuna Smashiin.

Tuntuu vähän kuin Marvel vs Capcom kolmosen kanssa. Pelattavuus vähintäänkin kunnossa mutta melko demomainen fiilis tulee.
lainaa
Zx-4

Rekisteröitynyt 19.07.2007

13.12.2012 klo 20.20

SONY ON MENNYTTÄ.
lainaa
Sir_Rymylys

Rekisteröitynyt 11.04.2007

15.12.2012 klo 00.21

Kunhan julkaisevat muutaman pelin lisää ja alkavat palikat loksahdella paikoilleen, niin voisi jopa hankkia.
lainaa
Demonoid

Rekisteröitynyt 13.08.2007

16.12.2012 klo 03.12 1 tykkää tästä

Sir_Rymylys kirjoitti:
Kunhan julkaisevat muutaman pelin lisää ja alkavat palikat loksahdella paikoilleen, niin voisi jopa hankkia.

Jeps, sonyn ei pitäisi pelätä ottaa vähemmän tunnettuja hahmojaan, varmasti ps1/ps2 ajoilta löytyy pelejä ja hahmoja joilla on oma pieni paikkansa monessa pelaajassa, vaikkei sitten valtavirrassa.
lainaa
MiXeriZe

Rekisteröitynyt 11.12.2010

18.12.2012 klo 11.01

Mitä mieltä arvostelija pelimusiikista yleensäkkin?
lainaa
Rekisteröidy kommentoidaksesi.

www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova