Tuorein sisältö

Chibi-Robo! Zip Lash

Arvioitu: Nintendo 3DS
Genre: Seikkailupelit, Toimintapelit
Pelaajia: 1
Ikärajoitus: 7
Kehittäjä: Nintendo
Julkaisija: Nintendo
Julkaisupäivä: 09.10.2015
Pelin kotisivut
Aino Tegelman

11.12.2015 klo 17.19 | Luettu: 3474 kertaa | Teksti: Aino Tegelman

Pieni robotti, iso haukotus
Internet muistaa, että Chibi-Robo! teki ensitulemisensa vuonna 2005 GameCubelle julkaistussa pelissä. Tuolloin minikokoinen siivousrobotti moppasi lähiöperheen lattioita, mutta pelialustojen pienentyessä panokset ovat vain kasvaneet: 3DS:n Chibi-Robo! Zip Lash usuttaa Chibi-Robon pelastamaan maailmaa avaruudesta tulleilta muukalaisilta. Töpselinheiluttelun ohella kerätään maastosta rikat ja roskat sekä promotaan kansainvälisesti tunnettujen karkkimerkkien makeisia. Kierrätys ja kapitalismi kunniaan!

Peltipäätä pataanTällä kertaa seikkaillaan sivusta kuvatussa tasoloikassa. Pelimekaniikan juju on Chibi-Robon monikäyttöinen johto, jolla läimitään pahiksia ja parkourataan erilaisilla pinnoilla. Chibi-Robon energiamittari on myös aikalaskuri, jota säännöllisesti lataamalla watit riittävät kentän loppuun asti. Eteneminen on jokseenkin suoraviivaista, vaikka mukaan mahtuu myös päättelyä vaativia puzzleja ja erikoiskenttiä. Tarvittaessa Chibi-Robon kaveri neuvoo kuitenkin hankalimmissa kohdissa, ja voipa kokonaisen tasonkin läpäistä etukäteen kerätyillä kolikoilla.


Jeesailun määrästä päätellen Chibi-Robon kohdeyleisö kallistuu nuorempaan polveen, joskaan peli ei silti ole ylenpalttisen helppo. Harmillista kyllä, vaikeus syntyy (kuten lastenpeleissä yleensä) enemmän kontrolleista ja kenttäsuunnittelusta kuin aidosta haasteesta. A-X-Y-akselin priorisoiminen iskostuu jähmeästi selkärankaan, kun taas slide pad reagoi tähtäimenä arvaamattomasti. Tämä tekee toiminnasta kömpelöä, sillä Chibi-Robo on laiska vaihtamaan lennosta komentoja, ja tämän hitbox vaikuttaa toisinaan ulottuvan täältä Azerbaidzaniin.

Mene pois Janne PorkkaKömpelöksi voi kuvata myös pelin yleisilmettä. Nintendon peliksi Chibi-Robo on kaikin puolin kumman pliisu. Sankarimme itsessään on sympaattinen, mutta graafisesti Zip Lash on hahmo- ja kenttäsuunnittelultaan kovin mitäänsanomaton. Valtaosa kentistä toistaa itseään myös rakenteellisesti, mikä vain alleviivaa hajutonta ja mautonta fiilistä. Tämä tekee tasojen välillä pelattavasta onnenpyörä-minipelistä käsittämättömän: lineaarisuuden sijaan epäonnisella pyöräytyksellä löytää itsensä jo aiemmin kolutusta kentästä. Toistollako tässä olisi tarkoitus herättää peli henkiin?

Sinänsä Chibi-Robon seikkailu on ihan mukiinmenevää seurattavaa: konsepti pitää linjansa, ja liikeratojen arvioiminen ei aina ole niin simppeliä kuin luulisi. Puutuminen iskee silti parin kentän välein, sillä kaikenlainen nikottelu muistuttaa pelin puutteista. Hitaat valikot ja jähmeästi peruutettavat komennot syövät äkkiä motivaatiota. Etenkin aikarajoitteisiin puzzleihin liittyvät äkkikuolemat saavat napsauttamaan 3DS:n kannen kiinni, sillä kenttäsuunnittelu harvoin tukee laajakuvanäkymää tai taktikointia. Vaihteluksi tarkoitetut erikoiskentätkin usein lähinnä turhauttavat.


Chibi-Robo on ristiriitainen peli, sillä siitä haluaisi kovasti pitää. Uuttera pikkurobotti ja pöljät avaruusolennot ottavat kyllä sydämestä (sillä hyvällä tavalla), mutta jähmeä monotonisuus sen sijaan nostaa verenpainetta. Puzzle-tasoloikkana Chibi-Robo! Zip Lash suoriutuu ehkä paremmin kuin toiminta-tasoloikkana, mutta kovin korkeille palkintosijoille ei tällöinkään nousta. Tämä on sääli – peittelemättömästä mainonnasta huolimatta ne kansainvälisesti tunnettujen karkkimerkkien makeiset ovat nimittäin aika söpöjä. Mentos!

V2.fi | Aino Tegelman

Chibi-Robo! Zip Lash (Nintendo 3DS)

Toiminnan osalta nikotteleva, muuten menettelevä tasoloikka, jonka potentiaali jää mitäänsanomattoman toteutuksen ja toiston jalkoihin.
  • Konsepti ihan hauska
  • Puzzleissa myös haastetta
  • Chibi-Robo itse
  • Kömpelöt kontrollit
  • Pliisun näköinen ja kuuloinen
  • Itseään toistava
< Rainbow Six: Siege... Alien Robot Monsters... >

Keskustelut (1 viestiä)

fdisfsdoih

12.12.2015 klo 20.43

tämä robo heti smashiin
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova