Tuorein sisältö

Monument Valley

Arvioitu: Muut
Genre: Älypelit
Pelaajia: 1
Ikärajoitus: 4
Kehittäjä: ustwo Studio
Julkaisija: ustwo Studio
Julkaisupäivä: 03.04.2014
Pelin kotisivut
Vieras

21.06.2014 klo 14.30 | Luettu: 3323 kertaa | Teksti: Vieras

Perspektiivi pelissä
M.C. Escher tunnetaan perspektiivisesti ristiriitaisesta arkkitehtuuristaan, jossa perspektiivi luo paradoksaalisia rakennelmia. Samoissa jalanjäljissä kulkee ustwo-pelistudion uusin tuotos – Monument Valley.

Monument Valley laittaa pelaajan hiljaisen Ida-prinsessan pienii kenkiin. Häntä opastetaan läpi mahdottomien rakennelmien, jotka ovat toinen toistaan kiehtovampia ja värikkäämpiä. Liikkuminen on yksinkertaista: aluksi tarvitsee vain kääntää vivusta ja koskettaa kohtaa, johon haluat Idan menevän. Vähitellen uudet ongelmat kuitenkin edellyttävät pelaajalta ympäristön manipulointia - kytkimien päälle astumista, kielekkeiden nostamista tai laskemista sekä pyörivien elementtien kääntämistä ja kas kummaa, perspektiivi on muuttunut ja matka jatkuu jälleen.

Visuaaliselta ilmeeltään peli on erittäin hieno, hauska ja omaperäinen. Kaikki tasot eroavat toisistaan ja jopa tunnelma polkua kävellessä voi muuttua hyvin nopeasti. Jokainen ruutu näyttää pieneltä taideteokselta, jonka voisi ongelmitta ripustaa seinälle.

Myös äänimaailma on lumoava. Jokainen pelaajan tekemä vuorovaikutus on tehostettu musiikillisella äänellä- pyörivät elementit kuulostavat vedettävältä soittorasialta, kielekkeet kitaran rämpytykseltä, rattaat kuulostavat taas akustisen kitaran kieliltä - kaikki nämä lisäävät rentoa ilmapiiriä.

Hyvä loppuu aikanaan – usein liian aikaisin


Pahin paljastus tulee nyt: Peli on erittäin lyhyt - mukana on vain 10 tasoa, joista hupia riittää kokonaiseksi tunniksi. Tasot eivät ole myöskään kauhean haastavia ja niiden ratkaisut ovat enimmäkseen ilmiselviä, joten päätään ei joudu vaivaamaan liiaksi muutamaa tasoa lukuun ottamatta. Tämä ei kuitenkaan haittaa, koska käytetty aika oli jotain erityistä, sellaista, jota harvat mobiilipelit tarjoavat. Pelille on haasteen tarjoamisen sijaan tärkeämpää antaa pelaajan nauttia maailman tutkiskelusta ja ongelmien ratkaisusta ihan omaan tahtiinsa. Mutta heille, jotka haluavat lisää, ustwo on luvannut tuoda uusia tasoja lähi tulevaisuudessa.

Monument Valley muistuttaa meitä siitä, miksi monipuolisuus on niin tärkeää: jo ensimmäisistä hetkistä on selvää, että käsissä on jotain erilaista. Peli ei ole välttämättä maailman pisin tai haastavin, eikä sen tarvitsekaan olla. Suurta kiitosta se saa tunnelman luonnista ja vaikka tasot eivät olekaan sieltä haastavimmasta päästä, ne kuitenkin luovat jatkuvasti etenemisen tunnetta.

Hyvältä näyttää


Kaiken kaikkiaan pelattavuus, grafiikka, animaatiot ja äänimaailma ovat Monument Valleyssa enemmän kuin kohdallaan. Kokemus voi olla lyhyt ja hintalappu korkea, mutta tunnelma ja ainutlaatuisuus tekevät siitä hintansa arvoisen.

Minulle Monument Valley on yksi parhaita julkaisuja mobiilirintamalla. Kaiken nykyaikaisen väkivaltaräiskinnän ja Angry Birdsien seassa se on omaa luokkaansa, ja tälläistä toivoisi näkevän enemmän. Peli on monella tavalla erittäin kutsuva, siitä löytyy erinomaista tasosuunnittelua ja lämmin tunnelma, joka rauhoittaa yhtä paljon kuin kiehtoo.

Alustat: iOS (arvosteltu), Android
Hinta: 3,59 €
Arvostelija: Patrik Selin

V2.fi | Vieras

Monument Valley (Muut)

Monument Valley on hauska ja teknisesti kiinnostava, mutta jää turhan yksinkertaiseksi.
  • Nokkelaa tasosuunnittelua
  • Mieleenpainuva soundtrack
  • Ainutlaatuinen peli-idea mobiilimaailmassa
  • Tasoja voisi olla enemmän
  • Yksinkertaisuus

Pelikuvat

< The Amazing Spider-M... Entwined... >

Keskustelut (1 viestiä)

iNdo

Rekisteröitynyt 30.01.2012

26.06.2014 klo 14.14

MUTTA TALLENTAAKO GOOGLEN PILVEEN???!?!?!?!?
lainaa

Kirjoita kommentti
V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova